Liga prvakov

Guardiola se pritožuje zaradi razmer na Kitajskem

Šanghaj, 19. 07. 2019 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Nogometaši Manchester Cityja so na predsezonskih pripravah in mini turneji na Kitajskem. Za vrhunske klube vlada v Aziji izjemno zanimanje, zato morajo nogometaši in strokovni štab, v tem primeru Cityja, biti kar precej potrpežljivi. Nad razmerami za delo v Šanghaju se je pritožil tudi trener Pep Guardiola.

Španski nogometni strokovnjak Pep Guardiola na klopi Manchester Cityja se z moštvom na novo sezono pripravlja na Kitajskem. A je nad pripravami vse prej kot navdušen. "Gre za preživetje," frustracij ni skrival Katalonec. Zadnji zmagovalci Premier league so na Kitajsko prišlo dva dni kasneje, kot so sprva predvideli, zdaj pa se igralci borijo z visokimi temperaturami, privajanjem na drug časovni pas in številnimi promocijskimi obveznostmi, ob tem pa morajo trenirati in igrati pripravljalne tekme. Klubi, ki gostujejo v Aziji, za to dobijo dobro plačilo, poleg tega pa je vse skupaj povezano s prepoznavnostjo kluba in predvsem prodajo klubskih izdelkov (majice, dresi, športna obutev, kape, itd).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Guardiola pred novinarji v Šanghaju ni skrival slabe volje. "Tu smo, da se spravimo na najboljšo možno raven pripravljenosti. Čez dan skušamo spati, spati skušamo tudi ponoči, tako da gre za preživetje. Ne moremo trenirati in ohraniti energijo za tekmo," je povedal Guardiola. V Šanghaju so sicer na vrhu stolpnice predstavili novo klubsko kolekcijo dresov:

Številni evropski nogometni velikani se te dni pripravljajo in igrajo tekme v Aziji ter na ta način ob stopnjevanju forme skušajo povečati še svojo prepoznavnost na pomembnem azijskem trgu. Manchester United in Tottenham bosta tako prihodnji teden odigrala medsebojno tekmo v Šanghaju, Juventus in Inter pa se bosta pomerila v Nanjingu. City je na Kitajskem že odigral eno tekmo, s 4:1 je premagal West Ham, naslednjo bo igral z Wolverhamptonom v soboto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.