Liga prvakov

Gattuso: Barcelona ni samo Messi, čaka nas peklenskih 180 minut

Neapelj, 24. 02. 2020 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Napolija čaka izjemno zahtevno delo v prihajajočih dveh obračunih osmine finala elitne Lige prvakov, v katerih se bodo varovanci temperamentnega strokovnjaka Gennara Gattusa pomerili z vse boljšo Barcelono. Slednji izjemno spoštuje delo kolega na klopi 'Blaugrane' Quiqueja Setiena in hkrati opozarja: "V goste nam prihaja izjemno moštvo." Prenos na Kanalu A in VOYO (torek, 25. 2., 20.40).

Prvi obračun osmine finala Lige prvakov med Napolijem in Barcelono si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO (Torek, 25. 2. 2020, ob 20.40)!
Da je pred Neapeljčani sila težka naloga, se zaveda tudi njihov glavni trener Gennaro Gattuso, ki se je na zadnji novinarski konferenci pred domačim obračunom v osmini finala elitne Lige prvakov proti Barceloni (neposreden prenos na Kanalu A in VOYO, torek, 25. 2. 20.40) bolj ukvarjal s pohvalami na račun tekmeca kot s čemerkoli drugim.

Nekdanji nogometaš AC Milana in švicarskega Siona je izpostavil dejstvo, da bo njegovo moštvo igralo proti izjemno kakovostnemu nasprotniku, ki v svojih vrstah ne premore le zunajserijskega Lionela Messija, ampak gre za vse bolj uigrano zasedbo pod taktirko stratega Quiqueja Setiena, čigar delo Gattuso zelo spoštuje. "V prvi vrsti moram poudariti, da nam bo nasproti stalo moštvo, ki je idealna kombinacija izkušenj in mladosti. Tisti, ki trdijo, da zdajšnja Barcelona šteje "le" 14 nogometašev z nekaj mladci povrhu, se močno motijo," je uvodoma dejal nekdanji trener rdeče-črnih iz Milana in nadaljeval: "Zadovoljen bom, če bodo moji nogometaši na zelenici igrali brez strahu, z visoko dvignjeno glavo, ponosom ter željo, da skušajo čim dražje prodati svojo kožo. Jasno, da je želja vsakega moštva zmaga in napredovanje v naslednji krog izločilnih bojev, a najprej moramo prikazati ustrezen pristop in igro, če želimo računati na kakršno koli presenečenje." 

Trener Neapeljčanov Gennaro Gattuso spoštuje delo trenerskega kolega iz Barcelone Quiqueja Setiena.
Trener Neapeljčanov Gennaro Gattuso spoštuje delo trenerskega kolega iz Barcelone Quiqueja Setiena. FOTO: AP

Messi najboljši na svetu, Setienov rokopis že viden
Gattuso se je pridružil mnogim, ki kapetana Barcelone uvrščajo med najboljše nogometaše vseh časov. "To, kar Leo počne na terenu, je nekaj edinstvenega. Tega se ne da kopirati, zato bomo morali biti na najvišji mogoči moštveni ravni, če bomo želeli omejiti njegov učinek. A Barcelona ni le Messi, imajo še kopico izjemno nadarjenih posameznikov, ki tvorijo močno celoto. Obenem pa zelo spoštujem delo kolega Setiena, čigar rokopis se že vidi. Na zadnjih tekmah je naš tokratni tekmec dvignil raven forme, tako individualno kot tudi moštveno. Quiqueja poznam že od prej; od nekdaj je gojil specifičen slog igre, ki ustreza Barceloninemu DNK-ju, z veliko podajami in kombinatorike," Gattuso ni mogel prehvaliti tokratnega tekmeca Napolija in zaključil:

"Čaka nas peklenskih 180 minut. V nogometu je možno prav vse; če bomo odigrali najbolje, kar znamo, potem se lahko enakovredno kosamo z Barcelono. V nasprotnem bomo v težavah."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
25. 02. 2020 10.44
+7
Kje so že časi, ko je Gattuzo kraljeval po zelenicah kot eden najbolj borbenih buldožejev. Bezkompromisen fajter, pa to.
samomojemnenje
25. 02. 2020 13.45
+9
Bil je dober igralec. Na trenutke preoster, ampak ni bil umazan, da bi štartal na igralca z namenom, da ga poškoduje, kot to počne Ramos.
mmickica
25. 02. 2020 13.55
+1
Kollerik, tocno to sem hotela napisat. Res, takrat je bil nogomet veliko bolj enostaven.
Kollerik
25. 02. 2020 16.28
+2
V Realu so imeli Pepeta, pri nas pa je lomil Amir Karić.
apodgra
25. 02. 2020 08.09
+10
Če bo moral o vsem odločati samo Messi, potem smo lahko zaskrbljeni. Upam , da se bo končno prebudil tudi Griesmann in prispeval tisto, kar se od njega pričakuje . Tudi obrabna in vezna vrsta bosta morali žogo bolj hitro prenesti v napadalno vrsto. Če se bo igralno na svoji polovici in to pred lastnim kazenskim prostorom , potem , bo Barca imela hude težave.
Nimasmisla
24. 02. 2020 21.45
-6
Štanjkol
24. 02. 2020 21.55
+0
samomojemnenje
25. 02. 2020 07.26
+4
Tukaj bo nastal velik problem. Italijani so že prestavili 4 prvenstvene tekme. Če bodo še prestavljali, bo problem, ker nimajo dovolj rezervnih terminov. Pa še evropsko prvenstvo je letos, zato je še manj časa za rezervne termine, zato razmišljajo, da bi tekme vseeno igrali pred praznimi tribunami. Bomo videli.
Sisli288
25. 02. 2020 08.52
+5
uefa je že potrdila da do inter tekmo lige evrope igral pred praznimi tribunami