Liga prvakov

Aguero po sezoni zapušča Otok: v igri Real ali Inter

Manchester, 23. 05. 2020 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolgoletni napadalec otoškega Manchester Cityja, Sergio Kun Aguero, je zelo proti nadaljevanju sezone v Premier League. Argentinec je svoje povedal in zatrdil, da podobno razmišljajo številni na Otoku. A kot kaže se bo angleško prvenstvo le nadaljevalo. Kdaj, še ni povsem jasno. Jasno pa je, da se 31-letnemu Argentincu naslednje leto izteka pogodba s sinjemodrimi, ki pa je ne namerava podaljšati.

Sergio Aguero je najboljši strelec Manchester Cityja v zgodovini.
Sergio Aguero je najboljši strelec Manchester Cityja v zgodovini. FOTO: AP

Kot trdi španska Marca se bo Sergio Kun Aguero po devetih letih poslovil od sinjemodrega dresa Manchester Cityja in naslednja destinacija bi lahko spet bil Madrid. "Aguero je pred prihodom na Otok odlično igral in zabijal gole v dresu Atletica, v prihodnje pa bi lahko tresel mreže v dresu Reala," je prepričana Marca, ki dodaja, da se je za usluge izkušenega argentinskega napadalca, ki je bil že pred leti na radarju Reala, močno ogrel tudi milanski Inter. Aguero, ki je zelo proti nadaljevanju sezone v Premier League in je to otoškim medijem tudi potrdil v kamero, ima pogodbo s Cityjem do leta 2012, a je, kot piše Marca, gotovo ne bo podaljšal. 

Premier League je prvenstvo zaradi pandemije novega koronavirusa prekinila 13. marca. V ligi upajo, da bodo 12. ali 19. junija lahko nadaljevali sezono, v katerih angleške prvoligaške kluba čaka še skupno 92 tekem. Kot možnosti za nevtralno prizorišče se v britanskem tisku omenja stadion Wembley v Londonu, možna izbira je tudi nogometni center St George's Park.

"Zdi se mu, da je svoje na Otoku naredil. Za sabo ima odlična leta in številne lovorike v sinjemodrem, sedaj pa bi, pred koncem kariere rad zabijal golem še za kakšen drug klub. Real in Inter sta največja kandidata," je prepričana Marca, ki svoje trditve krepi iz informacij, ki kapljajo iz ust ljudi, ki so Argentincu blizu. "Njegova menedžerska agencija je že vzpostavila stik tako z Realom, kot z Interjem. Aguero najkasneje prihodnje leto odhaja," še "pove" Marca. Klubi v Angliji so sicer pred dnevi začeli postopno vračanje nogometa s prvo fazo sproščanja ukrepov. Najprej so začeli treninge v majhnih skupinah na igriščih z upoštevanjem varne razdalje in ostalih najstrožjih zdravstvenih navodil. V ligi upajo, da bodo 12. ali 19. junija lahko nadaljevali sezono, v katerih angleške prvoligaške kluba čaka še skupno 92 tekem.

 

Sergio Agüero in Raheem Sterling bosta s sinjemodrimi branila prednost 2:1 s prve tekme osmine finala LP proti Realu.
Sergio Agüero in Raheem Sterling bosta s sinjemodrimi branila prednost 2:1 s prve tekme osmine finala LP proti Realu. FOTO: AP

Angleško prvenstvo naj bi se nadaljevalo nekje sredi junija, ni pa še to uraden podatek. Obstajajo precej inovativne zamisli, kako navijačem omogočiti bolj doživeto spremljanje nogometa, četudi zaradi pandemije ne bodo imeli vstopa na stadione in tribune. Tako se je pojavil predlog za ogled tekem iz parkiranih avtomobilov z velikih zaslonov, kot v drive-in kinematografih na prostem. 

City čaka tudi povratna tekma osmine finala LP proti Realu, ko bodo na Etihadu branili prednost s prve tekme z 2:1.

Za umetno ustvarjanje "navijaškega vzdušja" na tribunah za potrebe televizijskih prenosov pa predlagajo nameščanje figur navijačev, narejenih iz trdega kartona oziroma plastike, na prazne sedeže. Aguero je že pred časom otoškim medijem zatrdil, da se sezona ne bi smela nadaljevati. "Vem, zavedam se, kakšni denarji se vrtijo. Že na vsakem koraku slišimo, da bi v primeru odpovedi naša liga skupaj izgubila več kot milijardo evrov." Aguero je v tej sezoni za Manchester City nastopil na 30 tekmah in zabil 23 golov. Je vodilni strelec kluba v zgodovini s 254 goli. Pred prihodom v City je pet let igral za Atlete iz Madrida, še prej pa tri za Independiente.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
24. 05. 2020 10.34
-2
Podgane zapuščajo potapljajočo ladjo, saj Shitty ne bo igral v ligi prvakov.
resnicaosvobaja
24. 05. 2020 10.09
+5
32+ letne napadalce kupuje italijanska liga, kar bo Kun izpolnil čez teden dni.
Iniesta
23. 05. 2020 14.40
+3
Mbappe nima karizme kot jo ima CR, zato ne bo nikoli dosegel CRa ...
ddolores
23. 05. 2020 15.39
-1
Nima karizme, je pa 10 krat boljši kot Glupaldo, ki ima karizmo pri medijih in sodnikih! Samo tri igralci v zgodovini ćloveštva so bili in so sposobni predriblat vso obrambo in še vratarja - Maradona, Messi in Iličič! Torej je Glupaldo po tem kriteriju tam nekje na 4762 mestu!
JOSEPH HAYDN
23. 05. 2020 13.47
+12
Dvomim, da bo šel v Real že zaradi dejstva, da sta z Messijem zelo dobra prijatelja. Pa tudi rajši vidim, da zdržimo še eno sezono brez dobrega napadalca in potem pride Haaland ali Mbape
zaraella
23. 05. 2020 13.14
+14
torej ima pogodbo do 2012 , in jo niti ne misli podaljšat
Roninax
23. 05. 2020 12.55
+1
antipaticni jaooo da glava boli
cripstoned
23. 05. 2020 12.08
+18
aguera sem zelel pri realu 5-7sezon nazaj...izvrsten igralec in tudi laliga mu ni tuja...fant je izbral city in spisal je svojo zgodbo kar mu noben ne more zameriti...danes je aguero ''prestar'' za real in glede na politiko zidana ki gre na karto mladosti vem da aguero danes pac ni zelja...v kolikor je ta novica sploh kredibilna kar se reala in interja tice...mogoce pa je to poskus da se javno obelodani da zapusca city in da bo posledicno cimvec ponudb...no realovo lahko pozabi...
Bla Bla 2
23. 05. 2020 12.42
+9
Z usemi tezavami ki jih ima real v napadu z jovicem in tako naprej pa glede na to da benz tudi prihaja v pozna leta je zastonj aguero ki je vedno biu 3x tolk dobr kot benz super dodatek ekipi za 2 leti sploh pa se u tam casu ko ekipam pada proracun res nimas kaj branit free transferjeu..
samomojemnenje
23. 05. 2020 13.11
+3
Bla Bla, ni samo free transfer. Aguero ni tip človeka, ki bi pristal na majhno plačo. Vse bo odvisno tudi od tega, če bo Real prodal Bale-a in Jamesa in seveda, če želijo Halanda in Mbappeja. Sploh Mbappeju bo potrebno dati visoko plačo, kajti PSG mu ponuja odlične pogoje in če bo gledal samo na denar, bo moral Real odpreti mošnjo. In v tem primeru je vprašanje, koliko bi bil Aguero pripravljen priti v Real in greti klop.
cripstoned
23. 05. 2020 13.44
-2
samomojemnenje... mbappe je zavrnil ze kar nekaj ponudb uprave psgja..... stavim da bo k realu prisel za manj kot 120M eur... se najboljsa opcija je ta da oddela pogodbo pri psgju do konca in potem ga real lahko dobi skoraj zastojn.... mbappe bo realov in to je igralec ki ga real madrid krvavo potrebuje... samo mbappeja ker vse otalo ze imajo...
samomojemnenje
23. 05. 2020 14.19
+3
Ja, cripsi, se strinjam. Mislil sem pred vsem zaradi tega, ker smo tudi zadnjič brali, da naj bi mu PSG ponujal 35M bruto plače, Real pa menda samo 20M. In je zdaj vprašanje iz kakšnega testa ja fant. Ker če je to res, je to skoraj enkrat več, kot bi imel pri Realu. Je pa tudi vprašanje, kakšne ambicije bo še imel šejk pri PSG, če tudi letos ne osvojijo CL. Ker imam občutek, da bo letos osvojil CL zmagovalec dvoboja City-Real, Bayern ali Juve in morda tudi Atletico. Tako vsaj jaz mislim.
265004
25. 05. 2020 09.10