Liga prvakov

Iličić: Izločilni boji so sanje vsakega nogometaša, pripravljeni smo

Bergamo, 18. 02. 2020 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atalanta v tej sezoni piše zgodovino. Bila je edina novinka v Ligi prvakov, na začetku je zabeležila tri zaporedne poraze, nato pa si po pravem čudežu priigrala uvrstitev v osmino finala. Pred prvo tekmo z Valencio, ki jo boste lahko v sredo od 20.40 dalje v živo spremljali na Kanalu A in VOYO, je pred novinarje stopil slovenski as Josip Iličić, ki pravi, da je skupinski del že pozabljen.

Josip Iličić je s soigralci v skupinskem delu utišal kritike, ki so bili še posebej glasni po treh zaporednih porazih.
Josip Iličić je s soigralci v skupinskem delu utišal kritike, ki so bili še posebej glasni po treh zaporednih porazih. FOTO: AP

"To bo zelo zahtevna tekma. Zavedamo se svojih kvalitet, a nasproti nam bo stalo tehnično vrhunsko moštvo. Poizkušali bomo narediti čim manj napak in tako izvleči pozitiven rezultat," so bile uvodne besede Josipa Iličića, ki je moral odgovarjati tudi na vprašanje, kaj bo po njegovem mnenju ključ do uspeha proti odlično organiziranim netopirjem: "Valencii ne smemo pustiti preveč prostora. Vsi moramo garati v obrambi in na drugi strani, v napadu izkoristiti priložnosti, ki se nam ponudijo."

Slovenski reprezentant je v skupinskem delu izpustil zadnjo tekmo, na kateri je nogometašem 'boginje' uspel zgodovinski uspeh, tokrat pa komaj čaka, da bo lahko znova del ekipe. "Trpel sem, ko nisem mogel pomagati soigralcem, a vedel sem, da jim bo uspelo tudi brez moje pomoči. Vsak igralec si želi zaigrati na tako pomembni tekmi, zato komaj čakam na začetek," pred uro in pol resnice pravi 32-letnik, ki letos igra v življenjski formi. 

Priljubljeni ‘Jojo’ sicer še čaka na svoj prvi zadetek v Ligi prvakov. Najbližje mu je bil na domači tekmi z ukrajinskim Šahtarjem, ko je zapravil enajstmetrovko, kar pa je, kot sam zagotavlja, že pozabil: "O tem ne razmišljam. Vse, kar je pomembno, je to, da nam uspe zmagati. Kdo se vpiše med strelce, je sekundarnega pomena."

Atletico - Liverpool
Atletico - Liverpool FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dragan krstic
18. 02. 2020 21.56
+9
Z dobro igro letos spomladi lahko Iličić dobi ponudbo igrati v še boljšem klubu.