Liga prvakov

Džeko izrazil željo po odhodu v Inter, vodstvo Rome ga še prepričuje

Milano, 13. 06. 2019 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Edin Džeko utegne biti eden močnejših "igralcev" na poletni nogomenti tržnici. Napadalec iz BiH, ki je pred dnevi sredi Torina zabil gol Italiji, je v Romi vse bolj nesrečen. Sploh, ker se klub iz večnega mesta ni uvrstil v Ligo prvakov za naslednjo sezono. Džeka si v svojih vrstah močno želi Inter z novim trenerjem Antoniem Contejem na čelu. Nogometaš iz Zenioce na klice iz Milana ni imun.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Balkanska naveza v Rimu: Edin Džeko in Aleksandar Kolarov
Balkanska naveza v Rimu: Edin Džeko in Aleksandar Kolarov FOTO: AP
Paulo Fonseca, ki je tri leta kot trener vodil ukrajinski nogometni klub Šahtar iz Donjecka, je pred dnevi postal novi trener italijanskega prvoligaša Rome. Portugalec je z Romo podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Vodstvo Rome, lanske polfinalistke Lige prvakov, je to sezono po izpadu v osmini finala Lige prvakov proti Portu odpustilo trenerja Eusebia Di Francesca.
Po poročanju Tuttosporta je Inter močno zagrizel tudi za belgijskega napadalca Romeluja Lukakuja. Po prihodu Antonia Conteja na milansko klop se v taboru črno-modrih sestavlja močna igralska zasedba. Verjetno pa vse to pomeni, da se poslavlja nekdanji kapetan, kontroverzni Mauro Icardi.
Začasno je delo trenerja do konca sezone opravljal Claudio Ranieri. Fonseca, rojen v Mozambiku, je nekdanji nogometaš, ki ga je leta 1995 kupil Porto, a zanj nikoli ni zaigral. Portugalski velikan ga je dolgo časa posojal manjšim klubom. Pri Portu je bil tudi nekaj časa trener. Takoj po prihodu v večno mesto je izrazil željo, da klub zadrži napadalca iz BiH Edina Džeka. "Na njem bom gradil ekipo. Je izvrsten napadalec in karizmatična osebnost. Pravi za naš skupni projekt," je ob prevzemu rimske klopi za Gazzetto Dello Sport pred dnevi dejal 46-letni strokovnjak, ki pa mu velika želja očitno ne bo uresničena. Sploh, ker je interes po odhodu iz večnega mesta potrdil prav Edin Džeko. "Napadalec iz BiH ne negira stikov z Interjem, ni zanikal niti želje po odhodu. No, to še ne pomeni, da bo zares zapustil Romo. Vodstvo kluba iz prestolnice hoče zanj iztržiti čim več," med drugim piše Gazzetta.

Edin Džeko je pred dnevi v dresu reprezentance BiH dosegel gol na Juventusovem stadionu.
Edin Džeko je pred dnevi v dresu reprezentance BiH dosegel gol na Juventusovem stadionu. FOTO: AP
"Še vedno sem nogometaš Rome, toda vprašanje je, če bo tako tudi ob moji vrnitvi z dopusta. Grem počivat, poskusil se bom odklopiti, čeprav bom še vedno pozoren, kaj se dogaja na nogometni tržnici," je po tekmi z Italijo, ko je njegova BiH nesrečno izgubila z 1:2, dejal edini strelec zmajev Džeko. "Napadalec ni zanikal, da se pogovarja z Interjem in da je njegov največji oboževalec prav novi trener črno-modrih Antonio Conte. "Razpolagamo z zanesljivimi informacijami, da se je nogometaš že dogovoril za plačo, toda kluba se morata še ujeti pri odškodnini. Jasno, Inter bi rad plačal čim manj, Roma pa, če se bo že morala odreči uslug svojega prvega moža, želi iztržiti čim več. Sploh, ker je rdečo luč za odhod prižgal novi trener Fonseca."  
Antonio Conte si na vse kriplje prizadeva v Milano pripeljati Edina Džeka.
Antonio Conte si na vse kriplje prizadeva v Milano pripeljati Edina Džeka. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.