Liga prvakov

V eni bo tekel šampanjec, v drugi solze

Pariz, 27. 05. 2022 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
7

Kje se bo pred sobotnim finalom zarisala zmagovalna taktika? Kje bodo padle zadnje motivacijske besede pred odhodom na igrišče? Kje bodo po tekmi tekle solze sreče na eni in žalosti na drugi strani? V drobovju Stade de Francea smo obiskali garderobi obeh ekip. Prenos finala Lige prvakov med Liverpoolom in Real Madridom bo v soboto od 20.00 na POP TV in VOYO.

Liverpool bo v finalu formalno v vlogi domačina, zato so organizatorji v garderobo Redsov "skrili" tudi originalno različico pokala. Točno tisto, ki jo bo okoli polnoči s sobote na nedeljo v zrak dvignil kapetan zmagovalne ekipe. 

Ker so Madridčani v Pariz pripotovali v četrtek popoldan, Redsi pa dan kasneje, v času našega obiska (v četrtek dopoldan) nogometne opreme obeh klubov v garderobah še ni bilo.  So pa že bile postavljene table – po dve za vsakega trenerja –, na katerih bosta Carlo Ancelotti in Jürgen Klopp svojim varovancem pojasnjevala še zadnje taktične podrobnosti pred sobotnim spektaklom. 

Na številnih stadionih, predvsem tistih, kjer se v večini igra klubski nogomet, so domače garderobe razkošnejše od gostujočih. A ker na Stade de Franceu domuje le francoska reprezentanca, temu ni tako. Obe garderobi sta torej enako veliki oziroma – bolje rečeno – enako ogromni. In tudi enako opremljeni. 

Od odprtja stadiona leta 1998 ju sicer niso veliko spreminjali, kar se odraža predvsem v kar malo zastarelem lesenem pohištvu, kjer se bodo preoblačili nogometaši. Na številnih modernejših objektih je namreč v navadi, da ima vsak igralec svojo omarico, česar na Stade de Franceu ni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ancelottija in Kloppa čakajo povsem običajni pogoji

Za "luksuz" tako skrbi predvsem prostor za tuširanje, kjer so po dve kadi za regeneracijsko kopel in še manjši bazen. Prostora za preoblačenje in tuširanje ločuje tisti, namenjen zdravniški ekipi. Znotraj vsake garderobe je še manjši prostor za strokovni štab, ki pa ni nič kaj izstopajoč. Od povsem vsakdanje garderobe kakšnega slovenskega nižjeligaša ga ločujeta le televizijski zaslon in manjši hladilnik. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zelenica v četrtek že izgledala, kot bi morala

Da se ozračje v Parizu bliža vrhuncu, je bilo moč zaznati tudi ob pogledu na zelenico. V sredo smo bili kar nekoliko presenečeni, ko so na njej še brneli delovni stroji, ki so šele polagali travnati tepih. Eden od tamkajšnjih uslužbencev nam je pojasnil, da to počnejo tako pozno, ker je Stade de France še prejšnji konec tedna gostil enega od sicer številnih koncertov na tem prizorišču. 

Organizatorji pa so svoje delo na zelenici s srede na četrtek odlično opravili, saj je travnata podlaga dva dni pred finalom že izgledala, kot bi pričakovali. In ni dvoma, da bodo nogometaši Liverpoola oziroma Reala v soboto imeli vse pogoje, da svojim navijačem pričarajo še en čaroben evropski večer. Če sklepamo po predstavah enih in drugih v tej sezoni, si lahko nevtralni ljubitelji nogometa že manejo roke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
27. 05. 2022 13.40
+2
Čas bi bil, da bi Liverpool zmagal z velikansko razliko, saj tudi igra bistveno boljši nogomet od podpovprečnega Reala + Beznemaja, ki mu morejo za letošnjo leto podpisani pogodbi dodati eno nulo odzadaj! Brez njega bi si za časa finalne tekme hladili noge v domačem bazenu in pili ...sok!!! Torej Liverpool naj bo evropski šampion!!!
HALAcR7
27. 05. 2022 12.02
+3
Gremo Psg messi komaj čakal da jih dobi in premaga,neeee gremo zdaj čelsi zmleli jih bodo kot lani,,ne ne zdaj pa res gremo cityyyy in naš pepe tika taka in milijarde,,,,neee zdaj pa zares gremo Liverpool ,ki nas je osramotil 4:0
Matrax
27. 05. 2022 11.51
+0
Finale ni vse v kvaliteti moštva. Dejavnikov je lahko več. Nenazadnje tud dnevna forma, razpoloženje, itd. Liverpool je vsekakor boljša ekipa. Tud 2018 je bil a je Ramos vedel kaj mora storit, da je šla tekma v smer Reala. Če bi dobil rdeč karton bi šla v smer Liverpoola. Tako, da ena neumnost lahko postavi tekmo na glavo tako ali drugače.
Mihacito
27. 05. 2022 09.28
-2
Ni mi vsec Jurgen kot trener, Carleto pa je legenda...ampak vseeno bi zelel da Reala posolajo z lepih 4:0
igyyp
27. 05. 2022 10.57
+2
Mihacito: saj je bil Real že pošolan, proti PSG, Chelsea, City, ja itak zdaj bo jih bodo Redsi 4:0 kaj sploh dvomiš. Real ne zmore, ni teorije, razen če bodo sodniki, podkupljeni. Bogi ste res.
Mihacito
27. 05. 2022 13.32
+0
IGY...umiri strasti 🍻 Pac moja teorija je da se je izvlekel v tej sezoni LP kot se lahko izvleces na 100 let 1x...kot se Liverpool proti AC MILAN, ko je po polcasu izgubljal 0:3 in je pol uspel obrnit z slabso ekipo in zelo slabsim nogometom od AC MILANA tekmo...se zgodi vcasih. Zato mislim da se bodo pa v finalu obrnile vse zvezde v prid Liverpoola...moje videnje, ki se bo lahko jutri izkazalo za cisto napacno.
Matrax
27. 05. 2022 08.15
+4
Kollerik, horsić, konan... Jaz bi vam res privoščil eno veselje letos v ligi prvakov pa ne vem, če bo šlo😂