Liga prvakov

Dinamo Kijev po vstopu Verbiča do zmagovitega zadetka v Gentu

Kijev, 23. 09. 2020 21.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., T.Š.
Komentarji
1

Nogometaši ukrajinskega Dinama Kijeva so na prvi tekmi zaključka kvalifikacij Lige prvakov v gosteh premagali zasedbo Genta (2:1). Slovenski reprezentant v vrstah Dinama Kijeva Benjamin Verbič je v igro vstopil v drugem polčasu in močno poživil napad gostov. Zmagoviti zadetek za Ukrajince je sicer dosegel Urugvajec Carlos de Pena v 79. minuti tekme.

Gent je tekmo začel malce bolj pogumno, a bolj nevarni so bili gostje iz Kijeva. Tako je prvi strel v okvir vrat prišel izpod nog Vladislava Suprjage, ki je v peti minuti poskusil s hitrim strelom 's prve' s kakšnih 20 metrov. Vratar domačih Davy Roef je bil zbran in žogo zlahka ukrotil. Prav Suprjaga pa se je izkazal za junaka v 9. minuti, ko je načel mrežo domačinov. Bil je na pravem mestu ob pravem času in prelisičil zanko prepovedanega položaja. Čeprav so romunski sodniki sprva pokazali, da je šlo za prepovedani položaj ob podaji Vitalija Bujalskija, pa je posredoval VAR. Iz posnetka je bilo jasno razvidno, da so se sodniki tokrat zmotili. Zadetek so nato priznali, gostje iz Kijeva so tako v 10. minuti že vodili z 1:0.

Gent je potreboval kar nekaj časa, da se je sestavil po uvodnem šoku, a nato je v zaključku prvega polčasa povsem zagospodaril na razmočeni zelenici v Gentu. V 37. minuti je z razdalje z natančnim strelom poskusil ukrajinski nogometaš v vrstah Belgijcev Roman Bezus, a se je z obrambo izkazal Dinamov vratar Georgij Bušan. Ta pa je čez štiri minute slabo ocenil podajo Niklasa Dorscha s kota, kar je znal izkoristiti Dorschev rojak, Nemec Tim Kleindienst. Slednji je sicer vstopil v 25. minuti tekme, ko je zamenjal poškodovanega Romana Jaremčuka. Čeprav je v zadnjih minutah prevladoval Gent, pa je tudi Dinamo v sodnikovem dodatku prišel do nevarne priložnosti za vodstvo: po podaji Bujalskija z desne strani je z glavo sprožil bočni branilec Tomasz Kedziora, a meril za las mimo Gentovih vrat. Tako je po prvem polčasu ostalo pri izidu 1:1. 

Po poškodbi Jaremčuka v prvem, je Gent na začetku drugega polčasa, natančneje v 53. minuti tekme, ostal še brez drugega Ukrajinca v svojih vrstah. Tokrat razlog ni bila poškodba, pač pa izključitev Bezosa. Ta si je v vsega treh minutah hitro prislužil dva rumena kartona in predčasno pot v garderobo. Priložnost za igro je v drugem polčasu, natančneje v 67. minuti, dobil tudi slovenski reprezentant v vrstah Dinama Kijeva Benjamin Verbič. Ta je zamenjal strelca uvodnega zadetka Suprjago in se preselil v samo konico ukrajinskega napada. Vstop slovenskega reprezentanta, ki je poživil igro Ukrajincev v napadu, je obrodil sadove. Z nekaj sreče je v 79. minuti do žoge prišel Urugvajec v vrstah Dinama Kijeva Carlos de Pena, ki je nato z filigransko natančnim strelom žogo z levico poslal med nogama domačega čuvaja mreže Roefa v mrežo Genta. Gostje so tako povedli z 2:1. Ukrajinci so se v zaključku tekme kljub številčni premoči na terenu zadovoljili z vodstvom in niso pretirano tvegali, na povratno tekmo pa so odšli z lepo prednostjo s prve tekme (2:1). 

Na preostalih dveh sredinih tekmah je Olympiacos z 2:0 premagal ciprsko Omonio, Molde in Ferencvaros pa sta se v pravi strelski poslastici razšla z neodločenim izidom (3:3). 

Zadnji krog kvalifikacij za Ligo prvakov, prva tekma (prenos na Kanalu A in VOYO):
Gent - Dinamo Kijev 1:2 (1:1)
Kleindienst 41.; Suprjaga 9., De Pena 79.
RK: Bezos 53./Gent
*Verbič (Dinamo Kijev) je v igro vstopil v 67. minuti

 

Statistika tekme Gent - Dinamo Kijev
Statistika tekme Gent - Dinamo Kijev FOTO: Sofascore.com
Najbolje ocenjeni posameznik tekme Gent - Dinamo Kijev
Najbolje ocenjeni posameznik tekme Gent - Dinamo Kijev FOTO: Sofascore.com

Preostali sredini tekmi:
Molde - Ferencvaros 3:3 (0:1)
James 55., Eikrem 65., Ellingsen 83.; Boli 7., Uzuni 52., Haratin 87.

Olympiacos  - Omonia 2:0 (0:0)
Valbuena 69./11-m, El Arabi 90+2. 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.52

Toliko za nocoj ...

... bodite z nami spet jutri, ko bomo za vas pospremili tekmo iz Budimpešte, in sicer Uefin superpokal med Bayernom in Sevillo.

90+5'

KONEC TEKME V GENTU!

Tekme v Gentu, ki jo je zaznamoval tudi močen dež, je konec. Nogometaši Dinama so zmagali z 2:1 in si priigrali lepo prednost pred povratno tekmo prihodnji teden.

85'

Takol je zadel De Pena za vodstvo Ukrajincev z 2:1

82'

Nova, tretja zamenjava pri Dinamu

Iz igre je ob vodstvu Ukrajincev z 2:1 odšel Mikola Šaparenko, v igro pa je vstopil Volodimir Šepeljev.

79'

GOOOOOL DINAMA!

Nekaj sreče, pa vendarle, med nogama vratarja Davyja Roefa je Urugvajec Carlos De Pena poslal žogo v mrežo Genta. Ukrajinci vodijo z 2:1!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AbrA0_KadaBRa
23. 09. 2020 08.50
+5
In ne COVID testa