Liga prvakov

Bo zagrebški Dinamo nogometno elito lovil v dvoboju s celjskimi krvniki?

Zagreb, 01. 09. 2020 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zagrebški Dinamo, katerega član je tudi slovenski reprezentančni branilec Petar Stojanović, je imel pri 'plesu kroglic' v švicarskem Nyonu kar srečo. Tudi v taboru modrih iz Maksimirja so si enotni, da imajo v play-offu nogometne Lige prvakov premagljivega tekmeca. Zagrebčane na zadnji oviri, če pred tem preskočijo madžarski Ferencvaros, čaka tekmec iz Azerbajdžana (Qarabag) ali z Norveške (Molde). Nogometšai Moldeja so v drugem krogu kvalifikacij premagali prav slovenske prvake iz Celja.

Benjamin Mendy in Petar Stojanović
Benjamin Mendy in Petar Stojanović FOTO: AP

Slovenskih klubov v tem tekmovanju po izpadu Celja ni več, preko kvalifikacij pa si lahko elito zagotovi še nekaj slovenskih nogometašev v tujih klubih. Zmagovalec dvoboja med Ferencvarosem Mihe Blažiča in Dinamom iz Zagreba Petra Stojanovića se bo konec septembra na dveh tekmah meril z boljšim iz dvoboja Qarabag (Azerbajdžan) - Molde (Norveška). Kijevski Dinamo Benjamina Verbiča bo, če bo v tretjem krogu uspešen proti proti Alkmaarju, igral z Gentom ali Rapidom z Dunaja, kjer igra novopečeni slovenski reprezentant Dejan Petrovič. "Z žrebom moramo biti zadovoljni. Morda so nekateri, predvsem naši navijači, želeli dvoboj z beograjsko Crveno zvezdo, a moramo biti po žrebu vseeno zadovoljni. Mislim, da imamo vse v svojih rokah," je za Sportske novosti dejal trener Dinama Zoran Mamić, ki se je z modrimi skozi šivankino uho loterije izvajanja najstrožjih kazni prebil v naslednji krog kvalifikacij. Prav lahko bi evropsko pot že končal na tekmi v Romuniji proti Cluju. "Res je, v Romuniji smo imeli tudi precej sreče. Napredovati po streljanju enajstmetrovk je vedno lepo, a zelo stresno. Zavedamo se, da smo svoj košček sreče že izkoristili. Ne želimo komentirati žreba play-offa, saj imamo pred tem še težak dvoboj z madžarskim prvakom, ki bo zelo napet in nepredvidljiv," za dnevnik.hr trezno razmišlja Mamić. 

Zoran Mamić
Zoran Mamić FOTO: Damjan Žibert

Tekme 3. kroga - ekipe igrajo na eno tekmo - bodo 15. in 16. septembra, šest zmagovalcev žreba - tekme bodo 22. in 23. septembra ter 29. in 30. septembra - pa se bo uvrstilo v skupinski del lige prvakov, kamor je neposredno že uvrščenih šestindvajset klubov. Poraženci teh šestih dvobojev 4. kroga kvalifikacij bodo nastopili v skupinskem delu Lige Evropa. Žreb skupin za Ligo prvakov bo 1. oktobra, žreb za skupinski del Lige Evropa pa 2. oktobra.

Par 4. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov (22. in 23. 9./29. in 30. 9.):
Qarabag/Molde - Ferencvaros/Dinamo Zagreb

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
01. 09. 2020 20.40
+7
Če bi čebula ne imela.če bi bila bula najprej zmagati v gosteh ferenvaroš potem se pogovarjati o naslednem nasprotniku