Liga prvakov

Guardiola: Premier League je pomembnejša od Lige prvakov

Manchester, 16. 08. 2019 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City je pod vodstvom trenerja Pepa Guardiole v minuli sezoni osvojil štiri lovorike, praznih rok pa je ostal v Ligi prvakov. Katalonski strateg pravi, da bi takoj podpisal, da se bo tudi nova sezona razpletla kot prejšnja in veliko večjo težo daje Premier League, kot pa Ligi prvakov.

Manchester City je "pobral" štiri lovorike v minuli sezoni (angleški superpokal, FA pokal in ligaški pokal in naslov državnega prvaka), praktično vse, razen Uefine Lige prvakov. V novi sezoni so dodali še en pokal, znova so osvojili domačo superpokalno lovoriko, v finalu so po enajstmetrovkah premagali Liverpool.

Pep Guardiola je s Cityjem osvojil naslov angleškega prvaka.
Pep Guardiola je s Cityjem osvojil naslov angleškega prvaka. FOTO: AP

Dirigent Cityjega "ansambla" je Pep Guardiola, ki je veliko lovorik osvajal tudi v preteklosti, z Barcelono in tudi Bayernom, še preden je odšel na Otok. Za 48-letnega trenerja ostaja največji izziv in nagrada za delo skozi sezono naslov v Premier League, ki je pomembnejši tudi od Lige prvakov. Kar presenetljivo, ker bi se glede prestiža in izziva marsikateri trener zanesljivo odločil drugače, Španec pa pravi: "Liga prvakov je pomembno tekmovanje, težko ga je osvojiti. Vendar ne želim oditi v igralnico in zakockati vse kar imam v žepu za sedem tekem. Tega ne želim storiti. Na eni ali dveh tekmah se lahko zgodi marsikaj, zmagati v Ligi prvakov je res komplicirano, en centimeter nedovoljenega položaja ali pa ne, sodniki, poškodbe."

"Takoj bi podpisal, da ponovimo, kar smo dosegli v prejšnji sezoni. Da ne osvojimo Ligo prvakov in spet dobimo štiri lovorike. Želim biti zadovoljen 11 mesecev, Premier League me osrečuje. Ko zmagujem, sem srečen še nekaj dni zatem, boljše se počutim, bolje delam z igralci, to mi dajejo uspehi. In sedaj naj čakam do februarja, da odigram sedem tekem in vse stavim na eno karto? Iz mojega vidika je to preveč tvegano. Moraš uravnotežiti vse skupaj, da ohraniš moštvo pri zdravju, zato se osredotočimo na Premier League, ki je najpomembnejša stvar, lokalno tekmovanje je na sporedu vsak konec tedna," je za časnik The Guardian svoj pogled pojasnil Guardiola.

Nogometaši Cityja so na začetku sezone osvojili angleški superpokal.
Nogometaši Cityja so na začetku sezone osvojili angleški superpokal. FOTO: AP

Redsi so ostali praznih rok v Premier League, v "foto finišu" so na koncu dolge sezone zaostali le točko za Cityjem. Manchestru je "ušla" Liga prvakov, osvojil jo je velik tekmec iz angleškega prvenstva, Liverpool, v velikem finalu LP v Madridu so premagali Tottenham (2:0). "Osvojiti Ligo prvakov zasluži vso spoštovanje. Vendar zakaj je bolj pomembno od tistega, kar smo mi naredili v 11 mesecih? Precej trdno sem prepričan, da bi Liverpool zelo rad osvojil zadnje prvenstvo po 30 letih brez naslova. Je izjemno dobro, kar so naredili v Ligi prvakov, vendar je zmagati v Premier League zares dober občutek. Bili so le eno točko za nami, a smo bili boljši."

city

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
17. 08. 2019 20.51
-1
Liga prvakov ne more oprat 30 let breztrofejne sramote PL od Liverpoola
Franc Petrovi? 1
17. 08. 2019 08.27
+0
Je mogoče po Milaniču prevzel te fraze,Slinasti Pep,oba z Milaničem najbolj nesimpatična trenerja
Exiip
16. 08. 2019 20.45
+3
Polž slinast...ne gre ti v l.p.pa praviš da je prvenstvo pomembnejše...e moj pepko..ne veš kva govoriš
Kedo
16. 08. 2019 18.24
+11
Take izjave me vedno znova nasmejijo in seveda, zopet se omenja Liverpool (zgleda, da so res vsem trn v peti). Seveda, da bi njihovi navijači dali skoraj vse, da osvojijo PL, vendar NIKOLI ne bi zamenjali niti enega izmed naslovov LP za naslov PL. Ne pravijo v Angliji zastonj: "You hate us because we have won it 6 times". Kot dobr primer lahko komot dam Juve, ki je v zadnjih letih prevzel primat najboljšega kluba v Italiji. Vsi v klubu vključno z navijači bi zagotovo zamenjali naslov, 2 ali 3, če bi bilo treba, za dodatni naslov LP. A mislite, da so CR-ja pripeljali za vnovično osvojitev Scudeta? Malo morgen. A mislite, da bogati lastniki vlagajo milijone in milijone evrov za osvojitev domačega prvenstva? (prevsem mam v mislih tukaj City in PSG seveda). Vse to, kar tukaj navaja Pep so čiste nebuloze in nekakšno orodje, s katerim zmanjšuje pritisk, ki se vrši nanj in predvsem na njegove igralce. Če bi pred začetkom sezone Pepu dal možnost, PL ali LP, sem 120% prepričan, da bi nemudoma izbral LP. Nekdo je tukaj navedel, da evropska tekmovanja ne odražajo realnega stanja. Sam se s tem ne bi ravno strinjal, ker je ravno to čar, da lahko zmaga ekipa, ki je bila v tistih dveh tekmah boljša (ali pa v eni, v finalu). Seveda pa ekipa, ki je prišla tako daleč v takšnem tekmovanju vsekakor ne more biti in ni slaba v tisti sezoni. V vsakem intervjuju (predvsem s top igralci, ki so prišli v top klube; ker je nekako najbolj realno) lahko najdemo največjo željo: osvojitev LP.
apodgra
17. 08. 2019 08.37
+4
Kepo LP je samo češnja na vrh torte. Brez torte je samo sadež. Najprej je treba napraviti torto, osvojiti državno prvenstvo , šele na to dobi češnja svoj pravo vrednost. Ni mi jasno zakaj potem sploh imamo državna prvenstva ?zakaj potem te vodilne ekipe v Evropi ne igrajo samo Ligo prvakov . Že to je čudno ,da se kar štiri ekipe iz ene(boljše ) države lahko potegujejo za nastopanje v Ligi prvakov. Če bi dobesedno vztrajali na pomenu besede , bi morali igrati samo prvaki državnih prvenstev. V NBA ligi igrajo najbolje uvrščene ekipe vzhoda ali zahoda po sistemu izpadanja in to ne dve ampak na štiri dobljene točke . Zmagovalka ene in druge lige je v finalnih tekmah tista ekipa ,ki prva osvoji štirih točk .Zmagovalca lahko dobimo že po štirih ali v skrajnem primeru v sedmih tekmah . V Ligi prvakov , pa se že v osmini finala lahko posloviš , če ti z malo smole spodrsne samo na eni tekmi. V pred tekmovanju si v svoji skupni osvojil vse točke in brez poraza , pa se moraš na hitro posloviti . Nekdo , ki pa se je v pred tekmovanju s težavo prebil naprej , pa na koncu osvoji LP . Spomnimo se, kako je Portugalska prišla do evropskega naslova , kot tretja najbolje uvrščena ekipa vseh skupin , se je vrstila naprej . Ta bonus je Portugalska izkoristila prvič v zgodovini tega tekmovanja . Za osvojitev LP , moraš imeti več kot 50% fortune na svoji stran , sodnike in žreb , na koncu pa kvaliteto.
Kedo
16. 08. 2019 18.07
+2
ehjaehja
16. 08. 2019 17.59
+12
Zato ker lige prvakov nemore osvojiti že dolga leta:)
cripstoned
16. 08. 2019 17.53
+11
s tem je demantiral svojega sefa ki je v pepa in ligo prvakov vlozil ze skoraj milijardo....domaca liga steje ampak nikoli toliko kot steje naslov evropskega prvaka...ko je bil prvak z barcelono je govoril drugace...danes pa spet po svoje..egocentrik ki v delu trenerja nima konkurence kar se ega in dvojnih meril tice...
Pa kaj
16. 08. 2019 17.31
+14
zanimiva izjava.. ne vem zakaj potem lastniki vseh teh bogatunskih ekip zahtevajo in ciljajo na zmago v LP?
Štanjkol
16. 08. 2019 17.42
+0
Vprašaj navijače Liverpoola kaj jim je ljubše?
KavčStrokovnjak
17. 08. 2019 08.11
+1
Podpirat svoj klub v dobrem in slabem. Uživat na tekmah ne glede na rezultat. L'pool je več kot samo nogometni klub. Premiership še pride pa če se Pep meče po trepalnicah. ;)
Fuzbaler
16. 08. 2019 17.26
+10
Jah tu bi se dalo razpravljati. Je seveda res,da prvenstvo najbokj prikaze realno sliko,po 38 tekmah pac zmaga tisti,ki doseze najvec tock. Je pa vprasanje kako bi Pep govoril,ce bi bila prejsno sezono sliko obratna,da bi Liverpool osvojil prvenstvo in City LP...
apodgra
16. 08. 2019 16.41
+2
Izjava Pep Guardiola je edina resnična in pravilna . Vsako državno prvenstvo je največje tekmovanje v vsaki državi. Liga prvakov ali Liga Evropa je pa tekmovanje , ki ne odraža realnega stanja in podelitev naslova najboljši ekipi v Evropi. To ,kar je napisal je točno in vsak navedeni argument drži . Tekmovanje na izpadanje je velika loterija in imeti moraš res veliko sreče pa napreduješ ali pa nekaj male smole ,pa si zaključil tekmovanje. V Ligi prvakov ne zmagujejo vedno najboljše ekipe in prostora je samo za eno ekipo. Samo za Uefo je to tekmovanje največje, najtežje in naj spektakularno , kar se lepo odraža in vidi pri izbiri najboljšega nogometaša . Če ekipa ni osvojila ligo prvakov , ne more biti najboljši igralec iz druge ekipe .
cripstoned
16. 08. 2019 17.54
+7
to govoris ker barcelona ne more biti evropski prvak ze 6let...vsi vemo kdo kraljuje v ligi prvakov ...dalec najtezje in najbolj prestizno tekmovanje....tako pravi tudi sam messi...in vsi ostali...ampak ja..vazno je tvoje mnenje hahahaha
apodgra
17. 08. 2019 08.06
+1
Ko je Real na zadnje osvojil Ligo prvakov je v La ligi zastajal za Barco 17 točk. Premagovale so ga ekipe z dna lestvice , tako doma ,kot na tujem. Torej je te tekme Real namerno izgubljal ,samo da bi se spočit pripravil na Ligo prvakov. Če te doma premagujejo manj kakovostne ekipe , kako lahko potem govoriš o tem ,da je ekipa ,ki je osvojila Ligo prvakov, najboljša ekipa v Evropi. Kaj so torej ekipe , ki so te premagovale ,ki pa niso igrale v LP . To je tako, kot vprašanje , kaj je bilo prej jajce ali kura.
KavčStrokovnjak
17. 08. 2019 08.14
+0
Torej je po tvoje pomembneje in večje biti prvi na vasi, kot pa najboljši v evropi... Bi napisal kmečka logika pa nočem žalit kmetov.