Liga prvakov

Neapeljčani po prvem dejanju z lepo prednostjo

Frankfurt , 21. 02. 2023 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Na prvi tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov sta se v Frankfurtu pomerila Eintracht in Napoli. Po prvem dejanju obračuna so v občutni prednosti Neapeljčani, ki so dvoboj na Deutsche Bank Areni dobili z 2:0 in so naredili pomemben korak k napredovanju med osem v Evropi. Zadetka za vodilno ekipo italijanskega prvenstva sta dosegla Victor Osimhen in Giovanni Di Lorenzo.

Lahko Eintracht zaustavi v tej sezoni zares prepričljivi in na vseh frontah (rezultatsko) še kako uspešni Napoli? To je bilo osnovno vprašanje pred uvodnim dejanjem obračuna osmine finala Lige prvakov. Napoli je v Frankfurt dopotoval po petih zaporednih ligaških zmagah in veliko točkovno prednostjo pred tekmeci v Serie A, a kljub odličnim predstavam in rezultatom v italijanskem prvenstvu je iz tabora Nepaljčanov pred dvobojem z Eintrachtom prihajalo do visokoletečih ambicijah tudi v Evropi. "Eintracht je tekmec po meri. Premagljiv, a tudi dovolj kakovosten, da zahteva maksimalno mobilizacijo. Tako taktično in tehnično, kot tudi mentalno," so v en glas poudarjali v slačilnici sinje-modrih in upali na ugodno izhodišče po 90 minutah uvodnega dejanja dvoboja z Nemci. 

Eintracht Frankfurt vs Napoli
Eintracht Frankfurt vs Napoli FOTO: Sofascore.com

Frankfurtu je gostovala zasedba, ki v italijanski ligi zanesljivo koraka proti naslovu prvaka, njena ključna igralca pa sta napadalca Hviča Kvarachelia in Victor Osimhen. 

Povratne tekme bodo 7., 8., 14. in 15. marca. Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov bo nato 17. marca, četrtfinalni obračuni pa bodo na sporedu 11., 12. s prvimi ter 18. in 19. aprila s povratnimi tekmami. Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

Toda svoje napadalno orožje ima v tej sezoni tudi Frankfurt, prav Randal Kolo Muani, ki ima v nemški ligi deset golov in prav toliko podaj, je prvi nevarno meril na tekmi, a zgrešil malce z desne strani. V 20. minuti je prvič poskusil Kvarachelia, ki je imel v 36. minuti na voljo celo najstrožjo kazen, vendar je Kevin Trapp njegov strel obranil. Enajstmetrovko je sicer priigral Osimhen, njegov soigralec Hirving Lozano pa je pred tem zadel vratnico. Prav Lozano pa je v 40. minuti podal pred vrata Eintrachta, kamor je stekel Osimhen in zadel za 1:0. Vsega nekaj sekund pozneje je ista naveza spet poskrbela za zadetek, a je bil Nigerijec v prepovedanem položaju. Trapp je v 56. minuti dobil nov dvoboj s Kvarachelio, v 58. minuti pa so domači ostali brez izključenega Koloja Muanija. Napoli je to unovčil v 65. minuti, po podaji Kvarachelie je zadel Giovanni di Lorenzo. Neapeljčani so bili boljši tekmec in bi lahko še izdatneje napolnili mrežo sicer razpoloženega Trappa.

Izid, Liga prvakov, osmina finala, 1. tekma:            
Eintracht Frankfurt - Napoli 0:2 (0:1)
Osimhen 40., Di Lorenzo 65.
RK: Kolo Muani 58./Eintracht
Kvarachelija (Napoli) je v 36. minuti zastreljal enajstmetrovko.

Postavi:
Eintracht: Trapp, Jakić, N'Dicka, Tuta, Buta, Kamada, Sow, Max, Lindström, Götze, Kolo Muani.

Napoli: Meret, Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera, Lobotka, Anguissa, Zielinski, Kvarachelija, Lozano, Osimhen.

Osmina finala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO
Osmina finala Lige prvakov na Kanalu A in VOYO FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.