Liga prvakov

Inter in Barcelona na tekmi Lige prvakov s posebno akcijo proti rasizmu

Milano, 09. 12. 2019 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekma Lige prvakov v Milanu med Interjem in Barcelono v svet poslala tudi posebno sporočilo, vezano na boj proti rasizmu. Na ta pereči problem, tudi v nogometu, bosta s posebnim trakom na roki opozarjala kapetana obeh moštev, gre tudi za jasen ne diskriminaciji v nogometu.

V Italiji še vedno odmeva afera "Črni petek", ki ga je sprožil časnik Corriere dello Sport, ko je na naslovnico postavil Romeluja Lukakuja in Chrisa Smallinga. Uefa se zavzeto bori proti rasizmu na nogometnih igriščih, velika težave je to predvsem v italijanskem nogometu. Zato bo tekma Lige prvakov med Interjem in Barcelono ponudila posebno "noto" in močno antirasistično sporočilo. V italijanskem nogometu je rasizem pereča težava, tako so bili "tarča" navijačev tudi Mario Balotelli, Frank Kessie, Kalidou Koulibaly in že omenjeni Lukaku. Ob tem je 20 italijanskih nogometnih prvoligašev podpisalo in na svojih spletnih straneh objavilo odprto pismo, v katerem so zapisali, da se zavedajo, da je rasizem na njihovih stadionih resen problem.

Tako bosta na torkovi tekmi Lige prvakov oba kapetana moštev (pri Interju Samir Handanović) nosila poseben kapetanski trak, z logotipoma obeh moštev in napisom Buu (v originalu "Brothers Universaly United" oziroma univerzalno združeni bratje) in ne diskriminaciji (#NoToDiscrimination). Omenjena slogana sta del klubske kampanje Interja, ki pošilja močno sporočilo v boju proti rasizmu. Tekma bo na sporedu v torek na stadionu San Siro (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Za Inter je tekma v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov zelo pomembna, saj si z zmago lahko zagotovi igranje v osmini finala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Inter - Barcelona, Bayern - Tottenham
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igyyp
10. 12. 2019 11.52
+5
Lepa gesta obeh, ekip in pravilno je tako. Živimo v eri, kjer bi morali biti enakopravni, samo dostim trolom ne moraš tega vcepit. Isto kot pri muslimanih, ženske manj vredne od moških, ampak one rojevajo. Ne vem kaj je s tem svetom. Vsi retardirani.
resnicaosvobaja
10. 12. 2019 12.27
+0
Kot z dopingom... če se ne držiš tega, te ni...
igyyp
10. 12. 2019 12.34
+1
Resnica: malo si zmešal zdaj, tu ni govora o dopingu, je pa črni in beli, manj vredne ženske in moški. Doping pa najdejo vsi, ali alkohol itd. Sicer samo komentirava. Jaz moram itak na šiht. Lp
resnicaosvobaja
10. 12. 2019 15.29
+0
Saj menda ne verjameš, da je le beli rasizem?
resnicaosvobaja
10. 12. 2019 08.40
+2
Reci ne diskriminaciji...še ena težje razumljiva beseda za Petita