Liga prvakov

Upanje pred tekmo z Atalanto: 'Glede Mbappeja smo optimisti'

Pariz, 02. 08. 2020 06.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Paris Saint-Germaina so osvojili vse lovorike v francoski nogometni konkurenci, zdaj jih čaka nov izziv, izločilni nastop v Ligi prvakov. Edina skrb za trenerja pariške zasedbe Thomasa Tuchela je poškodba zvezdnika Kyliana Mbappeja. Po prvih napovedih bi mladi zvezdnik moral izpustiti dvoboj z italijansko Atalanto, vendar je njegov soigralec v klubu Ander Herrera glede tega zelo optimističen.

Bo Kylian Mbappe nared za tekmo z Atalanto?
Bo Kylian Mbappe nared za tekmo z Atalanto? FOTO: AP

Parižani so zanesljivo opravili z izzivi v domači konkurenci, zdaj PSG na zaključnem turnirju Lige prvakov v Lizboni v četrtfinalu čaka Atalanta iz Bergama. Slaba novica za PSG je bila poškodba zvezdnika ekipe Kyliana Mbappeja, ki je zaradi "načetega" gležnja dobil "bolniško" in naj bi manjkal tri tedne. Tekma četrtfinala Lige prvakov je na sporedu 12. avgusta, kot kaže, pa mladi francoski talent še ni povsem odpisan za nastop. 

Sicer je trener Thomas Tuchel zelo previden in pravi, da bo Mbappe potreboval čudež, da bo pravočasno okreval, drugačnega mnenja pa je Francozov soigralec Ander Herrera, ki je veliko večji optimist. "Glede Kyliana smo optimisti. Lahko hodi, je velik profesionalec in mlad je. Res si močno želi zaigrati, zato smo lahko mirni. Vsak dan trdo dela, dopoldne in popoldne. Je zelo pomemben člen moštva in verjamem, da bi se lahko izšlo. Pa vendarle, če ne bo mogel nastopiti, imamo druge možnosti. Mislim pa, da bo naredil vse, da bo lahko igral," je prepričan Španec v vrstah francoskega prvaka.

Nogometaši pariškega PSG so sicer dominantni v francoskem nogometu, saj so osvojili še en domači trojček. PSG je proti St. Etiennu osvojil francoski pokal, pred tem pa tudi naslov državnega prvaka, saj je vodstvo ligaškega tekmovanja (Ligue 1) aprila deset krogov pred koncem prvenstva zaradi pandemije predčasno končalo sezono in PSG je kot vodilno moštvo osvojilo tudi to lovoriko. Nazadnje so še v finalu francoskega ligaškega pokala v petek zvečer po enajstmetrovkah s 6:5 premagali Olympique Lyon in uspešno zaključili domačo sezono.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
02. 08. 2020 13.09
+3
vesel bi bil v kolikor bi napredovala atalanta...ampak po drugi strani bo odsotnost mbapeja pokazala koliko je zmozen neymar...predvidevam da bo vec na tleh kot pa na nogah...
JOSEPH HAYDN
02. 08. 2020 10.46
+4
Naj upajo ampak s tako igro kot so jo pokazali proti Lyonu jih bo Atalanta poslala hitro domov z Mbpaejem ali brez, je pa tudi to prednost da ne bo niti Di Marie
samomojemnenje
02. 08. 2020 09.57
+9
Upam, da ga ne bodo na silo forsirali, da zaigra, ker vemo, kaj se potem večkrat zgodi z igralcem, da stakne še hujšo poškodbo in je potem out nekaj mesecev. Naj rajši skrbijo, da bo obramba delovala brezhibno, saaj Atalanta igra v napadu zelo navdahnjeno in dosega veliko golov.
Anticripstoned
02. 08. 2020 10.21
+7
tako je...upam samo da ne ugašajo...včeraj proti interju...