Liga prvakov

Guardiola: Moštvo mora osvajati lovorike, zato so mladi na stranskem tiru

Manchester, 15. 10. 2019 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Pep Guardiola se dobro zaveda, da za City štejejo le lovorike in rezultatski pritisk je, tudi v Ligi prvakov, izjemno močan. Obenem pa katalonski strateg poudarja, da zaradi pritiska rezultata priložnosti za igro ne dobijo mladi klubski talenti.

Po reprezentančnem premoru bo znova na sporedu Liga prvakov, v 3. krogu skupinskega dela bo Manchester City gostil Atalanto Josipa Iličića (prenos na Kanalu A in VOYO). City je v skupini C zabeležil dve zmagi, v gosteh pri Šahtarju in doma proti zagrebškemu Dinamu (Atalanta je še brez točk). Prav lovorika Lige prvakov je eden velikih ciljev vodstva kluba. Tega se zaveda tudi trener Pep Guardiola: "Zahteve kluba, ko ne osvojiš Lige prvakov, pa si vedno blizu, so jasne. A podobno je tudi v ostalih tekmovanjih, biti moramo zraven in zato potrebujemo igralce, ki jih imamo."

citata

Ob tem je tudi jasno povedal, da imperativ zmage in rezultatov ne prinaša dobrih novic za mlade, nadarjene igralce, ki igrajo v klubskih selekcijah. "To moštvo mora osvajati lovorike in nagrade, proces za mlade igralce pa zahteva čas. Nenehni rezultatski pritisk ne omogoča, da bi igrali talentirani igralci našega podmladka. Kaj naj rečem? Imamo dovolj talenta in enkrat bodo dobili priložnost, vendar ko se moramo boriti vsako posamezno tekmo z najboljšimi moštvi v Angliji in Evropi, za to potrebujemo Davide Silve, Kevine de Bruyne, Sergie Aguere in Fernandihose in vse te tipe igralcev. Z mladimi igralci tega ne moreš narediti. Lahko so v pomoč ostalim, vendar če je osnova mlada, ni mogoče biti na vrhu."

Liga prvakov
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik589379
16. 10. 2019 08.04
+6
Manchester city je bil ustanovljen 1880, ko v Sloveniji še nihče ni niti vedel da žoga sploh obstaja, potem pa se komentira da so plastik fantastik klub. Smešno..
Zentrum
15. 10. 2019 17.56
+2
Plastik fantastik klub.
kameltrajbar
15. 10. 2019 18.02
+1
ledr
16. 10. 2019 14.55
+0
Ja saj večina tudi tega ne ve, da je v Manchestru "City" prvi klub in ne United??? Za United navijajo v večini tujci in drugi Evropejci, prvi domači klub pa je City. Enako je v Madridu. Tam je prvi klub domačinov Atletico. Real pa je bolj "umetni klub", za katerega v veliki večini navijajo tujci oz. drugi evropejci...
JbmTiMt
15. 10. 2019 16.13
+13
Prav imas. Brez miljonov nebi nic osvojil.