Liga prvakov

Dva velikana v boj za polfinale, Rodrygo: To bosta dve izjemni tekmi

Madrid, 05. 04. 2021 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
41

Pred nami je teden izjemno zanimivih četrtfinalnih obračunov Lige prvakov. V torek si bosta (v Sloveniji le) s prenosom na Kanalu A in VOYO ob 20.30 nasproti stala dva izjemno trofejna kluba v zgodovini tega tekmovanja – Real Madrid in Liverpool. V sredo sledi prenos še ene poslastice, in sicer tekme med Bayernom in PSG-jem.

Anketa Arhiv
Kako se bo končala prva tekma četrtfinala Lige prvakov v Madridu?

Real Madrid je najtrofejnejši klub Lige prvakov vseh časov (13 naslovov), Liverpool pa je na lestvici vseh časov s šestimi naslovi na tretjem mestu. "To bosta dve izjemni tekmi. Real Madrid Liverpool je vedno velik obračun, oba veljata za eni največjih imen v svetovnem nogometu," je madridskega napadalca Rodryga navedla Uefina spletna stran. Ob odsotnosti poveljnika obrambe Sergia Ramosa bo vrzel v obrambi zapolnil Nacho, Real pa bi se lahko zatekel s sistemu 3-4-3, z le tremi branilci v zadnji liniji. "Sanjam o tem, da bom še naprej igral tekme v tem dresu. To je klub mojega življenja in zdaj, ko sem del ekipe, želim nadaljevati z zmagami. Imam precejšnjo samozavest," je pred tekmo z Liverpoolom poudaril Nacho. "Mislim, da ekipa kaže zobe ne glede na igralni sistem. Prilagodimo se temu, kar prosi trener. Jutri je odlična priložnost, da nadaljujemo s samozavestjo, ne glede na sistem, v katerem bomo igrali," je bil jasen španski branilec. 

Najbolje ocenjena nogometaša te sezone Lige prvakov obeh ekip (po algoritmih Sofascore)
Najbolje ocenjena nogometaša te sezone Lige prvakov obeh ekip (po algoritmih Sofascore) FOTO: Sofascore.com
Real Madrid je najtrofejnejši klub Lige prvakov vseh časov (13 naslovov), Liverpool pa je na lestvici vseh časov s šestimi naslovi na tretjem mestu. Tekmeca sta se nazadnje merila leta 2018 v finalu tega tekmovanja, uspešnejši je bil španski klub s 3:1. 

Če je Real 'živ' tako v domačem prvenstvu, kjer vse slabše gre vodilnemu Atletico Madridu, je za nogometaše Liverpoola Liga prvakov zadnja rešilna bilka te sezone. V domačem prvenstvu so namreč daleč od vodilnega Manchester Cityja, ki se bo očitno sprehodil do novega naslova v angleški Premier League. Liverpool pa domače lige še zdaleč ne more jemati z levo roko, saj se bo moral še pošteno potruditi za uvrstitev na mesta, ki še vodijo v Ligo prvakov. 

Madridski Real je – tako se zdi po rezultatih – ujel odlično formo: na zadnjih 11 tekmah v vseh tekmovanjih je kar devetkrat zmagal in dvakrat remiziral. Na drugi strani je tudi Liverpool (po hudi krizi) vse boljši, v torek bo lovil četrto zaporedno zmago.

Liverpool v tej sezoni še zdaleč ne blesti kot v tisti šampionski, a na prvi zahteven izziv, ki sliši na ime RB Leipzig, so redsi odgovorili z dvema zmagama brez prejetega zadetka. In prav obramba je, vsaj statistično gledano (po ocenah algoritma Sofascore), močnejši del zasedbe ekipe iz mesta Beatlov v tej sezoni Lige prvakov. Prednjači vratar Alisson Becker, ki je celo najbolje ocenjeni nogometaš redsov v tej sezoni (izmed tistih, ki so odigrali vsaj pet tekem). 

Primerjava napada in obrambe Liverpoola v tej sezoni LP
Primerjava napada in obrambe Liverpoola v tej sezoni LP FOTO: Sofascore.com

Ključ do Realovega uspeha v tej sezoni: Kroos, Modrić in Benzema
Na drugi strani je pri Real Madridu ključna sredina, kjer prednjačita izkušena vezista Luka Modrić in Toni Kroos, ki v zadnjih primerjavah nekaterih analitikov celo dosegata raven zlatega Barcinega dvojca Andres Iniesta in Xavi Hernandez. V napadu madridskega Reala je vse preveč odvisno od izkušenega napadalca Karima Benzemaja, ki je svoj popoln razcvet doživel po odhodu Cristiana Ronalda, s katerim sta sicer v Realovem napadu delovala izjemno. Francoz je v tej sezoni v odlični formi: na šestih tekmah Lige prvakov je zabil pet zadetkov, v domačem prvenstvu pa je na 25 obračunih 18-krat zatresel mrežo nasprotnika. 

Trije najbolje ocenjeni vezisti Reala
Trije najbolje ocenjeni vezisti Reala FOTO: Sofascore.com

V zadnjem času gre še bolje Francozu: zadel je namreč kar na zadnjih sedmih tekmah, na katerih je stopil na zelenico (skupno je na teh sedmih obračunih zabil sedem zadetkov). In prav Benzema lahko skrbi nogometaše Liverpoola, saj se je ta v preteklosti že dokazal na obračunih z redsi v Ligi prvakov. V skupinskem delu sezone 2014/15 je namreč v gosteh na Anfieldu ob zmagi Reala zabil dva zadetka, na obračunu v Madridu pa je bil strelec edinega zadetka ob minimalni zmagi Reala (1:0). 

Svoje bosta skušala dodati še dva mlada brazilska nogometaša Junior Vinicius in Rodrygo, ki pa sta pogostokrat odvisna od dnevnega navdiha. Trenerja Zinedina Zidana zagotovo veseli, da se počasi znova prebuja tudi Marco Asensio, ki bo jutri skušal zadeti še na četrti zaporedni tekmi madridskega Reala. "Ni nam mar za to, ali smo favoriti za končno zmago. Osredotočeni smo na jutrišnjo tekmo in na napredovanje. Mislim, da kot ekipa vemo, kaj pomeni predstavljati Real na takšnih tekmah," je bil jasen Nacho na novinarski konferenci pred tekmo z Liverpoolom.

Pri Realu bodo manjkali poškodovani Sergio Ramos, Dani Carvajal in Eden Hazard, pri Liverpoolu pa (med drugimi) že dolgo odsotni Virgil van Dijk ter Jordan Henderson, Joël Matip in Joe Gomez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
05. 04. 2021 21.31
-3
Rodrygo najboljši mladenič na svetu
dark horse
05. 04. 2021 21.36
+2
Res je zato pa več sedi kot igra🙈 verjetno ga šparajo 😂
dark horse
05. 04. 2021 21.11
+2
Cilj Latreja danes? Sprovocirati messija in mu dati karton več kot očitno
samomojemnenje
05. 04. 2021 21.57
+1
Očitno res tako kaže. Bomo videli, kako bo v drugem polčasu. Zaenkrat je Barca slaba in neprepričljiva.
Siso142
05. 04. 2021 20.16
+2
Mi gre na bruhanje .Hvala bogu da ga nebo
Siso142
05. 04. 2021 20.15
+3
Ko gledam mesarja Ramosa
Sisli288
05. 04. 2021 19.57
+1
Liverpool je v majnsi psiholoski prednosti saj se lahko osedotocijo samo na LP, real bo pa v podzavesti tudi ze na el clasicu, kjer bo v primeru poraza izpadel iz boja za Laligo
Anticripstoned
05. 04. 2021 18.29
+4
Cripsl poglej kam je padel Juve z prihodom Ronalda...Ni perezovih sodnikov ni uspehov...kateriigralec Reala je kaj naredil po tem ko je zapustil Real...NOBEDEN!!!!!! Ko zapustijo real ni več perezovih sodnikov in polom. Real največja prevara v zgodovini nogometa
Anticripstoned
05. 04. 2021 18.34
+0
otroci dajejo minuse...neznajo poguglat in preverit mojih trditev...navijači belčkov povpr starost 8 let
Sisli288
05. 04. 2021 19.55
+7
Anti ce odsejes lovorike v ligi prvakov katere so dobljene z sodnisko pomocjo tako barci in realu kdo jih ima vec?
HALAcR7
05. 04. 2021 21.34
+0
Ker si ti bolesnik,,že z imenom se vidi da te nekaj zelo boli in da ti je nekdo stopil orng na žulj,,,lepo da nam ne pride nihče do živega,,vi se pa tresete in trosite neumnosti,,,
cripstoned
05. 04. 2021 17.10
+0
hejteri kaj se sploh oglasate... jasno je da boste navijali za liverpool... v kolikor liverpool ne napreduje pa potem za Porto ali chelsea in na koncu bayern in city... enako kot ste v vseh teh letih za vse top klube s katerimi se je srečal real madrid... ampak vsakič je real poskrbel za naše veselje in za vašo žalost... vi kar napovedujte in odpisujte real na koncu trpite... sicer pa kje je barca zadnjih 7 sezon v ligi prvakov? kdaj je nazadnje sploh premagala kakšno ekipo? odgovorite na moja vprašnja in dojeli boste kruto realnost.... oleeee... vaaaamosss campeeeeoneees
Anticripstoned
05. 04. 2021 17.32
+1
Cripsl dogovor: če zmaga Liverpool se za vedno pobereš s svojimi nicki zaoiralca halarja frela jodra jacka in ostalimi
dark horse
05. 04. 2021 17.32
-4
Hejter tako kot ti navijaš za barco v LP kajne. Najprej posesaj pred svojim pragom ker imaš cel kup svinjarije
cripstoned
05. 04. 2021 17.48
+0
privoscil sem barceloni napredovanje proti psgju ki ga nisem nikoli spostoval niti ga bom kdaj...enako sem atletom privoscil napredovanje proti chelseaju ampak je chelsea pokazal bistveno vec kot pa atleti ki so razocarali na polni crti...mbappe je bil pa tokrat pac premocen za barcelono in je vse odlocil ze na na 1.tekmi...vazno da sam pri sebi vem kako in kaj...od vas hejterjev pa pravtako ne pricakujem da mi boste verjeli...ker vi ste tukaj samo da provocirate, pljuvate in sovrazite...nemoc, obup in zalost pa so vase vrline...ampak kot vedno..to je vas problem ne moj..
Od Halerja ati
05. 04. 2021 17.53
-3
Niti ga boš kdaj 🤦‍♂️ Slovenija tvoj doma... Zakaj bi ti kdo vrjel stric ciciban če pa sem ti že tolikokrat dokazal da se motiš... Ne se spet skrivat. Navijali smo za Real proti Alcoyonetu pa nas je zelo razočaral... Zato bomo zopet navijali za njih tudi proti Liverpoolu 🙈🙊
Od Halerja ati
05. 04. 2021 17.57
-5
Pa če te zanima kje je Barca zadnjih 7 sezon v LP naj ti povem da je Barca LP leta 2015 osvojila. Pa si zračunaj koliko sezon nazaj je to. Če potrebuješ pomoč uporabi kalkulator lahko pa mi tudi napišeš veš da ti z veseljem pomagam kot že velikokrat. Vem da bi povprašal ženo in otroke pa vsi vemo da se raje skriješ in lažeš ko ti lepo podam predlog da se lepo razkrijeva 😊 ne sramuj se samega sebe stric ciciban. Sprejmi se takšen kot si. lažje ti bo vrjemi
samomojemnenje
05. 04. 2021 18.07
-1
Cripstoned, pokvarjenec. Če si ti kdaj privoščil Barci napredovanje, naj me grom iz vedrega neba. Lažeš, provociraš. Včasih napišeš kakšen hinavski post, potem pa se vseskozi pojavljaš kot Frel, Halar in še kdo. Pridi na FB v skupino, kjer smo vsi s pravimi imeni in bodi mož, ne pa zahrbtni pljuvač. Domenj te je že tudi povabil, da prilezeš iz luknje, pa se zahrbtno skrivaš. Sram naj te bo.
Od Halerja ati
05. 04. 2021 18.13
-2
Noče da vidimo njegove otroke in ženo 🤣 Mal si zmišljuje zato se pa skriva. Prevečkrat sem ga že dobil ko je lagal. Mal ga je sram našga cicibana 😊
cripstoned
05. 04. 2021 18.18
-2
kakšna nemoc hejterjev največjega kluba v zgodovini nogometa... hahahahaha
Od Halerja ati
05. 04. 2021 18.24
-4
Hahaha leej ga lej. Bogi stric ciciban. Ne sramuuuj se no. Sej mogoč se pa kdaj ženiš pa dobiš otroke. ne sekiraj se. Sprijazni se. Sam lagat ni lepo ker ves da te vedno dobim 🙈😮 Nemors ti proti men sinko. Oprosti ker te mam tako na grdo 🙈
dark horse
05. 04. 2021 18.37
-1
Vse kar upa provokatorček, hejterček kripsl je provociranje tu z mnogo profili in njegov histericni hahaha. Kje se pa upa pajac pojaviti s pravim imenom in priimkom 🙈😂
Od Halerja ati
05. 04. 2021 19.09
-3
Ja ne upa bi ga žena kregala 🤣 Ona za napihnit 🙊
dark horse
05. 04. 2021 20.38
-1
HALAcR7
05. 04. 2021 21.35
+1
Naj navijajo za koga hočejo,itak za koga koli da navijajo ta izgubi,tako da sem vesel da ne za Real,sej veš kako gre Karma
samomojemnenje
05. 04. 2021 16.47
-2
Real je imel kar srečo pri žrebu. Če premaga Liverpool, ga čaka zmagovalec dvoboja Chelsea-Porto, kar je še vedno najbolj ugoden nasprotnik in z malo sreče in seveda dobro igro lahko pride do finala. Tam bo pa po moje nasprotik Bayern ali City. V finalu pa igra dnevna forma in sreča. Enako pa velja za Liverpool, če izloči Real.
HALAcR7
05. 04. 2021 21.36
+0
Barca je imela največjo srečo pri žrebu,ona ni dobila nobenga,,,ahahahahahah
samomojemnenje
05. 04. 2021 21.54
Halar, ko napišeš hahahahaha, a ti teče nekontrolirano slina iz ust? Se pri tem še močno treseš?
samomojemnenje
05. 04. 2021 16.39
-1
Čeprav mi je za Barco drugi najljubši klub Liverpool, se bojim, da je Real tokrat v prednosti. Liverpoolu manjka komplet štoperski trio Van Dijk, Gomez in Matip. Prav tako ni Hendersona, ki je steber zvezne vrste. Williams in Kabak pa še zdaleč nista branilca na takem nivoju, kot omenjeni trije. Res je, da tudi Realu manjka Ramos, ampak se jim to ne pozna, saj ga je Nacho odlično zamenjal in se mi zdi, da dela celo manj napak od Ramosa. Sploh po desni strani bodo bolj ranljivi, saj je TAA v obrambi slabši kot v napalnih nalogah. In tu zna Vinicius prebijati obrambo in podajati v sredino, ker se mu včasih tudi posreči kakšna podaja. Tudi Liverpoolov napad je daleč od lanske forme. Upam, da tekmo začne Jota, ki pa je v zadnjih tekmah pokazal, da je strelsko učinkovit. Za Thiaga pa lahko rečemo letos, veliko prometa, malo učinka. Kljub vsemo pa upam, da nas Liverpool prijetno preseneti. Gremo Redsi.
Kollerik
05. 04. 2021 18.08
-3
samomoje.... se strinjam. Redsi so oslabljeni, da se kar kadi. Sam jim pripisujem komaj nekje 30 % možnosti za zmago.
Anticripstoned
05. 04. 2021 16.37
-2
Real nima šanse niti teoretično...Sedaj ko ne bo Ramosa, kdo bo polomu Salaha...Zidane čelno?
cripstoned
05. 04. 2021 16.35
-1
vaaaamoooos campeeeeoneees
Iniesta
05. 04. 2021 16.15
+9
Redsi letos ne blestijo, tako da ima Real lepo priloznost da se uvrsti v polfinale ...
ehjaehja
05. 04. 2021 16.13
+6
Real je letos vse težke nasprotnike premagal in to mi vliva dosti samozavesti pred tekmo💪😎
Kollerik
05. 04. 2021 19.00
-3
Kje si ti videl kakšne ,,močne,, nasprotnike, ki jih je premagal Real? Je pa res, da si lahko samozavesten za jutri. Liver ima pol obrambe v bolniški.
ehjaehja
05. 04. 2021 20.33
+2
Atletiko Inter Barca Atalanta so slabi nasprotnik? ali kaj si mislil s tem pametovanjem?
Kollerik
05. 04. 2021 21.01
-2
Frel
05. 04. 2021 16.02
+5
saj bi predlagal, da pogledate tekmo barcelone, ampak jim kljub sodniški velepomoči ni uspelo priti dlje od osmine finala, zato pa bomo jutri gledali najboljši klub vseh časov brez kakršnega koli dvoma.
Od Halerja ati
05. 04. 2021 16.18
-2
No no stric res da je Liverpool dober ampak mislim da vseeno ne najboljši... Ali si mislil gledati tekmo City proti Dortmundu? 😮
bruzor
05. 04. 2021 14.36
+7
Real je, po meni, v tej tekmi favorit ker Liverpool vse bolj spominja na luzersko ekipo izpred nekaj let. Tudi Klopp se je že izpel... bomo videli :)