Liga prvakov

Francozi prepričani: Neymar bo obračun z Realom začel na klopi

Madrid, 26. 11. 2019 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred nocojšnjim spektaklom skupinskega dela Lige prvakov, pri Real Madridu ob prenosu na Kanalu A in VOYO (od 20.30 naprej) gostuje Paris Saint-Germain, je bolj kot ne jasno, da bo trener francoskih prvakov Thomas Tuchel obračun s "kraljevim klubom" začel brez brazilskega zvezdnika Neymarja Jr.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Francozom zadostuje točka
    02:32
    Iz SVETA: Francozom zadostuje točka
  • Iz SVETA: Komentator Tomaž Lukač
    02:50
    Iz SVETA: Komentator Tomaž Lukač
Tekmo bomo od 20.30 naprej (poleg prenosa na Kanalu A in VOYO) spremljali tudi s tekstovnim prenosom na naši spletni strani. Bodite z nami!

Po slovesu od Barcelone je Neymar Jr. na stadionu Santiaga Bernabeua odigral zgolj eno uradno tekmo proti največjemu tekmecu Kataloncev in svojemu dolgoletnemu "snubcu" Real Madridu. Šlo je za prvo tekmo osmine finala Lige prvakov sezone 2017/18, ki so jo Parižani kljub vodilnemu zadetku Adriena Rabiota prepričljivo izgubili (3:1). Povratni obračun je nato minil brez brazilskega zvezdnika, ki se je prvič, a ne zadnjič, odkar je postal najdražji nogometaš na Zemlji, resneje poškodoval na največjem francoskem derbiju z Marseillom.

Brez Neymarja Jr. so Parižani še drugič položili orožje pred Madridčani in izpadli s porazom 1:2. Toda v tej sezoni so brez pomoči Neymarja in celo Kyliana Mbappeja povsem potolkli "kraljevi klub" na domačem Parku princev, kjer je bilo 18. septembra 3:0. Mbappe naj bi tokrat igral, medtem ko se zdi, da bo Neymar Jr. obračun po nedavnem izteku kazni Evropske nogometne zveze zaradi žaljenja koprskega sodnika Damirja Skomine začel na klopi.

NEYMAR

MBAPPE

Že v sredo obiskal špansko metropolo
O tem se je sicer precej glasno šušljalo že ob Neymarjevem povratku na zelenice v dresu PSG. V petek je prvič po začetku oktobra zaigral za francoske prvake in v skladu z napovedmi trenerja Thomasa Tuchla ni odigral vseh 90 minut. Nemec ga je zamenjal v 65. minuti, Južnoameričan pa je odšel neposredno v garderobo. Že smo poročali o njegovem nepričakovanem obisku Madrida sredi minulega tedna, kjer si je ogledal tekmo španskega teniškega igralca Rafaela Nadala v Davisovem pokalu, Tuchel pa je javno priznal, da ga poteza njegovega varovanca ni niti malo navdušila.

DI MARIA

ICARDI

Kot ni v petek proti Lillu (2:0) navdušil niti Neymar Jr., ki je sicer proslavljal zmago s soigralci, a sta zanjo poskrbela junaka začetka nove sezone, Argentinca Angel Di Maria in Mauro Icardi. Oba naj bi ob Mbappeju začela torkovo tekmo z Realom, oba bosta seveda zelo motivirana, glede na to, da je Di Maria nekdanji član Reala. Španci so se mu v precej kontroverznih okoliščinah odrekli leta 2014 in mu istega leta bojda celo preprečili nastop v finalu svetovnega prvenstva, medtem ko je Icardi poleg tega, da je produkt klubske šole Barcelone, že dlje časa na širšem seznamu želja predsednika "belega baleta" Florentina Pereza.

Po poročanju francoskih časnikov Le Parisien in L'Equipe Tuchel svojim varovancem še ni sporočil, kdo bo tekmo začel, a naj bi bilo že jasno, da v začetni enajsterici Neymarja Jr. ne bo. Vse od njegove najnovejše poškodbe, ki jo je staknil oktobra, je na zelenici vzcvetela nova argentinska naveza Di Maria-Icardi, ob že potrjeni uvrstitvi v osmino finala pa Francozom seveda v torek na Bernabeuu ne bo potrebno tvegati poslabšanja zdravstvenega stanja svojega najdražjega napadalca, ki pa bo priložnost skorajda zagotovo dobil najkasneje v drugi polovici drugega polčasa.

Real Madrid - PSG
Real Madrid vs PSG
Glasujte za 24ur.com
Glasujte za 24ur.com FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gloriavictis
26. 11. 2019 19.52
+1
malo bo se treba pocakat na postave, kaj stavimo danes? :)
ehjaehja
26. 11. 2019 19.56
+1
Johnny_J
26. 11. 2019 17.18
-1
Mbappe je sklenil tihi dogovor z Ericom Abidalom.
bububu123
26. 11. 2019 17.26
+2
če je to res bo končno dobila barca tisto hitrost naprej ki jo potrebuje... Dembele vedno poškodovan... Messi vse sam ne more! Suarez star 33 let..
ehjaehja
26. 11. 2019 17.48
+0
spet si izmišljujete🤣🤣 tako kot ste bili zmagovalci lige prvakov po prijatekskih tekmah🤣🤣🤣