Liga prvakov

Gasperini: Čestitke fantom, izenačenje je bila velika nagrada za ekipo

Bergamo, 28. 10. 2020 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Atalante so bili v izgubljenem položaju, a so v drugem polčasu dosegli dva gola in izvlekli točko proti Ajaxu (2:2). Josip Iličić je igral do 79. minute, trener Gian Piero Gasperini pa je bil navdušen nad moštvenim karakterjem in vrnitvijo v drugem polčasu.

Atalanta je vodila z goloma Dušana Tadića in Lassine Traoreja, oba sta bila uspešna v prvem polčasu. Gostitelji so v drugem polčasu dali v višjo prestavo in v 54. minuti je prvič zadel Duvan Zapata, kolumbijski napadalec pa je nato le šest minut pozneje izenačil in modro-črnim iz Bergama zagotovil točko. 

"Dobro smo igrali v prvem polčasu, vendar nam je manjkalo natančnosti v zaključkih. Vedeli smo, da igramo dobro, potrebovali smo le potrpljenje in malce sreče. Dosegli smo gol in postavili stvari na glavo. Nismo se predali in pozitivno smo bili naravnani. To sta najpomembnejša gola v moji karieri. Moramo biti ponosni na to, kako smo se vrnili v igro, saj ni bilo lahko," je po tekmi povedal Zapata. Predvsem njegov drugi gol na tekmi je bil fantastičen, v skorajda hokejskem stilu je zabil žogo v daljni kot gola.

Duvan Zapata je dosegel oba gola za Atalanto.
Duvan Zapata je dosegel oba gola za Atalanto. FOTO: AP

Oddahnil si je tudi trener Gian Piero Gasperini: "Nikoli še nismo igrali proti Ajaxu, zdaj nam je jasno, kako igrajo, kakšen je njihov stil. So zelo hitri, tehnično zelo dobri in ni lahko igrati proti njim. Tudi mi smo bili nevarni, a nismo izkoristili priložnosti. Dobri smo bili v obeh polčasih, manjkalo nam je natančnosti, predvsem v prvem. Igralci so odigrali zelo dobro tekmo, čestitke fantom, in vrnitev je bila res izjemna, izenačenje je bila za ekipo velika nagrada."

O menjavi Josipa Iličića pa je dejal: "Mislim, da je bil utrujen, čeprav ga ni bilo treba menjati, a vse je v glavnem stvar njegovega dolgega okrevanja. Na koncu smo lahko zadovoljni, proti Ajaxu je tvegano igrati odprto, a fantje so naredili svoje. Pomembno je, da prebrodimo ta del v Ligi prvakov, za nas so to posebni trenutki, a igramo vsake tri dni in v torek nas čaka že Liverpool." 

Kapetan domače zasedbe Papu Gomez pa je dodal: "Ponosni smo, da smo ta klub pripeljali tako daleč, da igramo Ligo prvakov v našem mestu. Bila je odlična tekma, tipična za Ligo prvakov. Obe moštvi sta želeli zmagati, ponosen sem na moštvo in našo pozitivno reakcijo na dogajanje v drugem polčasu." Atalanta je po dveh krogih s štirimi točkami na 2. mestu skupine, Ajax je z eno točko tretji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
28. 10. 2020 11.10
+2
Gledal tekmo. Jojo ni še čisto pravi, a željo po igranju ima in ob njegovem talentu, ne dvomim, da bo čez mesec ali dva spet zabijal. Tudi Tadić na drugi strani ni niti senca njegove lanske forme. Tale kovid situacija ni enostavna niti za vrhunske športnike. Na fuzbal tekmah tako zelo manjkajo navijači...
TvojPrijatelj
28. 10. 2020 11.04
-5
Do včerajšnje tekme Atalanta-Ajax sem še imel zelo dobro mnenje o Skomini... Kje je tip videl drugi zadetek Ajaxa ki ga sploh ni bilo!