Liga prvakov

Giroud: Imam 37 let, a sem lačen novih zmag kot mlad fant!

Milano, 09. 05. 2023 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
3

Na tiskovni konferenci pred sredinim obračunom Milana in Interja se je strategu Milana Stefanu Pioliju pridružil Francoz Oliver Giroud: "Gre za derbi, vsekakor je to posebna in drugačna tekma. Rad igram velike tekme, ponosen sem na to moštvo. Upam, da bomo v sredo naredili veliko stvar, zelo sem motiviran za kaj takšnega in osredotočen na stvari, ki jih moram narediti na igrišču skupaj z mojimi soigralci." Spektakel si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, pričetek v sredo ob 20.30.

Zadnjih 10 spopadov na milanskem derbiju se je zaključilo s takšno statistiko: pet zmag Interja, tri Milana in dva neodločena izida. Zadnja tekma je bila odigrana v italijanskem prvenstvu, natančneje 5. februarja letos, rezultat pa 1:0 za Inter. Kljub temu, da se moštvi dobro poznata, pa bo polfinalni obračun vse prej kot nekaj enostavnega. Kot eden izkušenejših v moštvu Milana, Oliver Giroud, ki je proti temu tekmecu že prispeval pomembne zadetke, meni, da je na vse skupaj dobro pripravljen, čeprav priznava, da bo zanj vse precej čustveno: "Ta klub je poseben, je drugi najuspešnejši v Evropi po osvojenih lovorikah. Ko sem se mu pridružil, je bil zame to poseben izziv. Vse, kar smo vložili v naš klub ... Vsi potrebujemo drug drugega, da lahko damo vse od sebe. Vemo, da lahko s svojimi kvalitetami in karakteristikami dosežemo velike stvari. Predvsem pa, da lahko odigramo odlične tekme. Vsi moramo potemtakem biti 110-odstotno motivirani. Čustva bodo na višku in če nam uspe, bo to zagotovo nekaj izjemnega."

Giroud je meril v polno tudi v četrtfinalu proti Napoliju.
Giroud je meril v polno tudi v četrtfinalu proti Napoliju. FOTO: AP

 

Ekipa Interja ima v postavi Lautara Martineza, ki je v letošnjem letu z Argentino osvojil naslov svetovnih prvakov. Da je Argentinec v odlični formi, priča tudi dejstvo, da je na drugem mestu lestvice strelcev Serie A. Pred njim je s 23 zadetki le Victor Osimhen, ki je letos z Napolijem osvojil državno prvenstvo. Martinez je mrežo tresel 19-krat. Na novinarski konferenci je Francoz odgovarjal tudi na vprašanja, povezana s tem rivalstvom. Nogometaša sta se srečala v finalu mundiala, zato je bilo zagotovo na mestu tudi vprašanje, če se morda Argentincu želi maščevati: "Ne, ne gre za osebne zamere, na klopi nas je 11 igralcev oziroma več. Vsi smo skupaj, ni Giroud proti Lautaru. Preteklost puščam za seboj, je pa zagotovo nekakšna dodatna motivacija."

Giroud je pred kratkim sodelovanje z Milanom podaljšal za še eno sezono.
Theo Hernandez in Oliver Giroud
Theo Hernandez in Oliver Giroud FOTO: AP

V preteklosti je Giroud sicer že slavil naslov v tem elitnem tekmovanju, v sezoni 2020/2021 je bil uspešen s Chelseajem. Nato je potreboval nove izzive in v Italiji se, kot pravi, stvari ne bi mogle obrniti bolje, kot so se. Kako močno si lovorike želi tudi z italijansko ekipo, je spregovoril v nadaljevanju: "Lani si nisem mogel želeti več kot osvojiti Scudetto. Toliko sem lahko prispeval. Zelo sem ponosen na to, kar počnemo s to ekipo, s trenerjem. Bilo bi zelo zasluženo glede na trud, ki smo ga prispevali. Zelo bi bil ponosen, če bi se nam sedaj uspelo uvrstiti v finale. Tudi za navijače, ki si to zaslužijo, bi bilo fantastično! Upam, da nam uspe!"

Olivier Giroud
Olivier Giroud FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
09. 05. 2023 21.47
+1
nekako tako je govoril tudi naš Jojo
GREGA RIHTAR
09. 05. 2023 20.48
Ibra - giroud nevarna veterana.
Vinkll
09. 05. 2023 19.15
he he ...Lahko bi šla peš ali na kolo ....saj veste ..kilce.. kilce