Liga prvakov

Guardiola slavi: Počivali smo in pogledal sem vse tekme Reala

Madrid, 27. 02. 2020 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Kot prvi trener v zgodovini je Josep Guardiola šestič v karieri premagal Real Madrid na Santiago Bernabeuu in s svojim Manchester Cityjem slavil morda celo največjo zmago v klubski zgodovini na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov (2:1). Brez pritožb iz madridskega tabora na zmago osovraženega katalonskega stratega ni šlo, saj menijo, da je Gabriel Jesus ob izenačujočem zadetku storil prekršek.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Guardiola slavi po imenitni zmagi
    03:37
    Iz 24UR: Guardiola slavi po imenitni zmagi
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Manchester City
    08:34
    Vrhunci tekme Real Madrid - Manchester City
  • Vrhunci tekme Lyon - Juventus
    19:32
    Vrhunci tekme Lyon - Juventus
Kapetan Reala Sergio Ramos je prejel že 26. rdeči karton v karieri in četrtega v Ligi prvakov, s čimer je izenačil neslavni rekord Šveda Zlatana Ibrahimovića in Nizozemca Edgarja Davidsa. Seviljski branilec je po številu izključitev tudi rekorder španske Primere Division.

Španski mediji skorajda privoščljivo proslavljajo vsak neuspeh Josepa Guardiole, odkar je leta 2012 zapustil klop Barcelone. Proslavljali so toliko bolj, ko je Katalonec s svojim prejšnjim klubom Bayernom tako boleče izgubil obe tekmi polfinalnega para z Realom v sezoni madridske "La Decime" (2013/14), pojavljali so se celo namigi, da brez Lionela Messija nikoli več ne bo slavil zmage na Santiago Bernabeuu, kaj šele dvignil najbolj cenjenega pokala v klubskem nogometu. A Guardiola je v sredo zvečer Chamartin zapuščal kot veliki zmagovalec ‒  tako na zelenici kot ob igrišču, kjer je povsem očitno dobil trenerski obračun z dobrim prijateljem Zinedinom Zidanom.

"Zdaj bom dobil pohvale, ker smo zmagali. Tako to gre. Ker smo zmagali," je takoj po tekmi za Movistar povedal Guardiola. "Če bi izgubili, bi rekli, kako sem lahko igral brez srednjega napadalca in tako naprej. Vsak pa naredi tisto, kar je v njegovi moči. Zadovoljni smo, imeli smo veliko priložnosti, na Bernabeuu si jih namreč nikoli ne moreš pripraviti dvajset. Poskusili smo priti sem in igrati na zmago, igrali smo zanjo. Ko zmagamo, smo vsi 'rožice', trenerji smo oh in sploh inteligentni ... Ko pa izgubiš, je vse obratno," je ostal skromen Katalonec, kot rečeno, zdaj tudi uradno trener z največ zmagami nad Realom na Santiago Bernabeuu.

Guardiola (levo) pozdravlja Realovega napadalca Karima Benzemaja po koncu tekme.
Guardiola (levo) pozdravlja Realovega napadalca Karima Benzemaja po koncu tekme. FOTO: AP

'Če se pritožujejo, se je očitno nekaj zgodilo'
Na novinarski konferenci je še posolil rane domačih medijev, ki bodo verjetno še več dni po tekmi veliko govorili o domnevnem prekršku napadalca Gabriela Jesusa nad Realovim kapetanom Sergiem Ramosom. Real je v drugem polčasu sicer povedel prek Isca, nato pa je brazilski napadalec Cityja v 78. minuti izenačil z glavo, potem ko se je "naslonil" na Ramosa, ki je bil kasneje za prekršek nad Jesusom kot zadnji mož obrambe tudi izključen. Končni izid je po prekršku Daniela Carvajala nad rezervistom Raheemom Sterlingom postavil igralec tekme Kevin De Bruyne.

"Prejeli smo gol, kakršnega ne bi smeli, nato pa zadeli, ko je bil Madrid najboljši. Danes smo zadovoljni, a čaka nas še povratni dvoboj in moramo se pripraviti nanj," je na novinarski konferenci še povedal Guardiola. "Ni še konec.Naš klub ima zgolj en pokal pokalnih zmagovalcev iz leta 1970 in eno uvrstitev v polfinale Lige prvakov. Ničesar nismo osvojili. Zadovoljstvo je zmagati tukaj, ker takšnih reči nismo vajeni. Upajmo, da bomo v prihodnje osvajali trofeje in šli na kateri koli stadion s takšno igro, kakršno smo prikazali nocoj," je še pristavil.

"Da sem govoril s sodnikom? Mislim, da se bo kmalu upokojil in je zelo dober prijatelj mojega prijatelja iz Brescie. Povedal sem mu, da sva s tem mojim prijateljem govorila. Enajstmetrovka? Posnetkov po televiziji nisem videl, če se pritožujejo, potem se je očitno nekaj zgodilo. Tu sem že zmagoval z Barcelono, a denimo z Bayernom smo izgubili, ker nismo igrali dobro. Madrid ima vedno dobre igralce in videli bomo, kako bo v prihodnje. Nasprotnike pa gledam tolikokrat, kolikor je mogoče. V Angliji smo imeli deset dni počitka in ogledal sem si vse tekme Madrida. Začeli so s postavitvijo 4-3-3 in ob polčasu prešli na 4-4-2. Morda sem dal igralcem preveč informacij. (Vezista Reala Federica, op. a.) Valverdeja do te sezone nisem poznal. Če so visoko pritiskali na Camp Nouu, kako bodo to počeli doma? Vedno sem šel na zmago, čeprav (napadalec Bayerna Thomas, op. a.) Müller pravi, da temu ni tako. Mojim igralcem moram povedati, kaj se bo zgodilo. Da bodo vedeli."

Zidane (desno) je moral z izključenim Sergiom Ramosom na prvi medsebojni tekmi priznati poraz trenerju, ki je imel na njegovo kariero velik vpliv.
Zidane (desno) je moral z izključenim Sergiom Ramosom na prvi medsebojni tekmi priznati poraz trenerju, ki je imel na njegovo kariero velik vpliv. FOTO: AP
Povratne tekme osmine finala Lige prvakov se začnejo 10. marca: na Kanalu A in VOYO s prenosom tekme Valencia ‒ Atalanta, v sredo, 11. marca, sledi spektakel na Anfieldu med Liverpoolom in Atletico Madridom. V torek, 17. marca, se nam pridružite na tekmi Manchester City ‒ Real Madrid, zaključujemo pa 18. marca z dvobojem Barcelona ‒ Napoli. Prenosi vseh tekem se na Kanalu A in VOYO začnejo ob 20.40.

De Bruyne: Po štirih letih te včasih še vedno preseneti
Guardiola je veliko tvegal z začetno postavo, v kateri presenetljivo poleg Sterlinga, ki ga že več let povezujejo s prestopom v Real, ni bilo niti prvega strelca v zgodovini Cityja Argentinca Sergia Agüera in še enega "staroselca" v sinje modrem dresu Davida Silve. Jesus je tekmo začel na levem boku, medtem ko je bil še najbližje vlogi srednjega napadalca De Bruyne, ki se je v konici napada izmenjaval z Bernardom Silvo. Postavitev je močno spominjala na tisto, s katero je Guardiola leta 2009 tako presenetil Real na klopi Barcelone in je kot "lažna devetica" ob antologijski zmagi s 6:2 v Madridu igral Messi.

"Po štirih letih s Pepom te včasih še vedno preseneti. Včasih igralci do tekme ne vedo, kaj morajo storiti," je priznal De Bruyne, ki je po hudih težavah Cityja z izvajanjem enajstmetrovk v 83. minuti prevzel odgovornost in s kapetanskim trakom na roki odločil tekmo z zanesljivim strelom mimo rojaka Thibauta Courtoisa, ki je bil verjetno najboljši Realov posameznik sredinega obračuna. Belgijski virtuoz je tudi podal za izenačujoči gol Jesusa

"Bilo je nekaj dobrih in nekaj slabših trenutkov," je še povedal De Bruyne. "V tako kakovostni tekmi imaš včasih težave. Začetek je zelo dober. Imeli smo težave v prvih petnajstih minutah, a moraš prebroditi nevihto. Prvi polčas je bil izenačen, drugega pa smo res dobro začeli. Njihov gol je prišel v slabem trenutku za nas, ko smo prevladovali. Naš odgovor je bil briljanten. Prelep gol Gabriela Jesusa. A šele na polovici smo. Čez tri tedne (17. marca, op. a.) nas čaka pomembna domača tekma. A zdaj si moramo opomoči za nedeljski finale (ligaškega pokala v Londonu proti Aston Villi, op. a.)."

Vinicius: Vedno sodijo proti nam
Razpoloženje v taboru Reala je bilo pričakovano precej drugačno. Mladi napadalec Vinicius Junior, ki se spet ni najbolj izkazal z (ne)zbranostjo pred vrati nasprotnika, je denimo dejal, da "vsi vedo", da je Jesus storil prekršek nad Ramosom, ki je nato zaradi prekrška nad Brazilcem dobil že 26. rdeči karton v karieri. Brazilec je dodal še, da sodniki "vedno" sodijo proti Realu.

"Jesus je storil prekršek in vsi vedo, da je bil prekršek," je zbranim novinarjem v drobovju stadiona povedal Vinicius. "Vedno sodijo proti nam. Ni mi bilo treba spet gledati posnetka. Bil je prekršek. Vsako tekmo je enako," je dodal 19-letni biser svetovnega nogometa. Realov trener Zidane je pristavil, da je o (domnevno) spornem dogodku govoril z italijanskim sodnikom Danielejem Orsatom.

"Rekel je, da ni bilo ničesar, da ni videl ničesar, da ni bilo odrivanja," je na novinarski konferenci dejal Zidane. "To je sodnikova odločitev, in to je vse. Jezi pa me tisto, kar smo storili mi, igrali smo dobro, nato pa je zadnjih deset minut spremenilo tekmo. Napake, ki smo jih storili ... Boli, tega si nismo zaslužili, a to je nogomet. Ta trenutek je bil ključen."

Če kdo, se lahko vrne Real
Povsem drugače je vse skupaj videl Jesus, ki je za Movistar dejal: "Nogomet je kontaktni šport. Nisem ga odrinil, komajda sem se ga dotaknil. To ni prekršek." 

Guardiola je svojemu napadalcu prihranil posebne pohvale na novinarski konferenci, kjer je spregovoril o rečeh, ki brazilskega reprezentanta delajo posebnega in tako pomembnega za njegovo moštvo.

"Ni napadalca na svetu, ki bi prinašal toliko intenzivnosti," je dejal Guardiola. "Uspevajo mu neverjetna vtekanja za hrbet (branilcev, op. a.). Ko je na krilu in steče diagonalno, je tako hiter in tako dober. Zaradi njihovega načina branjenja smo se odločili, da bomo igrali brez klasičnega napadalca. Razširili smo igrišče. A ni še konec. Če je kakšna ekipa na svetu, ki lahko uprizori preobrat, je to Madrid z izkušnjami in zgodovino. Upajmo, da nam uspe dobra predstava in bomo napredovali."

Poraz z 1:2 na prvi evropski tekmi, ki jo je igral doma, je Real Madridu v svoji bogati zgodovini uspelo spreobrniti zgolj enkrat, in sicer leta 1970 proti avstrijskemu Tirolu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (148)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RMadridd
28. 02. 2020 21.58
+6
ni bilo prekrška,sodnik je naredil nekaj napak, ampak tiste kljucne so bile dobro odsojene.pac ramos malo peša v obrambi, igra na avtoriteto, ki ne deluje pri vseh sodnikih.
Kollerik
28. 02. 2020 21.27
+4
Ja nč, drugi počas ne glede na gol Isca povsem v znamenju MC... popolnoma zaslužena zmaga tako za fante kot za Guardiolo, ki je nafintiral Zidana.
Yokte
28. 02. 2020 17.54
+5
Misliš. sekreta.rko na mini.strstvu za zdr.avje Simono Repar Born.šek. Se popol.noma strinjam s teboj. Zdravnica iz primorske je lepo povedala, da so pravočas.no izpol.nili vse potreb.no in naročili zaščitno opremo, katere nimajo, sekretarka pa je odgovorila naj več prebirajo njih.ove spletne strani, kjer so vsa navodila podrob no napisana. Ka.kšna ko..za.
samomojemnenje
28. 02. 2020 21.19
+5
A nisi malo zgrešil? S kom se strinjaš? 👀😃
cripstoned
28. 02. 2020 07.28
-16
hejteri spodaj upam da boste po elklasiku in na koncu sezone tukaj v enakem stevilu.... hahahahaah... vasa zmaga je poraz reala... z barco nimate nicesar... vi ste samo hejteri najvecjih... bili in boste...
samomojemnenje
28. 02. 2020 14.00
+7
cripstoned
28. 02. 2020 07.27
-20
neverjetno kaksni ste hejteri reala.... podpirate kraje ko je govor o realu... ce bi ramos storil to kar je gabriel ne bi nikoli gol obveljal... tako pa morajo prek vara oskodovati real da se lahko drugi osvojijo ligo prvakov... var je ustbarjen da skodi realu... od samega obstoja vara ima prav barca dalec najvecjo pomoc medtem ko real oskoduje na vsaki pomembni tekmi... elklasiko in osminafinala lige prvakov sta dokaz... ampak nic hudega tudi v dobi vara bodo padale kante pri realu kot solze hejterjev.... vamoooos real madrid...sami proti vsem...
samomojemnenje
28. 02. 2020 14.01
+7
🤣...VARstoned se je oglasil...samo, da si v redu, nas je že skrbelo...👍
Janezcesnik
28. 02. 2020 14.53
+6
Kollerik
28. 02. 2020 21.26
+4
Roglič šampion
29. 02. 2020 12.41
+2
Crips kasn favl kje zvis ti..."porinu"ga je naprej ramos je padu nazaj...nikol ne zbas priznt d je biv nasprotnik pac boljsi
Roglič šampion
27. 02. 2020 21.03
+16
Zmaga čista kot solza... Veliki junak pa izjemni Kevin de bruyne, ob messiju in Ronaldu trenutno najboljši nogometaš na svetu, res brez besed o njem, brez primere najboljši vezist sveta... Pa seveda izvrstni gabiriel jesus, ki je izjemno opravičil zaupanje pepa guardiola... Pri realu pa prvi igralec tekme izjemni courtois, ki je morda celo preprečil blamažo reala na bernabeu... Tako pa je še vse odprto... Bomo videli na etihadu upam pa da gre city naprej... Naj zmaga boljsi
šumar
27. 02. 2020 19.44
+11
ni sodnikov ni zmage haha
resnicaosvobaja
27. 02. 2020 19.08
+12
Off topic bi rekel Trend00....presenečenje... El Clasico bo sodil Lahoz...zdaj je vseeno,kdo bo v sobi za VAR
resnicaosvobaja
27. 02. 2020 19.10
+10
Če bo Barcelona zmagala, pričakujem kakšnih 14 rumenih kartonov na 10 prekrškov
samomojemnenje
27. 02. 2020 20.01
+10
Da bo sodil Lahoz, se ve že en teden. Barca bo teško zmagala, trenutno ni tako dobra kot City. Pa še Lahoz ne mara Barce. Ampak upam, da se motim. Bomo navijali, pa kar bo pa bo.
Kollerik
28. 02. 2020 21.28
dark horse
27. 02. 2020 18.23
+17
Vedno provokativni kripsl je danes zmogel cela 2 komentarj pa še tam so krivi sodniki :D
samomojemnenje
27. 02. 2020 18.41
+15
Gleda posnetke Reala in Ronalda. In verjetno piše proteste na UEFO. In se pripravlja, če Real v nedeljo zmaga, da bo udaril. Sigurno pa prebira vse komentarje tu gor in kuje maščevanje. Na argumente pa itak nikoli ne odgovori. Skratka zdajle je v vlogi skritega VAR agenta.
dark horse
27. 02. 2020 18.58
+8
Kako to misliš v nedeljo če kripsl ve da je tekma v soboto 😂😂. Tako realov prijatelj Lahoz sodi se lahko nadejamo marsičesa
Kollerik
27. 02. 2020 19.42
+8
lahoz.... spet bo sodniška čobodra na račum Barce...
grozjak
27. 02. 2020 21.59
+4
Ni kaj, večji čudak si, bolj si slaven...ave kripke....🤗
AS1983
27. 02. 2020 17.04
+12
Guardiola je strup za Real, saj jih je prej že večkrat premagal z Barco, Real ni več dominanten, tudi če ima največ naslovov v ligi prvakov
resnicaosvobaja
27. 02. 2020 16.23
+27
Reala ponavadi ne gledam, sem pa gledal tekmo zaradi M. Cityja ...torej za tak prekršek, ki ga je naredil Carvajal , ga je potrebno poslati najprej na psiho teste...pri Realu je Ramos edini opravičil svoj sloves branilca, ki si ponavadi na vsaki resni tekmi zasluži rdeč karton...razlika le v tem ,da mu ga je sodnik tokrat dal. Igra Reala ni bila slaba, a proti vrhunskim igralcem Cityja na Guardiolin način nikoli nisi daleč od katastrofe. Cripsija in Zapirača sem pričakoval, da bosta kaj povedala novega o biserih .Za oba španska velikana pa sem že povedal...še pol leta Zidana z Realom in še pol leta Bartolomea z Barcelono pa bomo oboji še v večji godlji
resnicaosvobaja
27. 02. 2020 16.46
+8
Bartolomea ? Bartomea ... napaka , ki jo ponavljam...
drimtim
27. 02. 2020 15.59
+21
Realovci analizirajo vse prekrške in zmeraj je nekdo drug kriv za poraz samo sami ne.City vas je pošteno premagal na povratni pa bo še huje.
Roglič šampion
27. 02. 2020 15.58
+22
Bi bila pa zmaga se višja če ne bi bilo izjemnega courtoisa... Zaslužena zmaga in lepa prednost vseeno
Roglič šampion
27. 02. 2020 15.55
+22
Pepu iz srca privoščim to zmago! Bravo man city!
dark horse
27. 02. 2020 15.18
+22
A Vini si je že ogledal posnetek ali je Ramosa vprašal če je bil foul :D Dotakne se ga on pa o faulu :D Itak so navajeni iz Torina na penal iz 93 min in na sodnika Oliverja
Campeones34
27. 02. 2020 15.55
-26
Dejstvo je da je v ključnem trenutku ko se je ramos odrinil, bil z obema rokama na ramosovem hrbtu. Če si kdaj igral nogomet, veš da se v takem primeru nemogoče odrinit nazaj, pa igralca ne rabiš niti porinit ampak je dovolj da samo roke polozis in ga zadrzis na razdalji. Ravno to oviranje je bilo ključno, da je prišel neovirano do strela z glavo, v nasprotnem primeru bi Ramos odbil tole zogo z glavo. Sodnik najmanj kar bi moral storit je, da bi si ogledal počasen posnetek. Pa ne bom iskal izgovore za poraz v tem, ker so bili pač slabši celotno gledano. Ampak se sprenevedat da tukaj ni bilo oviranja igralca, pa je neumno.
Štanjkol
27. 02. 2020 16.26
+13
Ko se je ramos odrinil so bile roke daleč proč ;)
resnicaosvobaja
27. 02. 2020 16.47
+12
dark horse
27. 02. 2020 18.17
+7
Roke že imel na hrbtu vendar ga ni odrinil to bi se videlo po gibih rok Jesusa. In ja sem igral aktivno vem kako zgleda
xxman.y
27. 02. 2020 15.17
+33
"Vedno sodijo proti nam" :D jokice. Mal nej si osvežijo spomin pa pogledajo kolikokrat so sodili ZA njih. V La Ligi IN ligi prvakov!
Lucky
27. 02. 2020 13.47
+22
Dežurni pljuvač po Guardioli in Barci trend, nam pa nič ne razlaga, katera varianta rotacije je bila uporabljena na tej tekmi? Vse ve o Cityjevih rabotah, nič pa ne pove, da preiskujejo managerja pri prestopu Jovića. Verjetno zato, ker je pri Realu vedno vse pošteno. Ne se spraševat, kje sta crips in zapirač. V zadnjem mesecu je šla povprečna letna slovenska plača za stave. Je treba najt novo žrtev, da si sposodita vsaj še kakšen evro za stavo na clasicu. To je še edino upanje, tu morata biti zraven. No ja, tisti, ki vemo da je to šport, vemo da ni še nič odločeno. No ja, morda Bayern. Ampak vedno je treba računati na kakšno noro noč.
Trend01
27. 02. 2020 14.11
+7
Trend01 25.02.2020, 11:37:28 Možno. Predvsem pa težko. A najprej bo treba spet "fuzbal" začet igrat. Če bosta v začetni postavi Isco in Marcelo - vemo kaj sledi. Pa z Modrićem na sredini je tudi podobna zgodba. To je uvod v katastrofo. Ter Vinícius in Rodrygo tudi še ne sodita skupaj. Ko igra Vinícius, Rodryga tudi na igrišču "ni". Zaustaviti Agüera in še bolj pomembno - De Bruyna. In je več kot pol narejenega.
Trend01
27. 02. 2020 14.12
+12
Trend01 27.02.2020, 7:19:10 +22 Vsa čast »meščanom« za preobrat in zmago. Zasluženo! In totalna sramota t.i. »galaktikov«. A bo tako kot lani? V tednu dni zamočili 2 tekmovanji? Isco v začetni postavi je vedno »pogreb«. Čeprav je dal gol. Mu ga je tako ali tako Vinícius pripeljal (po napaki Walkerja). Ramosov rdeči karton popolnoma zaslužen. Tudi penal. Sodnik je svoje opravil b.p. Ni kaj. Guardiola je taktično popolnoma povozil Zidana. Je že tako. S tem, da je Courtois odlično branil. Kaj bi se čudil? Izgubljene žoge ključnih igralcev v obrambi: Casemiro – 17, Carvajal – 17, Ramos – 9, Varane – 9. Pri Cityju sta (pri obrambnih) izstopala »le« Walker (12) in Mendy (11). Razlika je OČITNA. Katastrofa od Modrića, Carvajala, tudi – iskreno povedano – Viníciusa in Isca. Ter seveda Benzemaja. In Zidana. Delno Casemira.Tudi Fede ni imel svojega večera. Čestitke le Courtoisu in Mendyju. Pa konec. Na drugi strani seveda junak »joker« Gabriel Jesus na katerega sem popolnoma pozabil. Tudi De Bruyne je drugi polčas odigral na vrhunskem nivoju. Lahko dodamo še Mahreza in Gündogana. Ostalo povprečno, a več kot dovolj za »polomljene« nogometaše Madrida. Ja, tako je konec »sanj« o 14* LP (vsaj letos). Zdaj ne bodo imeli izgovorov, da so utrujeni. »El Clásico« prihaja v genialnem trenutku. Za Barcelono. Zadnji rezultati Madrida: City (1-2), Levante (1-0), Celta (2-2), Osasuna (1-4 zmaga), Sociedad (3-4). Tako rekoč »kanon futr«! Igralec tekme? De Bruyne + seveda Jesus. P.s. – ali drugače: sredina »Angležev« je pojedla sredino »Špancev«.
Trend01
27. 02. 2020 14.13
+11
Lucky
27. 02. 2020 14.30
+2
Torej je bila to rotacija za UCL? Al se je Zidane zmotu in dal tisto iz španskega pokala? Zgleda so Guardiolini ogledniki videli tvoj post in je zato Aguera pustil na klopi. KDB bi tudi bil, samo ima premalo prostora tam, eni morjo špilat. Torej, če gre po zlu še klasiko, potem bomo začeli brati prispevke o šopingu? Je Pogba še aktualen, ali imamo že frišne face?
samomojemnenje
27. 02. 2020 14.49
+17
Meni se pa zdi Trend čisto korekten v svojih komentarjih. In tudi marsikdaj postreže z dobrimi podatki in kakšno statistiko. Zna pokritizirat tako Barco, kot tudi Real. Zapirač je tako-tako, verjetno je odvisno kakšne volje je. Crreal pa je samo provokator, Cripsi pa živi v svojem svetu VAR-a in sodnikov in ljubezni do Ronalda.
Trend01
27. 02. 2020 14.57
+5
Fant, zadaj si. Pogba že lep čas ni več v špilu. Gredo po Eduarda Camavinga (17 let, DM). Tudi Mohammed Salisu (20, CB) je v špilu. Morda Gabriel Martinelli. (18, CF). Če pa verjameš v bučke, kot so Sadio Mané, Mohamed Salah , Raheem Sterling, Jadon Sancho, Virgil van Dijk, N'Golo Kanté..., pa kar daj. Nekaj morajo tudi novinarji pisati. Realnost bi bila morda še Donny van de Beek.
samomojemnenje
27. 02. 2020 15.04
+4
samomojemnenje
27. 02. 2020 15.06
+0
Sem nekje zasledil, da naj bi se začel okoli van Dijka smukati PSG, v zameno za Tiagom Silvo...
Trend01
27. 02. 2020 15.10
+2
Mbappé? Morda poleti 2021. Prej zanesljivo ne. Če pa Neymar oddide, je pa še to pod vprašajem. Menda se tudi L'pool zanj "puli".
Trend01
27. 02. 2020 15.12
+0
Thiago Silva za van Dijka? Resno? Naj CB na svetu - v top letih - za Silvo pri 35ih? To je tisti, ki ves čas le joka?
samomojemnenje
27. 02. 2020 15.14
+1
Eni si prelahko razlagajo, kaj vse bo kdo kupil in da je treba zamenjat pol ekipe in kupit vse novo, danes pa je že malo boljši igralec takoj 100 mil. In za stare igralce malo dobiš, da lahko zadovoljiš ferplej...
samomojemnenje
27. 02. 2020 15.16
+1
Malo nerodno sem napisal. Ne zamenjava z Liverpoolom, ampak zamenjava za ostarelega Silvo, ko bo nehal igrati.
Trend01
27. 02. 2020 15.36
+1
A, to pa ja. Vendar, ne vem, če veš; tudi nad PSG se zgrinjajo podobni oblaki kot nad Cityjem. Imajo enako MO kot kot City. Stroške plačuje države preko slamnatih podjetij. Oz. sponzorskih podjetij, ki pa so v posredni lasti države. Kot naš SDH na primer. SDH je sponzor, a plačujejo podjetja, ki so v lasti SDH-ja. Tako delajo Arabci.
Trend01
27. 02. 2020 15.37
Uf, hitri prsti...A, to pa ja. Vendar, ne vem, če veš; tudi nad PSG se zgrinjajo podobni oblaki kot nad Cityjem. Imajo enak "MO" kot City. Stroške plačuje država preko slamnatih podjetij, oz. sponzorskih podjetij, ki pa so v (ne)posredni lasti države. Kot naš SDH na primer. SDH je sponzor, a plačujejo podjetja, ki so v lasti SDH-ja. Tako delajo Arabci.
Trend01
27. 02. 2020 16.23
+1
No, ker pljuvam po Barceloni. Edina stvar, ki sem jo pod člankom tam napisal: "Trend01 25.02.2020, 21:51:24 +3 Kaj več pričakovati od takšne postave Barcelone? Na sredini defenzivec de Jong in defenzivec Busquets ter delni napadalni vezist (v bistvu klasični CM) nekoliko "ostareli" Rakitić in na levem krilu vezist Vidal?"
samomojemnenje
27. 02. 2020 17.28
+1
Lucky
27. 02. 2020 18.09
+1
Hvala za fanta, si me 4x pomladil. Moram pa reči, da čakam samo tvoje bučke. Lepo da je samomojemnenje navdušen nad tvojimi kopiraj prilepi prispevki. Čeprav zna biti, da je od vseh CB, DB, RW, vse skupaj še najbolj BS. Torej, gre vse na Mbpape in obnovo stadiona?
drimtim
27. 02. 2020 13.04
+1
City jih bo rutinirano izločil.Na povratni bo blamaža Reala.
dark horse
27. 02. 2020 15.03
+8
Brez golmana katerega so na veliko pljuvali bi bila že včeraj. Minimalno 5 kosov
Anticripstoned
27. 02. 2020 12.46
+7
zapirač cripstoned jack crreal prosim javite se da vem da ste ok. javite se. prosim
Kollerik
27. 02. 2020 12.52
+11
Zapirač je korekten, onih dveh pa nikakor (še) ni na spregled... sta nekje globoko v luknji, čakajoč da nevihta mine.. :)
Anticripstoned
27. 02. 2020 12.53
+3
rolica
27. 02. 2020 13.12
+6
če se ne motim ima crreal prepoved komentiranja zaradi žalitve oz privoscljivosti korone nekaterim igralcem....in prav je tako
samomojemnenje
27. 02. 2020 14.52
+8
Cripsi se bo javil v ponedeljek, če Real zmaga, saj je napovedal, da bo Real razbil Barco. Če bo slučajno neodločeno ali zmaga Barce, bo pa napisal samo, da je kriv VAR, sodniki in smer košnje trave in seveda smer vetra.
dark horse
27. 02. 2020 15.06
+8
Kripsl gleda posnetke iz 60 let ko je DiStefano haral pa ko igrali 4 klubi med prvaki in so osvojili zavidljivih 6 pokalov. Pa ni bilo vara kar je najbolj pomembno :D
Kollerik
27. 02. 2020 12.39
+11
Kakšen trener.... Guardiola in Klopp, dva najboljša v svojem fohu.