Liga prvakov

Benfica kljub igralcu manj zdržala vse nalete PSV-ja in se uvrstila v LP

Eindhoven, 24. 08. 2021 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič, Marko Gašparin, STA
Komentarji
2

Nogometaši Benfice se veselijo uvrstitve v skupinski del Lige prvakov, potem ko so na povratni tekmi v Eindhovnu zadržali prednost s prve tekme, ki so jo dobil iz 2:1. Na stadionu Philips je tokrat bilo 0:0, PSV ni uspel izkoristiti številčne premoči, ki jo je imel po izključitvi Lucasa Verissima v 32. minuti tekme.

Več videovsebin
  • Vrhunci povratne tekme PSV – Benfica
    04:32
    Vrhunci povratne tekme PSV – Benfica
  • Vrhunci preostalih torkovih povratnih tekem za uvrstitev v Ligo prvakov
    10:28
    Vrhunci preostalih torkovih povratnih tekem za uvrstitev v Ligo prvakov
Najboljši posameznik tekme PSV – Benfica
Najboljši posameznik tekme PSV – Benfica FOTO: Sofascore.com

Po intenzivnem, a taktičnem začetku smo prvo resnejšo priložnost videli šele v 24. minuti, ko je PSV speljal akcijo po levi strani. Z leve strani je z levico sprožil Philipp Max, a je strel šel preveč po sredini vrat, tako da vratar Benfice Odisseas Vlachodimos ni imel večjih težav. Prvo zlato priložnost za vodilni gol pa so imeli gostje iz Lizbone, in sicer v 28. minuti, ko so izigrali obrambo PSV-ja, a je Rafa Silva z neposredne bližine meril prek PSV-jevih vrat. Nato pa je krasno priložnost znova imel Max, toda z levico je znova meril premalo natančno – tokrat je zadel le zunanji del mreže. Šok za goste iz Lizbone pa je sledil v 32. minuti, ko si je ekspresni drugi rumeni karton prislužil brazilski branilec Benfice Lucas Verissimo. Tekma se je v drugem polčasu popolnoma razživela: Noni Madueke je v nadaljevanju sprožil z razdalje, a z roba kazenskega prostora le za las zgrešil cilj. V 42. minuti so imeli domačini novo krasno priložnost, znova preko Nonija Maduekeja, toda tokrat se je ob strelu Angleža z levico izkazal gostujoči vratar Vlachodimos z dobro obrambo. 

Obračun na stadionu Philips je bil tudi slovensko obarvan, pravico je namreč delil Slavko Vinčić. S strani sta mu pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik pa je bil Rade Obrenovič. Glavni v sobi za VAR je bil Nemec Bastian Dankert, pomagal pa mu je še en Slovenec, in sicer Jure Praprotnik.

V drugem polčasu je v 62. minuti zlato priložnost imel domači napadalec Eran Zahavi, a je po krasni podaji soigralca 34-letni izraelski napadalec malce preslabo zadel žogo, tako da je ta končala 'le' v prečki Benficinih vrat. V 77. minuti je sledil strel Andreja Ramalha, a tokrat se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Vlachodimos. A tudi Benfica je imela svoje priložnosti: prvi strel v okvir vrat je prišel sicer šele v 78. minuti, ko je reflekse domačega vratarja Joela Drommla preveril rezervist Everton. V 85. minuti je sledila nova zlata priložnost za domačine, a je tokrat znova domače navijače utišal Vlachodimos, ki je ustavil Yorbeja Vertessna. Napadi PSV-ja so bili do konca vse preveč jalovi, da bi lahko resneje ogrozili vrata Benfice.

Play-off za Ligo prvakov, povratni tekmi
Play-off za Ligo prvakov, povratni tekmi FOTO: 24ur.com

V Ligo prvakov sta napredovala še švedski Malmö in Blažičev Ferencvaros, ki je na prvi tekmi proti švicarskim prvakom prejšnjo sredo izgubil z 2:3, na domačem stadionu pa je imel ob polčasu prednost 2:1. Toda zadetek Christiana Fassnachta v 56. minuti je tehtnico znova nagnil na stran Švicarjev, rdeči karton Aissa Laidounija pa je Madžarom dodatno otežil pot do zmage. V izdihljajih tekme je končni izid 3:2 v korist Young Boys postavil Felix Mambimbi.

Blažič je za Ferencvaros odigral celotno tekmo, kot uteho pa reprezentančnemu branilcu, ki se je znašel tudi na zadnjem seznamu selektorja Matjaža Keka, ostaja nastop v Ligi Evropa. Na tretji današnji tekmi je Malmö kljub današnjem porazu z 1:2 s skupnim izidom 3:2 izločil bolgarski Ludogorec, ki je v drugem krogu kvalifikacij izločil slovenskega prvaka Muro.

Statistika Mihe Blažiča na drugi tekmi proti Young Boys
Statistika Mihe Blažiča na drugi tekmi proti Young Boys FOTO: Sofascore.com

Kvalifikacije za Uefa Ligo prvakov, zadnji krog, povratna tekma:
PSV Eindhoven - Benfica* 0:0 /1:2/
RK: Verissimo (32./Benfica)

*potnik v skupinski del Lige prvakov

Začetni postavi:
PSV: Drommel, Mwene (Thomas/89.), Ramalho, Boscagli (Obispo/70.), Max (Teze/89.), Sangare, Van Ginkel (Bruma/70.), Götze, Gakpo, Madueke (Vertessen/70.), Zahavi.
Benfica: Vlachodimos, Morato, Verissimo, Otamendi, Gilberto (Almeida/61.), Grimaldo, Weigl, Joao Mario (Everton/74.), Jaremčuk (Ramos/61.), Rafa Silva (Meite/74.), Taarabt (Vertonghen/54.). 

/izid prve tekme/

Statistika tekme PSV – Benfica
Statistika tekme PSV – Benfica FOTO: Sofascore.com

Preostale tekme:
Ludogorec - *Malmö 2:1 (1:1) /0:2/
Ferencvaros - *Young Boys 2:3 /2:3/
(Miha Blažič je odigral celo tekmo za Ferencvaros)

sreda, 25. avgust:
21.00 Šahtar Donjeck - Monaco /1:0/**

21.00 Broendby - Salzburg /1:2/

21.00 Dinamo Zagreb - Šerif Tiraspol /0:3/

/izid prve tekme/

**prenos na Kanalu A in VOYO

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.02

To je za danes vse, hvala, da ste bili v naši družbi

Jutri pa ne pozabite, ob isti uri bomo prenašali povratno tekmo med Šahtarjem iz Donecka in Monacom. Ukrajinci so na prvi slavili z 1:0.

23.01

Za konec pa še statistika srečanja, ki jo zagotavlja Sofascore

23.01

O igralcu tekme pa na koncu niti ni bilo pretiranega dvoma ...

Grški vratar je danes preprosto blestel.

22.54

Čez pol ure sledijo še vrhunci preostalih tekem, tako da ostanite v naši družbi

22.52

Torej, PSV 0:0 Benfica, skupno pa 2:1 za Portugalce, ki so bili boljši na prvi tekmi v Lizboni.

Nizozemci so pred domačimi navijači pritiskali praktično vso tekmo, skoraj 60 minut so imeli tudi igralca več, a vsega tega niso znali kronati z zadetkom. Najbližje mu je bil sredi drugega polčasa Zahavi, ki je pred praznimi vrati meril naravnost v prečko. Igralec tekme pa zagotovo gostujoči vratar Vlachodimos.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Banion
25. 08. 2021 09.12
+1
PSV si res ni zaslužil napredovanja, lepa tekma toda benficin bunker je bil neprebojen,
Militos
24. 08. 2021 21.44
+4
Kaj poreče dr. Krak na poln stadion gledalcev? Koliko bo mrtvih jutri? 900 000?