Liga prvakov

Guardiola o 'kraljih': Reala nihče ne pozna tako dobro kot jaz

Madrid, Manchester, 10. 07. 2020 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
6

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je po žrebu četrtfinalnih in polfinalnih parov Lige prvakov vnovič dejal, da morajo biti njegovi varovanci kljub lepi prednosti pred povratno tekmo osmine finala z Real Madridom še kako previdni v obračunu s "kralji tekmovanja".

Petkov žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov je določil, da se bo Manchester City v primeru ugodnega izida povratnega obračuna osmine finala z madridskim Realom, prvaki Premier League so v Madridu slavili z 2:1, pomerili z zmagovalcem para Juventus ‒ Lyon. A trener sinje modrih Josep Guardiola je v komentiranju razpleta žreba hitel opozarjati, da v paru z Realom ni še nič odločenega. Potrdil je tudi, da bo moral City obračun odigrati brez prvega strelca Argentinca Sergia Agüera, medtem ko je že dlje časa jasno, da bo zaradi izključitve na prvi tekmi moral počivati tudi kapetan Reala Španec Sergio Ramos.

"Da je prednost, da povratno tekmo igramo doma (obstajala je tudi možnost igranja na nevtralnem prizorišču, op. a.)? Prvo tekmo smo odigrali v Madridu, povratno pa bomo igrali doma, to je nekaj običajnega, ne gre za prednost. Izločilni boji se vedno igrajo po sistemu doma in v gosteh," je dejal Guardiola.

Žreb parov četrtfinala in polfinala Lige prvakov.
Žreb parov četrtfinala in polfinala Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com
Mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) bo svojo odločitev o primeru Manchester Cityja sporočilo v ponedeljek. Evropska nogometna zveza (Uefa) je angleškemu klubu zaradi kršenja tako imenovanega finančnega fair playa naložilo dvoletno prepoved nastopa v tekmovanjih pod okriljem Uefe, a se je ekipa iz Manchestra pritožila na Cas. Uefa je februarja letos angleškemu klubu zaradi zavajanja in kršenja pravil naložila dvoletno prepoved nastopa v evropskih klubskih tekmovanjih v sezonah 2020/21 in 2021/22 ter denarno kazen v višini 30 milijonov evrov. Uefa je pri preučitvi dokazov o finančnem poslovanju ekipe iz Manchestra, ki je v lasti šejka Mansoura bin Zajeda Al Nahjana iz Združenih arabskih emiratov, našla resne kršitve pravil licenciranja in finančnega fair playa, pokroviteljstva in finančnega poslovanja. Nepravilnosti naj bi se dogajale med letoma 2012 in 2016.

'Če bomo razmišljali o naslednjem krogu ...'
"Najprej moramo igrati proti Real Madridu. Če bomo razmišljali o naslednjem krogu, nas bodo kralji tekmovanja izločili. Nihče pri Manchester Cityju pa Real Madrida ne pozna tako dobro, kot ga poznam sam. Vem, kako moramo igrati," je nadaljeval katalonski strokovnjak, ikona Realovega večnega tekmeca Barcelone in nekdanji trener katalonskega ponosa ter Bayerna, s katerim je proti "kraljevemu klubu" s Cristianom Ronaldom, s katerim bi se zdaj lahko udaril še v vrstah Juventusa, pred nekaj več kot šestimi leti v polfinalu Lige prvakov utrpel enega najbolj bolečih porazov v karieri.

Madridčane je na žrebu oziroma prek videopovezave iz domačega mesta zastopal direktor Emilio Butragueno, ki je ples kroglic nato komentiral tudi za klubsko televizijo Real Madrid TV.

Prvenstveni naslov še dodatna motivacija za Ligo prvakov
"Nocoj nas čaka en finale (prvenstvena tekma z Alavesom, op. a.), v ponedeljek drugi, v četrtek še en ... Liga prvakov je šele čez en mesec in zdaj moramo ostati osredotočeni na to, kaj je danes v igri proti Alavesu. Veliko časa bomo imeli za razmišljanje o Cityju. Predstavljajte si, koliko stvari bi se v vsem tem času še lahko spremenilo," je ostal skrivnosten Butragueno.

Guardiola (levo) je po prvi tekmi v Madridu (2:1 za City) pozdravil napadalca Reala Karima Benzemaja.
Guardiola (levo) je po prvi tekmi v Madridu (2:1 za City) pozdravil napadalca Reala Karima Benzemaja. FOTO: AP

"Ekipa je v zelo dobrem stanju, o tem ni dvoma. Opazni so dejavniki, ki so ključnega pomena za to, da se boriš za državni naslov. Ekipa kaže veliko povezanost. Nanizali smo veliko število zmag. V kritičnih trenutkih smo znali trpeti in si zagotoviti vse tri točke. Ostajajo nam še štiri finalne tekme. Zdaj igramo kot čvrsta in zavzeta ekipa," je nadaljeval legendarni napadalec Reala in španske reprezentance.

"Smo v zelo nevsakdanjem trenutku. Vsi doživljajo nekaj do sedaj nepredstavljivega. Moramo se prilagoditi, to mora biti povsem jasno. Svet nogometa se je zelo potrudil, da je bil povratek na zelenice mogoč. Povratek nogometa je izjemno dobra novica. Zdaj moramo izločiti City in upajmo, da bomo nato lahko odpotovali na Portugalsko za četrtfinale. Na koncu koncev so zdaj vse le hipoteze, moramo pa živeti v realnosti. Počitek? Ekipa tri mesece ni igrala in zelo težko se je vrniti v tekmovanje, v katerem imamo vsake tri dni po en finale. To je bilo telesno in psihološko izredno naporno. Ekipa se je izjemno žrtvovala in si priigrala prednost na prvem mestu na lestvici. Zelo pomembno bi bilo osvojiti LaLigo, saj bi to še dodatno dvignilo ekipo pred novimi izzivi, ki nas čakajo po LaLigi."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HalaCr77
11. 07. 2020 08.26
-6
Najbolj pokvarjen trener,slab človek,hinavec,direkt za predsednika barcelone
Fuzbaler
11. 07. 2020 10.03
+4
ti je stopil na zivec, ko je osvojil vse kar se da z Barco? In to v eni sezoni.
HalaCr77
11. 07. 2020 10.16
-6
Z tako barco,osvojim tudi jaz in ti vse kar se da osvojit.ampak ti ne zamerim slamnati
stoj?kov
11. 07. 2020 13.19
+2
predsednik bo Pique,športni direktor Guardiola,na klopi Xavi...pa bo še eno ali dve desetletji v znamenju največjih v sodobnem nogometu
stoj?kov
11. 07. 2020 13.20
+1
ni mu stopil na živec,uničil mu je desetletje življenja,ma saj vsi vidijo to po komentarjih
Crazy_Horse
10. 07. 2020 17.40
+3
kralji tekmovanja.