Liga prvakov

Flick: Lyon nam je delal obilo težav, PSG ne bo tako 'prizanesljiv'

Lizbona, 20. 08. 2020 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Serijski nemški prvak Bayern se je pričakovano uvrstil v veliki finale Lige prvakov, kjer se bo za laskavo krono v nedeljo zvečer, prenos na Kanalu A in VOYO, udaril s francoskim PSG. Bavarci so polfinalni obračun z Lyonom zanesljivo dobili (3:0), a v komentarjih po tekmi so skorajda vsi akterji enotni, da bi si Francozi zaslužili precej več, sploh ker so bili v prvem delu veliko bolj nevarni in nekajkrat blizu vodstvu. Nemški stroj je napad odbil, in ko je prvič zadel, se je francoska ladja že začela nevarno nagibati. Po dveh zaporednih zadetkih Serga Gnabryja pa je bilo že do polčasa bolj ali manj vsega konec. V finalu v Lizboni se bosta tako pomerila PSG in Bayern.

Glede na predstave v osmini finala in predvsem četrtfinalu, ko so Bavarci ponižali Barcelono in z igro navdušili nogometni svet, je bilo povsem jasno, kdo je favorit v zadnjem polfinalnem dvoboju Lige prvakov. A pot do uspeha je bila težja, kot so mislili navijači Bayerna. Čeprav trener Hansi Flick ni menjal zmagovite začetne postave s tekme z Barco, so bili v prvih 17 minutah namreč Francozi veliko boljši in podjetnejši. Preprosto bi morali voditi ... V tretji minuti je tako Memphis Depay izpeljal protinapad, a ni bil uspešen, v 17. minuti pa je Karl Ekambi zadel celo vratnico, potem ko je že preigral obrambo Bayerna. Potem se je Francozom ustavilo, Bayernov stroj pa je začel delovati.

Hansi Flick, nekdanji nogometaš Bayerna in Kölna, se je Bayernu pridružil julija lani kot pomočnik prvemu trenerju Niku Kovaču. Ob slovesu tega novembra pa je bil najprej začasni, od konca decembra pa nato tudi glavni trener. Aprila letos je s klubom podaljšal pogodbo do leta 2023, saj so v klub prezadovoljni z njegovim delom. Tako je 55-letni trener, ki je bil tudi pomočnik selektorju Joachimu Löwu v nemški reprezentanci, postavil stvari na glavo, in Bayern je nezaustavljiv.

Le 58 sekund po okviru gola Lyona se je na drugi strani zatresla mreža, Serge Gnabry je preigral tri branilce in močno streljal z roba kazenskega prostora. In Lyon se je močno zamajal in se ni več pobral. Sploh ko je Gnabry še do odmora "pičil" še drugič. "Vedeli smo, da bo težko. Vseeno je to polfinale Lige prvakov in tu ni sečnih ali naključnih udeležencev," je po rezultatu lahki, a po videnem kar težki bitki s Francozi povedal strateg Bayerna Flick, ki bo s serijskimi nemškimi prvaki lovil peto evropsko lovoriko. Bayern je bil nazadnje prvak leta 2013. "Ko ekipa preskoči Juventus in Manchester City, mora imeti nekaj pomembnega v sebi. In Lyon je dokazal, da je zasluženo prišel tako daleč. V prvih dvajsetih minutah so bili veliko boljši, potem nam je steklo," je nadaljeval Flick, ki bo imel v nedeljo zvečer na lizbonskem stadionu Jose Alvalade priložnost, da se vpiše med večne. 

Statistika Serga Gnabryja
Statistika Serga Gnabryja FOTO: Sofascore.com

Sezono pa je začel kot bolj ali manj anonimni pomočnik že odstavljenem Niku Kovaču. "Lyon je taktično gledano zelo močan. Redko vidiš tako koncentrirano ekipo v taktičnem smislu. Na začetku nas je presenetil, mi pa smo na lahek način izgubljali žoge in lahko bi rezultatsko zaostajali. Nato smo le razvili našo igro in začeli prevladovati, a ponavljam, sprva smo zelo viseli," je Bildu priznal Hansi Flick, ki že gleda proti finalnemu spopadu in dvoboju z zvezdniškim PSG. "Če bomo tako hitro izgubljali žoge kot v uvodu tekme z Lyonom, se nam ne piše nič dobrega. Ta nas mora biti to opozorilo, saj dvakrat zapored ne moremo imeti takšne sreče. PSG ne bo tako prizanesljiv, kot je bil Lyon. O tem sem prepričan.  Čaka nas drugačen dvoboj od tega polfinalnega. Lyon je taktično dovršena ekipa, PSG pa zelo nepredvidljiva zaradi svojih izjemnih posameznikov. Imajo hitre igralce, in nato moramo biti pozorni. Skušali bomo igrati našo igro, pritisniti na njihovo obrambo. A pozor, ne smemo si privoščiti takšnega uvoda kot v polfinalu," opozarja Hansi Flick.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
20. 08. 2020 11.03
+3
Pricakovano finale bayern-psg
uporabnica1
20. 08. 2020 10.39
+15
Simpatičen, miren in realen trener, ki mu igralci očitno zaupajo :)
AtleticoSLO
20. 08. 2020 10.36
-3
Kaj ni finale na Lužu???
borjac
20. 08. 2020 10.11
+20
Zelo dobra analiza trenerja Flicka in prava mera samokritičnosti, sicer pa srečno Bayern v finalu.
Kollerik
20. 08. 2020 09.59
+22
Flick kljub sijajnim zmagam ostaja realen in "na tleh". Značilno nemško, ni kaj...
Vivid Money
20. 08. 2020 09.37
-6
nekaj je govoriti nekaj pa dejansko udejaniti na igriscu....ce ne bojo dvignili nivo igre jih bo PSG pojedel, ker Tuchel zelo dobro ve kako igrati proti nemskim ekipam....
RUBEŽ
20. 08. 2020 09.12
+32
Povsem pravilna in realna izjava Flicka. Človek stoji z obema nogama na tleh. Bravo, Flick, preporodil je Bayern. Uspešno še v finalu. MIA SAN MIA.
Diegol14
20. 08. 2020 09.12
+5
Kristince ni v finalu?😥😥😥