Liga prvakov

'Igrati za Tuchla? Prekleto težko je'

London, 17. 03. 2021 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Thomas Tuchel je, odkar se je konec januarja usedel na Chelseajevo klop, povsem prerodil Londončane, ki pod njegovim vodstvom še ne poznajo poraza. Še več, na zadnjih petih tekmah niso prejeli zadetka, in če jim bo to uspelo tudi danes proti Atleticu, bi zagotovo napredovali v četrtfinale Lige prvakov. Pred povratnim dvobojem z Madridčani, ki ga bomo od 20.30 dalje prenašali na Kanalu A in VOYO, je o nemškem strokovnjaku spregovoril nekdanji reprezentant Elfa Andreas Beck, ki je igranje pod Tuchlovim vodstvom označil za "prekleto težko" delo.

Thomas Tuchel je pred Chelseajem vodil še PSG, Borussio iz Dortmunda, Mainz in drugo ekipo Augsburga.
Thomas Tuchel je pred Chelseajem vodil še PSG, Borussio iz Dortmunda, Mainz in drugo ekipo Augsburga. FOTO: AP

Ko je Thomas Tuchel 26. januarja letos na Chelseajevi klopi zamenjal klubsko legendo Franka Lamparda, so bili londonski modri šele deseti v Premier League. Od tedaj so v domačem prvenstvu nanizali deset tekem brez poraza in se trenutno nahajajo na četrtem položaju, zadnjem, ki še prinaša vozovnico za Ligo prvakov. 

Tudi v najelitnejšem evropskem pokalu pa gre Chelseaju zaenkrat odlično, saj je na prvi tekmi osmine finala kot gost Atletico Madrid ugnal z 1:0, potem ko je Olivier Giroud zablestel s sijajnim zadetkom. Nekdanji trener Tuchel je tako pričakovano deležen številnih pohval otoških medijev, zanje pa je pred povratnim srečanjem proti Janu Oblaku in soigralcem spregovoril nekdanji reprezentant Elfa Andreas Beck, ki je pod Tuchlovim vodstvom deloval v mladinskih selekcijah Stuttgarta. 

"Treniral je nekaj najboljših ekip na svetu, še vedno pa imam občutek, da je šele na začetku svoje kariere. Vse ima še pred seboj. Prav občudujem njegovo razmišljanje. Bil je eden najboljših trenerjev, ki sem jih kdaj imel. Nogometaše uči, kako igrati tehnično in taktično. Ima pa tudi drugo plat – veliko poudarka daje psihološki pripravljenosti. Od svojih igralcev vedno zahteva maksimum," je dejal nekdanji nogometaš Stuttgarta, Hoffenheima in Besiktasa. 

"Nekateri trenerji ti preprosto naročijo, da ob igranju čim bolj uživaj. On pa ti to pove na drugačen način. 'Uživaj v tem, da daš vse od sebe,' mi je vedno govoril. To je mentaliteta, ki jo potrebuješ za največje lovorike in ki sem jo imel, ko sem osvajal naslove s Stuttgartom ali Besiktasom. Zelo podobno razmišljajo pri Bayernu."

"Seveda se je treba na igrišču zabavati, ampak Tuchel je že v mlajših selekcijah zahteval popolno predanost. Že otrokom je govoril, naj uživajo tudi v najpreprostejših vajah na treningih, a naj jih obenem jemljejo, kot da je to zadnje, kar bodo storili v karieri," je za Goal.com nadaljeval 34-letni Beck, ki je s Tuchlom sodeloval pri Stuttgartovi selekciji do 19 let. 

Trenutni nogometaš belgijskega Eupna je še dodal, da je bilo pod Tuchlovim vodstvom vselej "prekleto naporno", a da je to edini način, da v nogometu prideš do vrhunskega uspeha. "Imel sem občutek, da se je vselej osredotočal zgolj na ekipo, ne na posameznika. Najpomembnejša stvar je bila, da smo spoštovali drug drugega. Vsak trening je bil izredno naporen. Prekleto težko je bilo. Moral si dati vse, če si želel upati na mesto v ekipi. To ni najlažji pristop, ki si ga kot trener lahko izbereš, saj to marsikomu ne bo všeč, a to je edina pot, ki prinaša rezultate. Zaradi tega ga izredno spoštujem." 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
18. 03. 2021 09.41
+2
Tuchel je profesor za Lamparda.
Lampsy8
17. 03. 2021 18.07
+6
Dobro mu gre zaenkrat.
tekač
17. 03. 2021 16.34
+14
Tuchel je zaradi tega načina moral iz PSG. Razvajene zvezde tam niso prenesle njegovega tretmaja. Sploh pa ne Neymar, saj je bil vedno poškodovan,da mu ni bilo treba trenirati.
blef
17. 03. 2021 18.13
+1
To dvomim. Ne bi bil Neymar top 5 igralec, če mu se ne bi dalo trenirat.
edenhazard
17. 03. 2021 19.29
+1
Heh Neymar je dalec od top5 igralcev...naredil si je ime sedaj pa ga gladko boli k... Tako je to danes
blef
17. 03. 2021 19.35
+1
Nepomembno, če je 5 ali 20. Hotel sem reči, da je PSG ekipa sestavljena z asi in oni niso asi za to, ker se jim ne bi dalo trenirat. Sam talent je premalo.
edenhazard
17. 03. 2021 21.25