Liga prvakov

Vini zadel, Courtois branil, Real v Mbappejevem mestu spet na vrhu Evrope

Pariz, 28. 05. 2022 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin, Nina Mihalič, Jakob Batič
Komentarji
427

Nogometaši madridskega Reala so veliki zmagovalci pariškega finala Lige prvakov, potem ko so premagali Liverpool z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Vinicius Junior. Blestel je tudi belgijski vratar Thibaut Courtois, ki se je tako v prvem kot drugem polčasu izkazal z nekaj fantastičnimi obrambami. Real Madrid je tako še štirinajstič stopil na vrh Evrope, Liverpool pa ostaja pri šestih naslovih v tem tekmovanju. "V Angliji me ne spoštujejo dovolj, zato sem jim želel danes pokazati. Mislim, da si zaslužim nekaj spoštovanja," je po tekmi razlagal junak Courtois.

Še pred otvoritvijo finala v Parizu, za katero je poskrbela pevka Camila Cabello, je prišlo do zapletov. Ne le Liverpoolov avtobus, na stadion so s težavo prišli tudi Liverpoolovi navijači. Težava je nastala, ko so določeni navijači zaželi preskakovati varnostne ograje in želeli priti na stadion brez vstopnice. Uefa se je tako odločila, da bo zaradi slabe varnostne situacije – po poročanju angleških medijev naj bi navijači Liverpoola imeli le en ozek koridor, ki pa je začel ob masovnem pritisku popuščati – tekmo prestavila za vsaj 15 minut. Kasneje se je ta zamuda povečala na pol ure, na koncu pa je prvi sodniški žvižg zamudil – reci in piši – 37 minut. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V uvodnih desetih minutah smo v nasprotju s pričakovanji, da bomo bili priča atomskemu nogometu od prve minute, videli le otipavanje obeh ekip. Nobena zasedba ni želela preveč tvegati, tako da smo ostali brez strela na gol vse do 16. minute, ko je prvi nevarneje zapretil Livepool. Z neposredne bližine je s peto atraktivno poskusil Mohamed Salah, a se je z dobro obrambo izkazal belgijski vratar v vratih Reala Thibaut Courtois. Slabi dve minuti pozneje je znova poskusil Salah, a je njegov poskus z razdalje tudi tokrat Courtois brez težav ukrotil. V 21. minuti pa je bil belgijski čuvaj mreže že premagan, a mu je pri tem pomagala vratnica, v katero se je žoga odbila po njegovem posredovanju ob poskusu Sadia Maneja z roba kazenskega prostora. V 35. minuti je očitno motivirani Salah poskusil še z glavo, a tudi tokrat je Courtois bil pripravljen na poskus Egipčana. V 40. minuti je Liverpool po levi strani izpeljal novo nevarno akcijo, toda Manejev strel je Realova obramba prek Ederja Militaa blokirala, poskus Jordana Hendersona pa je letel precej mimo Realovih vrat. 

Benzema je v 43. minuti zatresel mrežo Liverpoola, a je bil pri tem v prepovedanem položaju.
Benzema je v 43. minuti zatresel mrežo Liverpoola, a je bil pri tem v prepovedanem položaju. FOTO: AP

Nato pa je Real Madrid v 43. minuti praktično pičil iz nič, Benzema je sicer slabo reagiral, toda nato se je žoga srečno prikotalila do njega, tako da je izkoristil popravni izpit in zatresel mrežo Liverpoola. Toda sodniki so zaradi prepovedanega položaja zadetek razveljavili. Sledilo je večminutno preverjanje VAR-sobe in nestrpno ter kar malce mučno čakanje na odločitev sodnikov glede regularnosti zadetka Benzemaja. Na koncu so po pregledu posnetkov sodniki odločili, da je šlo za prepovedani položaj. Ob polčasu je tako ostalo začetnih 0:0. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi v drugi polčas so bolj odločno vstopili nogometaši iz mesta Beatlov, čeprav je Real vsaj začetku drugega polčasa na zelenici deloval bolje kot v prvem. V 54. minuti sta sledila dva nevarna strela Otočanov, toda branilci Reala so bili na mestu in oba silovita poskusa redsov blokirali. Po slabi uri igre pa šok za Liverpoolčane. Ti so pustili malce preveč prostora po svoji levi obrambni liniji, tako da je Federico Valverde potegnil in s krasno podajo zaposlil vtekajočega Viniciusa Juniorja. Temu v prazna vrata ni bilo težko zadeti in Real se je lahko razveselil uvodnega vodstva. 

Slabih pet minut zatem je Liverpool želel odgovoriti prek Mohameda Salaha, ki je silovito in zavrtinčeno sprožil s kakšnih 20 metrov, toda s fantastično parado se je izkazal Courtois. Znova je fantastično reagiral belgijski čuvaj v 69. minuti, ko je s sprintom in obrambo z levo nogo zadnji hip preprečil Salahu, da bi žogo potisnil v prazno mrežo ...V 76. minuti je morda Casemiro že imel zaključno žogico za galaktike, toda potem ko je bil povsem sam pred vrati Liverpoola ob izvedbi Realovega prostega strela, je žogo tudi povsem zgrešil oz. kot je bilo razbrati iz počasnega posnetka, je iskal podajo, namesto da bi pogledal proti golu. V 80. minuti se je z novim fantastičnim posredovanjem ob preusmeritvenem strelu Dioga Jote izkazal vratar Courtois. Še boljša obramba je uspela Courtoisu v 83. minuti, ko je z desne strani ob Ferlandu Mendyju fantastično sprožil Salah. Real je le slabo minuto zatem imel možnost dokončati delo, a je protinapad 3 na 1 izpeljal preveč ležerno, tako da na koncu Vinicius sploh ni prišel do strela. Carlo Ancelotti je prvič menjal šele v 85. minuti, ko je iz igre odšel podajalec pri zadetku Viniciusa Valverde, namesto njega pa je priložnost za igro dobil Eduardo Camavinga. Real je zdržal vse pritiske Liverpoola, ki pravzaprav niso bili tako siloviti, kot bi pričakovali v izdihljajih tekme Lige prvakov, in se tako veselil še štirinajstega naslova v tem prestižnem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju. 

"Imeli smo fantastično sezono, mogoče slabšo prvo, nato pa boljšo drugo polovico. Danes je bilo težko. Po vseh tekmah, ki smo jih odigrali smo si zagotovo zaslužili to zmago. Zelo smo veseli, zadovoljni, kaj naj sploh še rečem," je po tekmi poudaril trener Reala Carlo Ancelotti.

Finale Lige prvakov, Pariz: 
Liverpool - Real Madrid 0:1 (0:0)
Vinicius 59. 

Postavi:
Liverpool:  Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago (Firmino/77.), Henderson (Keita/77.), Luis Diaz (Diogo Jota/65.), Mane in Salah.
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Modrić (Ceballos/90.), Casemiro, Kroos, Valverde (Camavinga/85.), Benzema in Vinicius (Rodrygo/90+3.).

Statistika tekme Liverpool - Real Madrid
Statistika tekme Liverpool - Real Madrid FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

S temi prizori se počasi poslavljamo. Hvala, ker ste bili z nami. Liga prvakov se za nekaj časa poslavlja, a brez dvomov nas v prihodnji sezoni čaka še veliko novih zanimivih nogometnih zgodb.

konec tekme

Za konec si poglejmo še statistiko današnje tekme:

konec tekme

REAL JE DVIGNIL 14. POKAL:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme

Veseli se tudi naš Luka Dončić:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (427)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thor
29. 05. 2022 21.44
+7
kdo potrebuje Mbappea če REAL osvoji vse kar se osvojiti da HALA MADRID
kajpavzdevek
29. 05. 2022 21.07
-5
Ampak Liverpool je bil boljši ! Špance je reševal golman !
manucao
29. 05. 2022 21.57
+4
Nič najbolj,da vzamemo pokal Realu in ga predamo Liverpoolu ker je bil boljši. Bo v redu!
Vladimir.Krutov
29. 05. 2022 20.53
+0
Zzzeeehhh.....komentarji da glava peče....jeseni se zopet začne znova....
Matrax
29. 05. 2022 20.51
+6
Hejterji a peče? Napovedovali ste gladki poraz. ZATO ZIHER BUBA. AU AU🤣🤣🤣
manucao
29. 05. 2022 20.23
+4
Je pa v tem moštvu Liverpoola kar nekaj šibkih členov kot so Thiago,Diaz,Robertson in še kdo bi se našel.Malce se morajo skonsolidirat ker drugače bo njihov trend sam padajoč.Žal je današnji nogomet krut in je na terenu praktično 12 gladijatorjev.
beauceron
29. 05. 2022 20.04
+9
Kot navijač Barce bom napisal samo tole. Kapo dol letos Realu za osvojeno LP. Premagat tri take nasprotnike v boju na izpadanje in to na kakšen način. Sigurno najbolj zaslužni nalov v zadnjih 20 letih za Real.
manucao
29. 05. 2022 20.09
+5
manucao
29. 05. 2022 19.53
+2
Škoda,da je na golu Reala bil Courtuis drugače bi Liverpool gladko zmagal.Tame so približno nebuloze navijačev Barcelone,Liverpoola in ostali hajterjev.
jozefStefan
29. 05. 2022 19.32
+10
Če pogledaš nasprotnike Liverpoola do finala misliš, da so igrali LigoEuropa. Med tem, ko je imel Real 3 finala.
jozefStefan
29. 05. 2022 19.22
+3
Še vedno ne razumem nasprotnikov RM. 🏳pomeni čisto nekaj drugega!
nav46
29. 05. 2022 19.03
-5
Real že deset let se šlepajo do finala pol jim pa po navadi uspe. Pač srečkoni ko jim počadi nebo vec ratalo
manucao
29. 05. 2022 19.40
+4
A joj.Malce se zamisli kaj pišeš neumnosti.
Kollerik
29. 05. 2022 21.05
-2
Štos je v tem, da ni nič neumnega napisal.... 😁
manucao
29. 05. 2022 21.59
+1
Uporabnik1801540
30. 05. 2022 08.24
-2
ja usakič majo srečo, Ze 14x ane...pejt spat otrok...mleko pa pojstla...ajmooo
Nimasmisla
29. 05. 2022 18.31
-3
Tisti oddajte je bil pa za lase privlečen na sliki z črtami je bližje golu en rdeč marsovec ali ksj
samomojemnenje
29. 05. 2022 18.56
+5
Pozabi vse skupaj. Tisti rdeči marsovec je zadnji igralec pred golom, ker je bil vratar zunaj. So o tem že pisali tudi tisti navijači Reala, ki se na nogomet spoznaho. Zato nima smisla to več pogrevati. Rajši uživaj ob osvojeni UCL.
samomojemnenje
29. 05. 2022 18.57
+3
igyyp
30. 05. 2022 10.12
Strela, preber malo pravila, tisti, ki je za svojim vratarjem pokriva gol, in se ga ne upošteva. Je pa dejstvo, da še nam ni velikokrat jasno kdaj je kdaj ni, isto kot roka v kazenskem :)
samomojemnenje
29. 05. 2022 17.37
+8
Real je na dobri poti, da letos osvoji petorčka. 3 kante že imajo, ne dvomim pa v to, da ne bodo premagali Frankfurta in še one južno američane na svetovnem pokalu. Le španski pokal se jim je izmuznil za šestorčka.
HALAcR7
29. 05. 2022 17.19
+8
Kako je lepo biti Realov navijač
Brgolino
29. 05. 2022 17.27
-9
Dej ne bluzit halar de si ti kak navijac...sploh ves kdo je gol dal?
Karlossantana
29. 05. 2022 16.00
+7
Če si dober, si dober! Hala Madrid!
Kollerik
29. 05. 2022 21.06
-4
Od Halerja ati
29. 05. 2022 15.57
-9
Jooj joj kako se kregate 🙈 Nehajte raje se pridružite skupini na FB ju JEZNI FANTEKI. Borči in cicibanko sta že notri ravno se pogovarjamo o dopustu na Pašmanu hihihi cmok cmok vsem ne bodite jezni pač ne zmaga vedno boljši. No razen atek na portalu. Tam vedno pometa s sinkotom in cicibankotom pred vsemi hihihi Siiiuuu
Pa kaj
29. 05. 2022 15.51
+4
floki...si že slišal za avto gol...tako zmagaš, kljub temu, da nisi dal gola...
InterRefIections
29. 05. 2022 15.02
+1
Naj se Milan, Liverpool in Crvena zvezda združijo v en klub, da bodo imeli toliko naslovov v Ligi prvakov kot Real.
glavni Baja
29. 05. 2022 16.03
-6
Pessi1
29. 05. 2022 16.39
+3
Kje si najdu v tej zgodbi cz pa Milano lahko bi sestel Barcelona juventus Chelsea Porto psv pa borussia pa imajo glih toliko zmag kot real Madrid aja pa lahko komot se psg pa city dodaš hahha
InterRefIections
29. 05. 2022 19.22
+3
RMadridd
29. 05. 2022 14.46
+5
Nekateri navijači Reala se sramotite z neznanjem o pravilih. Pišete referate ne poznate pa osn. pravila.
RMadridd
29. 05. 2022 14.43
+12
Lpool je simpatična in kvalitetna ekipa. Če bi bil kdo drug v finalu namesto Reala bi navijal za njih.
Mateo Charles von Pavlovi?
29. 05. 2022 14.15
+2
Drugace pa, Kurtua je branil zelo dobri. Res na Realovi strani je prava sreča. In tudi kvaliteta. Ceprav, Liverpool si je sam kriv, da ni znal teh strelov izkoristiti. Če bi Man city in PSG bila takrat bolj resna in če nebi zapravili priložnosti, bo pol se drugače končalo. Tako, se ni.