Liga prvakov

Bavarska lekcija Atleticu, v mreži Oblaka pa toča golov

München, 21. 10. 2020 23.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K., M.G.
Komentarji
55

Branilec naslova v Ligi prvakov Bayern iz Münchna je v izjemnem slogu začel z novo sezono, saj je na domačem stadionu povsem deklasiral madridski Atletico (4:0). Mrežo Jana Oblaka je s prvim in zadnjim golom večera zatresel junak letošnjega finala Kingsley Coman, mojstrsko pa je slovenskega reprezentanta, ki je zbral le eno obrambo, z velike razdalje premagal še Comanov rojak Corentin Tolisso. Pod drugi gol večera se je podpisal Leon Goretzka.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Slovenski nogometaši v Ligi prvakov
    02:07
    Iz SVETA: Slovenski nogometaši v Ligi prvakov
  • Iz SVETA: Visok poraz Jana Oblaka
    02:21
    Iz SVETA: Visok poraz Jana Oblaka
  • Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    16:50
    Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    14:24
    Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
  • Gol Corentina Tolissoja na tekmi Bayern - Atletico Madrid
    00:48
    Gol Corentina Tolissoja na tekmi Bayern - Atletico Madrid
  • Gol Leona Goretzke na tekmi Bayern - Atletico Madrid
    00:51
    Gol Leona Goretzke na tekmi Bayern - Atletico Madrid
  • Drugi gol Kingsleyja Comana na tekmi Bayern - Atletico Madrid
    00:59
    Drugi gol Kingsleyja Comana na tekmi Bayern - Atletico Madrid
  • Prvi gol Kingsleyja Comana na tekmi Bayern - Atletico Madrid
    00:59
    Prvi gol Kingsleyja Comana na tekmi Bayern - Atletico Madrid
Oblaku je kot članu Atletica štiri gole zabil le še en klub, in sicer največji Bayernov rival Borussia Dortmund. V tretjem krogu skupinskega dela sezone 2018/19 je bilo pred skoraj točno dvema letoma na legendarnem Signal Iduna Parku 4:0 za Dortmundčane.

V tretji minuti je Atletico Madrid izpeljal lepo akcijo: bočni branilec Renan Lodi je z leve strani z levico podajal v kazenski prostor, poletna okrepitev Luis Suarez, za katerega je to bil prvi nastop v Atleticovem dresu v Ligi prvakov, pa je bil malce prekratek, da bi žogo lahko preusmeril proti golu Bayerna. Prvo nevarnejšo akcijo je Bayern speljal v sedmi minuti tekme, ko je z leve strani na oddaljeno vratnico v kazenski prostor podajal Kingsley Coman, sprožil je Robert Lewandowski, a je žoga ob diagonalnem strelu najboljšega strelca Lige prvakov pretekle sezone 'po zraku' zletela mimo Atleticovih vrat. V 15. minuti je Bayern uspel stresti okvir Atleticovih vrat. Po podaji s kota je z glavo 'podaljšal' Thomas Müller, nato pa je z nogo sprožil 25-letni branilec Niklas Süle, ki pa je zadel le Oblakovo levo vratnico.

S prvo obrambo se je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak izkazal v 18. minuti, ko je z leve strani kazenskega prostora sprožil 'osamljeni' Corentin Tolisso. Pritiska so se Madridčani uspeli otresti, pet minut pozneje je na drugi strani Atletico poskusil prek Yannicka Carrasca, ki je bil v lepem položaju po podaji portugalskega čudežnega dečka Joaa Felixa, a je belgijski napadalec meril premalo natančno, tako da je vratar Manuel Neuer zlahka ukrotil njegov poskus. V 27. minuti tekme je do ugodne priložnosti prišel še Suarez, a je z roba kazenskega prostora meril preslabo. Zato pa je na drugi strani Kingsley Coman poskrbel za hladnokrvno realizacijo, potem ko ga je s podajo v 28. minuti tekme lepo zaposlil Joshua Kimmich. Francoz je v kazenskem prostoru z levico krasno sprejel žogo, nato pa z desnico poslal žogo za hrbet nemočnega Oblaka. 

Oblak in Stefan Savić pogledujeta proti žogi, ki jo je za hrbet škofjeloškega vratarja poslal Kingsley Coman.
Oblak in Stefan Savić pogledujeta proti žogi, ki jo je za hrbet škofjeloškega vratarja poslal Kingsley Coman. FOTO: AP

V 36. minuti tekme je v kazenskem prostoru Atletov padel poljski napadalec Lewandowski, a je glavni sodnik pokazal, naj se igra nadaljuje. V 41. minuti pa je Atletico izgubil žogo na sredini igrišča, kar je Bayern s hitrim protinapadom znal kaznovati. Atleticova obramba se je sicer še uspela vrniti, toda Leon Goretzka je (tudi s pomočjo Lodija) zadel na oddaljeno vratnico za vodstvo Bayerna z 2:0. To je bil tudi izid prvega polčasa, potem ko je strel Lewandowskega v zadnji minuti rednega dela prvega polčasa letel malce mimo Atleticovih vrat.

Gol Felixa razveljavljen, evrogol Tolissoja
Drugi polčas se je začel z golom Atletica Madrida. Joao Felix je že v 47. minuti zatresel mrežo Bayerna, a je bil pri njegovem strelu Suarez v pasivnem prepovedanem položaju, sodniki so se zato poslužili VAR-a, nato pa zadetek Felix razveljavili, tako da je ostalo pri vodstvu Bayerna z 2:0. V 50. minuti je sledila nova nevarna akcija Atletica, a so ob hitri akciji, ki je šla sprva po sredini, nato pa se preselila na desni bok, Madridčani ostali brez strela. Po slabi uri igre je znova močno pritisnil Bayern, ki je imel na voljo dva zaporedna kota. Predvsem pri drugi akciji je imel Bayern lepo priložnost za povišanje zadetka, a je Müller želel poskusiti s preveč umetniško naravnanim strelom, tako da je žoga zletela krepko mimo Atleticovega gola.

Diego Simeone ne bo imel veliko razlogov za zadovoljstvo.
Diego Simeone ne bo imel veliko razlogov za zadovoljstvo. FOTO: AP

Atleticovi napadi na drugi strani so bili vselej obetavni, toda premalo natančni pri zaključnih podajah in strelih. Carrasco je imel po hitrem protinapadu Felixa lepo priložnost, a je predolgo čakal, nato pa žogo poslal krepko mimo Bayernovih vrat. Kazen je takoj sledila na drugi strani, ko je po izvedbi prostega strela odbitek s pravcatim projektilom z velike razdalje v zgornji levi kot Oblakovih vrat pospravil Tolisso. Šov münchenskega Bayerna je nadaljeval danes izjemno razpoloženi Coman, ki se je proti golu Atletica z žogo podal s svoje polovice, nato pa po desni strani osmešil obrambo Madridčanov, za češnjo na vrhu torte pa s filigransko natančnim strelom na oddaljeno vratnico ukanil še Oblaka. Tempo je nato v zadnjih minutah razumljivo upadel, saj je bila tekma odločena. Bayern, branilec naslova, se je tako pred domačimi gledalci veselil visoke zmage s 4:0.

Statistika Jana Oblaka na tekmi Bayern - Atletico Madrid.
Statistika Jana Oblaka na tekmi Bayern - Atletico Madrid. FOTO: Sofascore.com

Liga prvakov, skupina A, 1. krog:

Bayern ‒ Atletico Madrid 4:0 (2:0)
Coman 28., 72., Goretzka 41., Tolisso 66.
Jan Oblak (Atletico) je igral vso tekmo.

Statistika tekme Bayern - Atletico Madrid
Statistika tekme Bayern - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Pasica koronavirus oktober

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.10

To je vse za nocoj z naše strani, drage bralke in cenjeni bralci, nekaj težav imamo žal s predvajanjem posnetkov vseh štirih golov, a upajmo, da jih boste že v naslednjih minutah lahko ogledali. Na Kanalu A sledijo še vrhunci preostalih sredinih dvobojev. Lahko noč vam iz svojega majhnega ljubljanskega stanovanja z velikim srcem želim Jan Krstovski.

23.04

Coman je bil najkoristnejši igralec tekme

Kdo ve, če bi sploh začel tekmo, za katero je zaradi pozitivnega testa na covid-19 odpadel Serge Gnabry, a Kingsley Coman je bil usoden za Atletico in Jana Oblaka z dvema goloma in podajo.

22.52

Statistika tekme

Dodaten komentar ni potreben.

22.49

Ni kaj, Bayern ostaja (na videz) neustavljiva sila, pod katero je kar štirikrat klonil tudi na zadnjih tekmah nepremagljivi Jan Oblak. A bodimo pošteni: tekme proti Kosovu in Moldaviji so nekaj povsem drugega kot obračuni z evropskimi prvaki, ki so z dvema goloma Comana ter zadetkoma Goretzke in Tolissoja (evrogol) slavili visoko zmago.

90'+2

Konec tekme!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
22. 10. 2020 13.41
+2
Bayern spet favorit za pokal LP. Res imajo sijajno ekipo.
Iniesta
22. 10. 2020 10.36
-2
Nemski stroj se naprej melje ... Her Flik opravlja imenitno delo v Munchnu! Kovac je zacel, Flik pa z odliko nadaljuje ...
+3
Kovač..??? Ne ga biksat no...za take predstave Bayerna je zaslužen samo Pep Guardiola.Njegov sistem 4-3-3 igrajo vsi....od 15 leta naprej....vse sekcije...Nemški tika taka se temu reče z atomskim koncem
bilipiton
22. 10. 2020 13.37
+0
kaj sanjas doktor?????? kaksen guardiola??? unicu je bayernovo igro takrat usiljuje tiki taka sam u bayernu se ne more igrat taku kar so pokazal tut rezultati, kovač je pol nekj probavov pol ampak jupp heynckes, flick in podobni NEMSKI trenerji vejo kako more igrat bayern da je neustavljiv.. IN bomo tut letos ce nebo poskodb seveda najman u poufinalu lige prvakov prvenstvo pa tako ali tako ze nekj let ni konkurenco ce so igralci na tekmah "pravi".. lep pozdrav iz dolenske
uporabnica1
23. 10. 2020 11.22
ne Kovač ne Pep nista zaslužna, ampak sta Jupp in Flick
kojnusar
22. 10. 2020 10.03
+2
BAYERN. greeeemooooooo! cimprej do barcelone, decimo si zelim. dvojno petardo za mesija. tooooo.
Uporabnik1888153
22. 10. 2020 09.47
+6
Če odpove obramba,ostane samo vratar,da kaj reši,ampak,mora biti dober vratar!
pomlad14
22. 10. 2020 09.37
-3
Zanič golman.
tekač
22. 10. 2020 09.34
+11
Atleticovi obrambi dati štiri gole ni mačji kašelj. Atletico sploh ni igral slabo,vendar je Bayer igral odlično. Noben gol ni bil branljiv. Vsi goli Nemcev so bili izdelani in tehnično izpeljani do popolnosti. Huda ekipa so Bavarci. Coman pa je po moji oceni trenutno med pet najboljših igralcev v ligi prvakov, če ne najboljši. ...
uporabnica1
22. 10. 2020 09.31
+10
Kakšna igralca sta Coman in Kimmich. Noro!
Jun2
22. 10. 2020 09.24
+5
Komentirat nekoga,ki je naredil tako veliko v športu je smešno.Sploh pa negativno.
Hellsrael
22. 10. 2020 09.19
+2
No upam da ste sedaj dojeli da Oblak NI med top 3. Hvala lepa nasvidenje
Hellsrael
22. 10. 2020 09.20
+4
samomojemnenje
22. 10. 2020 14.29
+2
AS1983
22. 10. 2020 08.58
+8
Oblak je bil ze v finalu lige prvakov, vprasanje pa ce bo se kdaj tja prisel, bayern je biu premocan
Nimasmisla
22. 10. 2020 08.43
+7
oblak če boš želel karkoli osvojiti boš moral zamenjati klub
Dermeister
22. 10. 2020 08.42
+5
Ko je padel prvi gol, sem napisal, da bodo sedaj samo padali goli.
mikica247
22. 10. 2020 08.37
-6
Oblak je za en k. Še Karius je boljši.
radar
22. 10. 2020 08.19
+10
Vrhunska šola za bunker je bil prvi gol. Atletico lahko kar škarpo sezida pred golom..
RUBEŽ
22. 10. 2020 08.17
+18
Lepa zmaga. Ekipa na nivoju, posebej Coman. Igra kot prerojen, samo da ne bo poškodb. Lewa ne forsira, kar je dobro. KIMMICH - pravi lider, motor sredine, seveda ob Goretzki. Francoski par bokov, super, Süle po že po navadi dobro. Skratka, da ne naštevam, EKIPNI USPEH. Res pa mi je žal Oblaka, žal igra v ekipi, ki nima več take obrambe, kot jo je imela. BRAVO BAYERN.
Viejo cabron
22. 10. 2020 08.04
+5
Vedno sem trdil, da je golman tako dober kot celotna ekipa, ker pa Oblak prihaja iz naše majhne Slovenije pa pač novinarji iz zelo dobrega golmana naredijo glorificirano osebo brez ekipe v ozadju! Vsi športni asi se izpostavljajo izključno zaradi trženja njihove osebe (dresi, reklame,....).
mackon08
22. 10. 2020 08.41
+7
Hedonist ne bluzi listo najboljših tvorijo iz celega sveta, ti si nevoščljiv Oblaku nič drugo.
Viejo cabron
22. 10. 2020 08.43
-1
mackon, v kolikor bi imel toliko kilometrov nogometa v nogah kot jaz in licenco nogometnega trenerja bi drugače pisal.
modelx
22. 10. 2020 08.51
+3
takoj jo vrni nazaj, če jo res imaš. samo verjetno imaš kvečjemu licenco za laganje
Viejo cabron
22. 10. 2020 08.57
+1
modelx še te ni bilo na tem svetu ko sem jo pridobil .
Dermeister
22. 10. 2020 10.03
+1
Hahahhaah HEDONIST, te licence ti v vsaki trafiki podarijo zravn Lady revije.
Sortegilio
22. 10. 2020 08.00
+14
Oblak z Atleticom ne bo osvajal lovorik. Jan je imel možnost prestopiti v Chelsea.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
22. 10. 2020 20.58
In tam bi nilo s tem Lapmardom, ki zaradi svojega sinčeka Mounta igra Pulisica na rw, kaj boljše?
KeepTheBlueFlagFlyHigh
22. 10. 2020 20.59
Popeye
21. 10. 2020 21.47
+2
Brez dinamike...
RUBEŽ
22. 10. 2020 08.14
+1
Ti nimaš pojma o nogometu. Glej šah, dam boš imel dinamiko.
uporabnica1
21. 10. 2020 21.45
+14
Kera antireklama za nogomet je tale Atletico, z vsem spoštovanjem do Oblaka. Kok je bunker dolgočasen. Bravo Bayern!
TEDO84bv0MEDO
21. 10. 2020 21.44
-3
Oblak je slab, zato hoče biti v bunker klubu, da bi imel čim manj dela. Pri obeh golih se je videli, da se je prepozno stegnil.
TEDO84bv0MEDO
21. 10. 2020 21.45
-4
Komentator16381
21. 10. 2020 21.52
+0
Sploh se ni prepozno stegnil.. a prvic gledas fuzbal? Ker nimas pojma o pojmu..
TEDO84bv0MEDO
22. 10. 2020 08.59
+0
Lahko rečem, da Oblak ni kriv samo za 3. gol, strel je bil zelo od daleč, v kazenskem prostoru je pa bila velika gneča in Oblak morda ni videl žoge dovolj natančno. Pravkar gledam posnetke golov (livetv pika sx, tam imaš rezultate in posnetke vseh golov). Pri prvem golu se je videlo, da je Oblak stal preveč blizu leve vratnice, tako ni mogel z nogo odbiti žoge, ki je šla na desno stran. Pri 2. golu se je žoga zelo malo odbila od noge igralca Atletica s številko 12, šele takrat se je Oblak stegnil, morda je mislil, da bo ta igralec 12 odbil žogo, ampak se vidi, da je ta gledal stran z rokami zadaj, po tem se vidi, da ni poskušal odbiti žoge, Oblak bi to moral videti in se prej stegniti. Pri 4. golu je bilo podobno kot pri prvem. Oblak je stal preblizu desne vratnice vrat, na njegovi levi strani je bilo veliko prostora, ki ga ni mogel pokrivati. Skratka: Oblak je kriv za tri gole.