Liga prvakov

Iker Casillas se je odločil, da bo kariero zaključil pri Portu

Lizbona, 20. 03. 2019 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legenda madriskega Reala Iker Casillas pri 37 letih na Portugalskem doživlja novo nogometno pomlad, zato ne preseneča, da se je s Portom odločil za podaljšanje pogodbe do leta 2021. Španski veteran je doživel tudi posebno čast, saj je bil sprejet v klub ikon španske La Lige.

Sicer je 167-kratni španski reprezentant v Porto prestopil leta 2015, ko je že kazalo, da se njegova kariera na najvišjem nivoju počasi bliža h koncu. A je na stadionu Dragao svetovni prvak iz leta 2010 ponovno ujel pravo formo in je v tej sezoni vratar, ki je med portugalsko elito največkrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Odlične predstave Iker Casillas prikazuje tudi v Ligi prvakov, kjer se je Porto preko Rome uvrstil v četrtino finala. Casillas bo na evropskem odru znova na delu 9. aprila, ko s soigralci gostuje pri lanskem finalistu Liverpoolu (prenos tekme na Kanalu A in VOYO ob 20.40).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V uradni izjavi za klubsko spletno stran je ob podpisu nove pogodbe dejal: "Na Portugalskem se počutim odlično. Tu si želim skleniti igralsko pot, a pred mano je še kar nekaj izzivov. Predvsem smo osredotočeni na portugalsko prvenstvo in pokal, a ko prideš med osem najboljših v Evropi, se preprosto moraš začeti spogledovati tudi z uspehom v Ligi prvakov."

Porto je v Ligi NOS trenutno na drugem mestu, a ima po 26 odigranih tekmah identičen točkovni izkupiček kot prvouvrščena Benfica. V pokalu so varovanci Sergia Conceicaa na dobri poti do finala. V prvem polfinalnem obračunu so doma s 3:0 premagali Brago, tako da so pred povratno tekmo v odličnem izhodišču. V kolikor bi jim v Ligi prvakov uspelo presenetiti Liverpoolčane, jih v polfinalu čaka zmagovalec obračuna med Manchester Unitedom in Barcelono.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Casillas je bil pred dnevi sicer deležen še enega priznanja, saj je bil sprejet v klub ikon španske La Lige. To je druščina najboljših nogometašev, ki so kdaj zaigrali v elitnem nivoju španskega nogometa. Vratar, rojen v madriskem predmestju, je bil član Realovega mladinskega pogona in nato prve ekipe kar 25 let. Klub je leta 2015, bojda po sporu s predsednikom Florentinom Perezom, zapustil v solzah. Tako na klubskem kot tudi reprezentančnem nivoju je osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
21. 03. 2019 19.45
+4
Real s svojimi ikonami ravna kot svinja z mehom, v tem je res največji.
resnicaosvobaja
21. 03. 2019 10.57
+6
Ilker je zadnja prava legenda Reala, za katero se Realu ni treba sramovati. Se pa lahko z načinom njegovega odhoda...
solarcek1234
20. 03. 2019 18.33
+16
Iker, ti si car!