Liga prvakov

Iličić v pričakovanju Valencie: Napake nas lahko stanejo zmage

Milano, 19. 02. 2020 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na San Siru je vse pripravljeno za zgodovinski večer Atalante, ki se bo v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov pomerila z Valencio. Moštvo Josipa Iličića v italijanskem prvenstvu zabija kot po tekočem traku, v 24. krogih je že 63-krat zatreslo mrežo nasprotnika. Slovenski napadalec bo eden izmed glavnih adutov domačih na tekmi s Španci.

Atalanti se je prvič v zgodovini kluba uspelo uvrstiti v izločilne boje Lige prvakov, ples kroglic pa ji je namenil špansko Valencio. Zaradi poškodb oslabljeno špansko moštvo bo tako v prvi tekmi osmine finala gostovalo na San Siru, ena glavnih nevarnosti za netopirje pa preži tudi od slovenskega reprezentanta Josipa Iličića

Josip Iličić je v letošnji sezoni italijanskega prvenstva dosegel 14 zadetkov.
Josip Iličić je v letošnji sezoni italijanskega prvenstva dosegel 14 zadetkov. FOTO:

"Na to tekmo smo čakali dolgo časa. To je čudovito in zahtevno tekmovanje, vendar smo si ga s predstavami na zelenici prislužili. Komaj čakam, da se tekma začne," je navdušenje za klubsko spletno stran delil Iličić, ki je prepričan, da lahko Atalanta dobre predstave iz Serie A prenese tudi v elitno evropsko tekmovanje. "Zadnje čase nivo igre ni tak kot običajno. Na vso moč se trudimo za zmago. Dvakrat nam je uspelo priti do preobrata na zelo zahtevnih srečanjih, to je zadnje čase naša velika prednost."

V Ligi prvakov ni prostora za napake

Na dveh srečanjih nam je po preobratu uspelo priti do treh točk, kar kaže, da je bila naša glava na pravem mestu. Upam, da bo tudi na tekmi z Valencio tako. Josip Iličić
Atalanta je trenutno na četrtem mestu Serie A, na zadnji tekmi je z 2:1 po preobratu porazila Romo. V Bergamu se zavedajo, da jih proti tekmecu iz Valencie čaka zahtevno delo, napake pa se lahko izkažejo za usodne. "Po drugi strani se zavedamo, da če želimo vknjižiti dober rezultat proti nasprotniku, kot je Valencia, odlični ekipi, ki igra izjemno odprto, bomo morali prikazati kar največ. Napake nas lahko stanejo zmage, saj v teh tekmovanjih ni prostora zanje," zagotavlja slovenski reprezentant in poudarja, da bo pomembno vlogo odigrala tudi glava. "Osebno na zadnjih tekmah nisem veliko razmišljal o srečanju z Valencio, če želimo tudi naslednje leto igrati v Ligi prvakov, se moramo izkazati tudi v italijanskem prvenstvu. Na dveh srečanjih smo po preobratu prišli do treh točk, kar kaže, da je bila naša glava na pravem mestu. Upam, da bo tudi na tekmi z Valencio tako."

Slovenski reprezentant zagotavlja: "Na to tekmo smo čakali dolgo časa."
Slovenski reprezentant zagotavlja: "Na to tekmo smo čakali dolgo časa." FOTO: AP

Tekmo med Atalanto in Valencio si lahko ob 20.40 ogledate tudi na Kanalu A in VOYO.

Zaradi neustreznosti stadiona v Bergamu Atalanta tekme Lige prvakov igra na San Siru. Tekmo z Valencio naj bi tako spremljalo kar 43 tisoč gledalcev. "Neverjetno je. Iskreno, čeprav ne igramo doma, se počutimo dobro, saj smo na San Siru odigrali že kar nekaj tekem. Vzdušje je odlično, saj nas tudi na San Siru podpirajo navijači iz Bergama, upam, da tudi z drugih delov Italije. V veliko zadovoljstvo mi je igrati take tekme. Kot sem že dejal, tekmovanje je zahtevno, a čudovito, saj ti omogoča, da igraš proti najboljših nogometašem na svetu. Čaka nas čudovita tekma, in to smo si z dosedanjimi predstavami zaslužili," zaključi Iličić. 

Gasperini svari pred evforijo

Kljub vsesplošni evforiji, ki jo je nogometna mrzlica povzročila med navijači Atalante, ti bodo svoje ljubljence glasno bodrili tudi na tekmi z Valencio, pa trener Italijanov Gian Piero Gasperini opozarja, da se smejo prenagliti. "Liga prvakov je čustvena, dati moramo vse od sebe. Vse je nared, da odigramo odlično tekmo. Razmišljati moramo pozitivno, vendar se ne smemo vdati vsesplošni evforiji," miri Gasperini. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Machetekills007
19. 02. 2020 19.33
-2
vaaalencia! 🇪🇸
Machetekills007
19. 02. 2020 19.31
-3
iličić je južni. ajde valencia gasa!
Uporabnik1211614
19. 02. 2020 16.40
-2
To je pa skoraj takšna izjava kot bi jo dal Cime: “če bomo naredili napaki, lahko izgubimo”. Bejž no.
FCL
19. 02. 2020 16.05
+4
Gremo Jojo, danes ga zabij!!!
barjan?ek1
19. 02. 2020 15.18
+6
Dejmo Jojo, navijamo za Atalanto.
Tima123
19. 02. 2020 13.54
-6
A bejž no...