Liga prvakov

Guardiola: PSG je nemogoče kontrolirati vseh 90 minut

Manchester, 27. 04. 2021 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Drugi polfinalni par Lige prvakov ponuja obračun Paris Saint-Germaina in Manchester Cityja. Prva tekma je na sporedu v Parizu (prenos v sredo na Kanalu A in VOYO ob 20.30), trener Cityja Pep Guardiola pa o pariškem tekmecu govori z velikim spoštovanjem.

Prva tekma bo na stadionu Park princev, odločitev o zmagovalcu pa bo padla 4. maja na tekmi na stadionu Etihad v Manchestru. Vložek je velik, Manchester City pa čaka zahtevna naloga že na jutrišnjem gostovanju v francoski prestolnici.  

Nazadnje se je City prebil v polfinale Lige prvakov v sezoni 2015/2016, ko so pod vodstvom takratnega trenerja Manuela Pellegrinija premagali in izločili prav PSG. Nato so v polfinalu naleteli na galaktike, ki so v tej sezoni tudi osvojili naslov prvaka (v finalu LP so premagali mestnega tekmeca Atletico). "To je drugič, da smo se prebili do polfinala, zato se tukaj ne moremo zanašati na zgodovino kluba, vendar jo bomo začeli graditi," pravi Guardiola, ki je angleško moštvo prevzel sezono kasneje (2016/2017).

Manchester City je letos v četrtfinalu Lige prvakov izločil dortmundsko Borussio, PSG pa je bil boljši od aktualnega prvaka tega tekmovanja, münchenskega Bayerna. Guardiola, ki je močan pečat pustil tudi pri Barceloni in Bayernu, je brez dvoma zelo natančno preučil igro tekmeca in kot pravi, jih bo zelo težko kontrolirati vso tekmo, vendar ima tudi City precej kvalitetnih igralcev in kadrovskega "zaledja". Zato verjame, da se lahko iz Francije vrnejo z dobrim rezultatom. 

Statistika LP: PSG in Chelsea
Statistika LP: PSG in Chelsea FOTO: Sofascore.com

"Skoraj nemogoče jih je kontrolirati vseh 90 minut. Naredili bomo dobro analizo, vendar so izjemno kvalitetni, ne le Neymar in Mbappe, tukaj sta še Di Maria in Draxler, ko igrata, tukaj je kvaliteta Paredesa, Verrattija ... Dobro so organizirani v obrambi in težko bo. A to je polfinale Lige prvakov in če v tej fazi igraš proti Chelseaju, Realu ali kateremu drugemu moštvu, je vedno težko. Igrati moramo svojo igro in to bomo poskušali storiti," pravi Guardiola, ki bo zanesljivo poiskal način, da ustavi nevarne pariške adute, predvsem v napadu.

Cityjev Riyad Mahrez pa je dejal: "Zame bo nekaj posebnega, ker sem bil rojen v Parizu, tam sem odraščal. Zelo sem vesel, da bom igral proti njim. Moštvo iz francoske lige je eno najboljših na svetu, ima izbiro kvalitetnih igralcev v napadu. Na četrtfinalni zmagi proti Bayernu so pokazali briljantnost v napadu s hitrimi protinapadi, ki so prebili nemško obrambo." 

Josep Guardiola
Josep Guardiola FOTO: AP

Kot drugi polfinalni par se merita madridski Real in londonski Chelsea. Prva tekma tega dvoboja je na sporedu danes zvečer. Obe omenjeni tekmi lahko spremljate v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO od 20.30, ko je na sporedu studijski del.

Predvideni enajsterici:  
PSG: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo; Gueye, Paredes; Di María, Verratti, Neymar; Mbappe

Man. City: Ederson; Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo; Rodri, Gündogan; Mahrez, De Bruyne, Foden; Bernardo Silva

Polfinale Uefine Lige prvakov
Polfinale Uefine Lige prvakov FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
27. 04. 2021 14.44
-2
vprašam za prijatelja,na katerem programu igra danes ali jutri najboljša barca
Sky85
27. 04. 2021 16.29
+4
Bratec barcelona igra v četrtek zaostalo tekmo z granado in z zmago grejo na prvo mesto.vem da še ne poznaš vseh dni v tednu ampak počasi napreduješ.če pa misliš prijatelja psa,pa si se zmotil,pes ni tvoj prijatelj.ko si bil majhen se je igral s tabo samo zato,ker si imel kost okol vratu...
Sisli288
27. 04. 2021 19.27
kako vas lahko en otrok tako sprovocira da si delate nova imena na portalu?
drimtim
27. 04. 2021 20.18
glavni Baja
27. 04. 2021 13.56
+2
PSG uzema naslov
HALAcR7
27. 04. 2021 13.53
-2
Pepćek bo ponižan kot barca
drimtim
27. 04. 2021 20.19
borjac
27. 04. 2021 12.26
+9
Resnica je samo ena, sedaj ni veš slabih, vsi so zelo dobri, odločal bo dober ali slab dan ekipe, posameznega igralca, ali pa preprosto trenutek sreče.
TEDO84bv0MEDO
27. 04. 2021 11.33
+9
Vsaj dva branilca morata pokrivati Mbappeja, on je najbolj nevaren.