Liga prvakov

Izjemni Navas, slab večer Neuerja, dva gola Mbappeja in zmaga Parižanov s 3:2

München, 07. 04. 2021 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin, Jakob Batič, Jan Krstovski
Komentarji
109

Nogometaši Paris Saint Germaina so na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov v Münchnu premagali zasedbo Bayerna s 3:2. V napadu je blestel Kylian Mbappe, ki se je podpisal pod dva zadetka, enega je za Parižane dodal branilec Marquinhos. Za domačine sta zadela Jean-Eric Maxim Choupo-Moting in Thomas Müller. Pri Parižanih je odlično tekmo odigral kostariški vratar Keylor Navas, sicer najbolje ocenjeni posameznik tekme.

Bayern je aktualni prvak Lige prvakov in tudi v tej sezoni kaže zelo dobre igre. V četrtfinalu je njegov tekmec Paris Saint-Germain, prva tekma bo v Münchnu, povratna v Parizu. V bavarskem taboru dobro vedo, kaj prinaša dvoboj, še posebej, ker je manjkal udarni napadalec Robert Lewandowski. Namesto slednjega je v napadu Bayerna tekmo začel kamerunski napadalec Jean-Eric Maxim Choupo-Moting. Družbo v napadu sta mu delala še napadalni vezist Thomas Müller ter krilna napadalca Kingsley Coman in Leroy Sane. Podobno napadalno zasedbo je sestavil tudi argentinski strateg Mauricio Pochettino, ki je pripravil enak igralni sistem kot Bayernov trener Hansi Flick, tj. 4-2-3-1. V konici PSG-jevega napada bo pričakovano francoski reprezentant Kylian Mbappe, za njim pa bosta krilna napadalca Angel di Maria in Julian Draxler, Neymar pa bo odigral vlogo 'desetke'. 

Statistika Keylorja Navasa proti Bayernu
Statistika Keylorja Navasa proti Bayernu FOTO: Sofascore.com

Za razliko od torkove tekme četrtfinala Lige prvakov med Realom in Liverpoolom, ki ste si jo lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, je uvod v obračun v Münchnu bil precej bolj živahen. Bayern je nevarno zapretil že v drugi minuti tekme, a je PSG-jev vratar Keylor Navas poskus Lucas Hernandeza odbil v kot. Nato je Bayern prav iz kota prek Choupa-Motinga stresel okvir PSG-jevih vrat. PSG je nato pičil že v naslednjem napadu, ko je Neymar potegnil v hiter protinapad, nato zaposlil Mbappeja, ta pa je z močnim strelom z desnico zadel Neuerja, od naročja katerega se je žoga odbila v lastno mrežo.  

V 10. minuti je imel Bayern novo zrelo priložnost za zadetek, a je Müller preskromno zaključil z neposredne bližine, vratar Keylor Navas je bil pripravljen in zbran ter žogo uspel ukrotiti. Dve minuti zatem je PSG znova zadel, Draxler je s silovitim strelom z bližine matiral tokrat povsem nemočnega Neuerja, a je glavni sodnik tekme Antonio Mateu Lahoz pokazal, da je Mbappe v začetku akcije bil v prepovedanem položaju in zadetek posledično ni bil priznan. V 19. minuti pa je bil znova izjemno nevaren Bayern, Joshua Kimmich je podajal do Leona Goretzke, ta je spretno sprožil z glavo, a se je Navas tokrat izkazal z izjemno obrambo z nogami. V 20. minuti se je znova izkazal Navas, ko je v kot poslal pravcati projektil Benjamina Pavarda, ki je sprožil z desnico z roba kazenskega prostora. A nov šok za obrambo Bayerna je prišel v 28. minuti. Kapetan gostov Marquinhos, ki se je pred tem izkazal z nekaj obrambnimi akcijami, je izkoristil izjemno prefinjeno in domiselno podajo Neymarja ter rutinirano z desnico zadel mimo nemočnega Neuerja. 

A tik zatem se je Marquinhos poškodoval, tako da je moral že v 30. minuti iz igre, na zelenico je vstopil Ander Herrera. Tudi Flick na drugi strani je hitro posegel po menjavi, a ta najbrž ni bila povezana s poškodbo, pač pa z nezadovoljstvom z videnim na zelenico. Goretzka je zapustil igro, v igro je v 33. minuti vstopil kanadski bočni branilec Alphonso Davies. Menjava in sprememba igralnih pozicij se je Bavarcev očitno obrestovala, saj so po vsega štirih minutah uspeli zadeti, Choupo-Moting se je vpisal med strelce po podaji Pavarda in tako znižal zaostanek Bavarcev na 1:2. Kamerunski napadalec je žogo z natančnim in močnim strelom preusmeril za hrbet danes sicer izjemnega Navasa. Ta tokrat ni bil niti blizu žogi. Ne gre pozabiti, da je bil Choupo-Moting še lani član francoskega PSG-ja. Pravilo bivšega je tudi tokrat obveljalo. Flick je kljub zadetku znova reaigral, znova je okrepil obrambo, Jerome Boateng je vstopil v 42. minuti namesto Niklasa Süleja. Do polčasa sprememb ni bilo, ekipi sta na odmor odšli z vodstvom Parižanov z 2:1. 

V tretji minuti drugega polčasa je po spretni podaji Comana nevarno zapretil Bayern, a so domačini ostali brez strela, ko je v kazenskem prostoru preveč kompliciral Leroy Sane, še pred tem pa so žogo ravno pravi čas izbili gostujoči branilci. V 52. minuti pa je znova nevarno zapretil PSG, Neymar je najprej nastreljal Neuerja, nato pa je po poskusu Mbappeja žogo z golove črte odnesel rezervist Davies. Dobro minuto pozneje je na drugi strani zapretil branilec David Alaba, a je znova bil pripravljen Navas. Še precej bolj nevaren je bil poskus Bavarda v naslednji akciji, a je Navas tudi tokrat izjemno reaigral in s konicami prstov zaustavil nevaren poskus Francoza v nemških vrstah. Minuto pozneje je Navas zaustavil še poskus Comana. Veliko napako si je obramba PSG-ja v 60. minuti ob prostem strelu nemške ekipe. S krasno podajo je osamljenega Müllerja zaposlil Kimmich, Navas pa tudi tokrat ob strelu nemškega vezista z glavo ni mogel storiti veliko. Na semaforju münchenskega stadiona je tako po uri igre pisalo 2:2.

Statistika Kyliana Mbappeja proti Bayernu
Statistika Kyliana Mbappeja proti Bayernu FOTO: Sofascore.com

Ko je že kazalo, da bodo Bavarci dokončno zavladali na münchenski zelenici, pa je znova kot strela z jasnega pičil Mbappe. Ta je v 68. minuti na levi strani vse opravil sam. Žogo je spravil med nogama Boatenga, s tem pa presenetil tudi Neuerja, ki je krenil v napačno stran. 22-letnik je tako zabil še drugi gol v Münchnu in povedel Parižane v vodstvo s 3:2. 

Bayern bi lahko hitro odgovoril, dve minuti pozneje je namreč Choupo-Moting kar dvakrat poskusil, prvič mu je strel s peto blokirala gostujoča obramba, drugič pa se je z obrambo izkazal Navas. V 86. minuti je sprožil David Alaba, žoga pa je za las švignila mimo PSG-jevih vrat. Müller je nato podobno zgrešil za malenkost, a tokrat je Nemec za razliko od Alabe streljal proti desni strani PSG-jevih vrat.  V zaključku rednega dela tekme je Bayern še nekajkrat nevarno zapretila, a je PSG zdržal vse nalete in v Pariz odnesel lepo prednost pred povratno tekmo. 

"Ta tekma je nekaj posebej drugačnega kot lanski finale, saj tokrat odločata dva obračuna. Zmaga je bila zelo pomembna za nas. Zadeli smo trikrat, domov odhajamo zelo, zelo srečni," je po tekmi povedal Draxler. 

Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma, München:
Bayern - PSG 2:3 (1:2)
Choupo-Moting 37., Müller 60.; Mbappe 3., 68., Marquinhos 28.

Postavi:
Bayern: Neuer; Pavard, Süle (Boateng/42.), Alaba, Hernandez; Goretzka (Davies/33.), Kimmich; Sane, Müller, Coman; Choupo-Moting. 
PSG: Navas; Dagba, Marquinhos (Herrera/30.), Kimpembe, Diallo (Bakker/46.); Danilo, Gueye, Di Maria (Kean/71.), Neymar (Rafinha/90.), Draxler; Mbappe.

Statistika tekme Bayern - PSG 2:3
Statistika tekme Bayern - PSG 2:3 FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.06

S tem pa tudi zaključujemo današnji večer!

Hvala, da ste nas spremljali. Celoten razplet tekme si lahko preberite na naši spletni strani, v prihodnjih dneh pa si boste lahko na 24ur.com prebrali vse odzive po tej zares fantastični tekmi. Hvala in lahko noč.

23.06

Keylor Navas! Več kot zasluženo!

23.02

Najboljša nogometaša tekme ... Kylian Mbappe in ... ?

22.58

Statistika tekme, ki jo zagotavlja Sofascore.com

22.55

Kaj sploh še dodati ... Epska tekma na Bavarskem! Verjetno najboljša v tej sezoni Lige prvakov.

Za pokušino še enkrat odločujoči gol za 2:3, ki ga je zrežiral Kylian Mbappe ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (109)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
08. 04. 2021 20.41
tako kot ne odpisujem liverpool proti realu, ne odpisujem tudi bayerna proti psgju...vse je se odprto le da gresta psg in sploh real z lepso popotnico v 2.tekmo...vse kar vem je da gledalci za dober nogomet ne bomo prikrajsani...v kolikor napreduje v polfinale real madrid pa tako ali tako boljse ne more biti...
alien8potnik
08. 04. 2021 10.28
+4
navas - čista desetka. brez njega bi bil psg potopljen.
brezcasni
08. 04. 2021 18.24
+1
in brez obeh strelcev,kajti samo z obrambami in brez golov se ne da zmagat....
uporabnica1
08. 04. 2021 10.25
+1
Najboljša tekma v zadnjem obdobju. Nogomet na najvišjem nivoju, Müller legenda, doživlja drugo pomlad. Neverjetno kakšen nepopustljiv borec. Zelo dobro so se znašli brez Lewya in Gnabrya. Igrali so bolje, a Navas je bil pač razpoložen. Vrhunska tekma
borjac
08. 04. 2021 09.42
+6
Fantastična tekma, že leta nisem videl take tekme, v takem tempu, pa še v zimskih razmerah, Bayern je bil vsekakor boljši, ampak Neuer ni imel najboljšega dne, pa realizator Lewandovski je manjkal, da bi od vseh teh šans vsaj še kakšno realiziral, PSG je imel v vratih fantastičnega Navasa, in v napadu Mbappeja, ter Nymarja, ki je dal dve ključni podaji za gol, ampak ne glede na rezultat, so vsi ki so stopili na igrišče pri obeh ekipah dali vse od sebe, ter omogočili nam gledalcem ogled super tekme, hvala fantje.
gregggegg2
08. 04. 2021 09.35
+3
v 5. misliš?
denis pohoric
08. 04. 2021 08.50
+7
koncno pravi derbi...izjemna tekma, bayernu se pozna odsotnost lewe...mbappe in neymar odlicno, igralec tekme po mojem pa definitivno navas, kaj vse je ubranil...povratna bo napeta.
Johnny_J
08. 04. 2021 08.25
+1
BellaCiao
08. 04. 2021 08.09
-3
Bravo PSG...nemce je treba... na vseh frontah
fihner
08. 04. 2021 08.21
-2
aist
08. 04. 2021 09.06
brezcasni
08. 04. 2021 18.28
po obnašanju,po tem kako igrajo za svoj klub so vsi pravi Nemci,pri nas so vsi s slovenskim potnim listom in starimi starši iz juga ,še vedno .............
Hellsrael
08. 04. 2021 08.08
+4
Srecno bavarcem v nadaljevanju!
motorist_mb
08. 04. 2021 08.00
+0
To pa bil fuzbal,teh proti moči.Lewa prevelik hendikep,Mbi in Ney pa v nulo odšpilala.Cajt da PSG dobi pokal in Mbi gre v Real!
Sisli288
08. 04. 2021 08.14
+5
Vrjetno je edino kar bi mbapeja obdrzalo v parizu ravno osvojitev lige prvakov
Kollerik
07. 04. 2021 21.58
+1
PSG preseneča
alien8potnik
08. 04. 2021 10.30
+2
mene ne. saj imajo neya in mbappeja. pa di mario. marquinosa. in navsezadnje navasa. so špa kar slabi v vezni liniji. bayern jih je v tem pogledu povozil. mislim, da jih bayern lahko premaga z dvema goloma razlike v parizu.
samomojemnenje
07. 04. 2021 21.57
+2
Odlična tekma. Bayern je napadal, PSG pa zabijal. Ampak ni še konec. Nemci bodo še bolj pritisnili.
motorist_mb
07. 04. 2021 21.56
+4
Mbi in Ney v nulo dans 😁
mackon08
07. 04. 2021 21.55
-4
Antipatični Nemci se bodo poslovili toooooooooooooooo.
PejtGaPogledatBrane
07. 04. 2021 21.51
+15
Končno tekma, da se reče!
motorist_mb
07. 04. 2021 21.49
+16
Lepa tekma brez pardona!
profi 001
07. 04. 2021 21.49
+14
Kakšna tekma :)
motorist_mb
07. 04. 2021 21.47
-3
Cajt je da PSG osvoji pokal 😁
robovic
07. 04. 2021 21.44
-2
peesže zgubi ziher 4-2
HALAcR7
07. 04. 2021 21.43
+15