Liga prvakov

Guardiola: Obljubim, da bomo v preostanku sezone v LP le še uživali

Manchester, 15. 04. 2021 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Četrtfinalni dvoboj Lige prvakov med Manchester Cityjem in Borussio iz Dortmunda ni bil nič kaj enosmeren, kot so ga mnogi ocenjevali v napovedih. Preboj favoriziranih sinjemodrih trenerja Pepa Guardiole v prvi polfinale ni bil v stilu "sprehoda skozi park", saj so bili rumeno-črni iz Dortmunda najmanj dostojen tekmec. Vodilno ekipo angleškega prvenstva sta v nadaljevanju tekme rešila uspešno izvedena enajstmetrovka Riyada Mahreza in nov preblisk Phila Fodna. City v polfinalu čaka obračun proti "bogati" pariški ekipi PSG.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Manchester City
    19:10
    Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Manchester City
  • Vrhunci tekme Liverpool - Real Madrid
    09:12
    Vrhunci tekme Liverpool - Real Madrid
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne FOTO: AP

City je v Dortmundu proti Borussii še enkrat zmagal z 2 : 1 in napredoval s skupnim izidom 4 : 2, Liverpool in Real sta se razšla brez golov, prvo tekmo v Madridu so španski prvaki dobili s 3 : 1. 

V Ligi prvakov je ostala le še najboljša četverica. Po četrtfinalnih bojih sta znana polfinalna para. To sta Paris St. Germain-Manchester City in Chelsea-Real Madrid. Te ekipe se bodo na prvih tekmah srečale 27. in 28. aprila, povratna obračuna pa bosta 4. in 5. maja. Bayern je v tem delu tekmovanja končal pot k ubranitvi naslova.

City je bil v prvem polčasu kaznovan za neprepričljiv začetek. Domači so na odmor odšli z vodstvom 1 : 0, v 15. minuti je za to z lepim golom poskrbel Anglež v njihovih vrstah, Jude Bellingham. Gostje so nato zaigrali napadalneje, izvedli nekaj nevarnih akcij, Kevin De Bruyne je zadel prečko. Zato pa se je izid spremenil v 55. minuti, ko je Riyad Mahrez natančno izvedel enajstmetrovko. Zakrivil jo je Emre Can, ki je v kazenskem prostoru nespretno posredoval – z glavo si je poslal žogo v roko. Po izenačenju Borussia ni znala odgovoriti na pravi način, Angleži so bili nevarnejši, grozil je predvsem De Bruyne, drugi gol pa dosegel Phil Foden, ki je bil po kotu natančen s strelom s 17 metrov. Žoga se je od vratnice odbila v gol. Foden je s tem tako postavil končni izid. "Ko si enkrat v četrtfinalu Lige prvakov, ni več favoritov. Če je kdo pomislil, da bomo proti Borussii dominirali in se zanesljivo prebili med štiri, se je krepko zmotil. Med pripravo na dvoboj z Nemci nismo niti na trenutek pomislili, da nas čaka lahko delo. In imeli smo prav. Je pa naša uvrstitev v polfinale zaslužena," je povedal strateg sinjemodrih Pep Guardiola, ki je bil vidno vzhičen po preboju med prva štiri moštva. To mu je, odkar sedi na klopi Cityja, uspelo sploh prvič. 

Statistika tekme: Borussia Dortmund vs. Manchester City
Statistika tekme: Borussia Dortmund vs. Manchester City FOTO: Sofascore.com

"Vse je enkrat prvič. A ko nekaj dosežeš, to želiš ponavljati ali pa se hočeš še izboljšati. Naš cilj v tej evropski sezoni je bil narediti korak naprej. Spisali smo zgodovino, prišli v polfinale in sedaj obljubljam, da bomo le še uživali." 

Veliki finale LP bo 29. maja v Istanbulu.

Otoški novinarji so Katalonca na klopi Manchester Cityja "spomnili", da jih v polfinalu čaka obračun s pariškim PSG-jem, kluba pa zaradi lastnikov nista ravno v prijateljskih odnosih – med njima vlada veliko rivalstvo. "Tega ne bi komentiral, mi bomo svoje skušali narediti na zelenici. Vemo pa, kaj približno nas čaka. Težko bi imeli pred sabo zahtevnejše delo. A ponavljam, mi bomo v dvobojih s Francozi skušali predvsem uživati," je končal Guardiola. "Klub in ekipa si to zaslužita. Hvaležni smo, da smo prvič prišli v polfinale s to zasedbo. Seveda smo zelo srečni," je dejal Cityjev nemški vezist Ilkay Gündogan, ki pričakuje negotov dvoboj s Parižani v polfinalu. "Vse je mogoče, verjetno pa bo, kot je običajno na tekmah enakovrednih ekip, dvoboj negotov v vseh pogledih, odločitev pa bo padla na povratni tekmi. Ne prej."

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
15. 04. 2021 17.36
-3
Upam da jih Peesže z Neyem in Kilijanom gladko odpravi ...
HALAcR7
15. 04. 2021 14.13
-7
Najslabši trener vseh časov,,ko je videl da barca propada,,beži v milijonski klub,,,ko nič novega t uspelo,,,beži v milijardski klub no limit
stoj?kov
15. 04. 2021 14.34
+8
tam so pač naftne milijarde kar je vsekakor bolj primerno kot da te država zalaga ;)
stoj?kov
15. 04. 2021 14.36
+7
še vedno boli 2-6 sredi madrida?in to vam je naredil najslabši trener vseh časov hahaha,kolk si pa ti bogi
samomojemnenje
15. 04. 2021 16.06
+5
Halar, tebi je že zdavnaj nekaj drugega propadlo.
HALAcR7
15. 04. 2021 21.30
+1
Ne spomnim se da je zidan premagal atletico 2:6,je pa res najboljši ,hvala
stoj?kov
15. 04. 2021 13.23
+0
finale City-Chelsea
samomojemnenje
15. 04. 2021 13.54
-1
HALAcR7
15. 04. 2021 14.14
-5
Pozabil napisat upamo,,kot vedno do zdaj,,i nič od tega ahahahahah
HALAcR7
15. 04. 2021 14.15
-7
ledr
15. 04. 2021 12.41
+0
V LP so ostali trije "kupljeni" klubi in najbolj pokvarjen klub...