Liga prvakov

Paok igral, Krasnodar pa zadeval za uvrstitev v Ligo prvakov

Solun, 30. 09. 2020 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
0

Na povratni tekmi 4. kroga kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del Lige prvakov so nogometaši Krasnodarja še z drugo zmago z identičnim izidom kot na prvi tekmi pred tednom dni (2:1) izločili aktualnega grškega državnega prvaka Paoka iz Soluna. Čeprav je slednji imel veliko več od igre, pa so gostje s preudarno in taktično zrelo igro znali izkoristiti ponujeni priložnosti.

Več videovsebin
  • Izenačenje Paoka na 1:1 proti Krasnodarju
    00:43
    Izenačenje Paoka na 1:1 proti Krasnodarju
  • Gol za zmago Krasnodarja proti Paoku (2:1)
    00:55
    Gol za zmago Krasnodarja proti Paoku (2:1)
  • Avtogol Giannisa Michailidisa v 73. minuti za vodstvo Krasnodarja z 0:1
    01:27
    Avtogol Giannisa Michailidisa v 73. minuti za vodstvo Krasnodarja z 0:1

 

Da mislijo resno z napadalno igro v želji, da pridejo do nujnega zadetka za napredovanje v skupinski del elitne Lige prvakov, so nogometaši solunskega Paoka pokazali od uvodnega sodnikovega žvižga na zelenici domačega stadiona Toumba. Varovanci portugalskega stratega Abela Ferreire so odločno krenili v povratni obračun zadnjega, 4. kroga kvalifikacij za najelitnejše klubsko tekmovanje na svetu, že v uvodnih minutah so si nogometaši v belih dresih, ki so prvi obračun v Krasnodarju izgubili z 1:2, pripravil nekaj polpriložnosti, a brez konkretnega zaključka.

Ruski predstavnik na drugi strani pa si je kljub večji posamični kakovosti v primerjavi z grškim prvakom odločil za nekoliko previdnejšo taktiko. Z zgoščeno postavitvijo na sredini igrišča so nogometaši Krasnodarja skušali nevtralizirati razvoj igre domačih, kar jim je precej dobro uspevalo. Do prve lepe priložnosti na srečanju je Paok prišel v 12. minuti prek Fernanda Varele, ki je močno ustrelil, a je gostujoča obramba v zadnjem trenutku njegov strel blokirala. Le štiri minute pozneje je z roba kazenskega prostora z leve strani močno sprožil tudi Andrija Živković, a je ruski čuvaj mreže Matvei Safonov žogo odbil v kot. Čeprav so Grki pritiskali proti vratom tekmeca, si vse do 33. minute, ko je z neposredne bližine z glavo nemogoče zgrešil Jose Angel Crespo, niso priigrali zrelejših priložnosti za dosego zadetka. Do konca prvega polčasa sta mreži ostali nedotaknjeni.

Paok - Krasnodar statistika
Paok - Krasnodar statistika FOTO: Sofascore.com

Tudi v nadaljevanju se stanje na zelenici ni bistveno spremenilo; domači so še naprej napadali in iskali pot do želenega zadetka za preboj v elitno druščino, gostje pa so vztrajali pri zgoščeni obrambni formaciji, ki jim je pri enem od redkih protinapadov v 73. minuti tudi prinesla srečen gol. Po prodoru po levi strani je rezervist Igor Smolnikov poslal predložek v kazenski prostor Paoka, tam pa je nespretni branilec Giannis Michailidis v želji po posredovanju žogo odbil v lastno mrežo (0:1). Toda veselje gostov ni trajalo dolgo, saj so domači že štiri minute pozneje po zadetku z glavo Omarja El Kaddourija prišli do izenačenja na 1:1 in vnovičnega upanja za kaj več. Namesto da bi umirili igro, so nogometaši Paoka brezglavo krenili še po drugi zadetek, s katerim bi si priigrali podaljške, in na zelo naiven način že v naslednji akciji prejeli še drugi gol, ki je pomenil konec upov na Ligo prvakov. 

Cabella mož odločitve
Viktor Claesson se je odločil za strel približno 25 metrov od grških vrat, Živko Živković je žogo uspel le odbiti v desno vratnico, iz ozadja pa je vse skupaj zbrano spremljal Remy Cabella, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko žoge spraviti v prazno mrežo za novo vodstvo Krasnodarja.  Kot se je izkazalo kasneje, je bil to zadnji zadetek na tekmi, ki je veliko več veselja prinesel ruskemu predstavniku, ki pa glede na prikazano v Solunu možnosti za vidnejši dosežek v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu nima.

Remy Cabella vs Paok
Remy Cabella vs Paok FOTO: Sofascore.com

Izid, povratna tekma, play-off Lige prvakov:
PAOK - Krasnodar 1:2 (0:0) (1:2)*
Michailidis 73.; El Kaddouri 77., Cabella 78.
PAOK: Ž. Živković, Ingason, Varela, El Kaddouri, Pelkas, Tzolis, A. Živković, Crespo, Schwab, Giannoulis, Michallidis. Trener: Abel Ferreira.
Krasnodar: Safonov, Martynovich, Ramirez, Cabella, Gazinski, Claesson, Kaio, Berg, Utkin, Vilhena, Petrov. Trener: Murad Musaev.   

*Opomba: izid prve tekme

Izida preostalih dveh kvalifikacijskih tekem:
Midtjylland - Slavia Praga 4:1 (0:1) 0:0*
Salzburg - Maccabi Tel-Aviv 3:1 (2:1) 2:1*

*Opomba: izida prvih tekem

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.03

Konec tekstovnega prenosa

Hvala, da ste nas tudi danes spremljali, jutri pa ne pozabite na žreb skupinskega dela.

22.58

Najbolje ocenjeni posameznik pri gostih je ... Remy Cabella

Statistiko zagotavlja Sofascore.com

22.49

Statistika srečanja

Statistiko zagotavlja Sofascore.com

22.47

Konec!

Krasnodar je še drugič zapored slavil z 2:1, skupno torej 4:2.

90+2'

Poizkus Tzolisa

A znova neuspešno, kot za Paok.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.