Liga prvakov

Gasperini še drugič najboljši trener na Apeninskem polotoku

Bergamo, 30. 03. 2021 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
1

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je še drugo sezono zapovrstjo prejel nagrado za najboljšega trenerja v italijanskem prvenstvu. Ob tem je izkušeni strokovnjak dejal, da je to nagrada celega moštva, ki tudi v tej sezoni dosega odlične rezultate in je že drugič zapovrstjo prezimilo v Ligi prvakov.

Gian Piero Gasperini je kljub nekaterim sporom z nogometaši pri navijačih Atalante še naprej izjemno priljubljen.
Gian Piero Gasperini je kljub nekaterim sporom z nogometaši pri navijačih Atalante še naprej izjemno priljubljen. FOTO: AP

Gian Piero Gasperini je v glasovanju trenerjev iz italijanskega združenja trenerjev osvojil nagrado, poimenovano zlata klop oziroma Panchina d'Oro, kot najboljši trener italijanskega prvenstva Serie A v sezoni 2019/20, nagrado pa je pred tem prejel tudi za sezono 2018/19.

Triinšestdesetletni strateg je v lanski sezoni Atalanto popeljal do tretjega mesta v razvrstitvi lige, še drugo sezono po vrsti pa je zasedba iz Bergama zaigrala v ligi prvakov. Med drugim se je v prejšnji sezoni prebila celo v četrtfinale. "To nagrado posvečam celotnemu Bergamu, članom strokovnega štaba in igralcem vsem, saj je to resnično moštvena zmaga," je ob tem dejal Gasperini.

Severno italijansko mesto je bilo pred letom dni v epicentru pandemije covida-19 v državi. "Tudi v težavah nam je uspelo biti še enotnejša ekipa. Igrali smo tudi takrat, ko smo veliko razmišljali o bolečinah, ki so prizadele Bergamo, in o ljudeh, ki so navijali za Atalanto, a so nas za vedno zapustili. To je bila močna motivacija ekipe, da je vedno dala vse od sebe," je stanje duha v kriznih časih v Bergamu še pokomentiral Gasperini.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janez Francl
14. 04. 2021 12.31
Trener ki izpusti iz rok delovni stroj , kot je bil Gomez , ne more biti niti dober trener , kaj šele najboljši !