Liga prvakov

Inter pred morda že odločilno tekmo z Realom na udaru okužb

Milano, 17. 11. 2020 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz vrst milanskega prvoligaša Interja so potrdili, da je na seznamu okužb z novim koronavirusom po reprezentančni akciji s srbsko reprezentanco tudi branilec Aleksandar Kolarov. Kolarov na sredinem obračunu Lige prvakov proti Real Madridu ne bo igral, vprašljiv pa je še vedno tudi standardni vezist Marcelo Brozović, ki se je prav tako okužil ob nastopih s hrvaško izbrano vrsto.

Kolarov (v ozadju) med mestnim derbijem z AC Milanom in Belgijcem Alexisom Saelemaekersom.
Kolarov (v ozadju) med mestnim derbijem z AC Milanom in Belgijcem Alexisom Saelemaekersom. FOTO: AP
V torek, 24. novembra, se Liga prvakov vrača s tekmami četrtega kroga skupinskega dela. Na Kanalu A in VOYO (ob 20.40) si boste lahko ogledali ponovitev letošnjega polfinala, RB Leipzig bo s Kevinom Kamplom gostoval pri Paris Saint-Germainu, ki je bil od "rdečih bikov" v Lizboni boljši s 3:0. Dan kasneje, v sredo, 25. novembra, pa bomo s sliko v Milanu, kjer se bosta udarila Inter in Real Madrid.

Aleksandar Kolarov je bil pozitiven na testiranju, ki ga je opravil po povratku v Milano z reprezentančne akcije srbske izbrane vrste. Inter je sporočil, da Kolarov ne kaže znakov okužbe, a nekdanji branilec Lazia, Rome in Manchester Cityja bo moral najmanj v desetdnevno osamitev, kar pomeni, da bo poleg ligaške preizkušnje s Torinom (22. november) izpustil tudi domačo tekmo z Real Madridom v Ligi prvakov (25. november). Najverjetneje ga ne bo niti na pomembnem ligaškem obračunu z letos navdušujočim Sassuolom (28. november).

V tem trenutku je na seznamu okuženih pri ekipi Antonia Conteja tudi standardni vezist kluba in hrvaške reprezentance Marcelo Brozović. Brozović je sodeloval na odmevni prijateljski tekmi v Istanbulu s Turčijo (3:3), na kateri je kljub kasneje potrjeni okužbi z novim koronavirusom igral tudi hrvaški branilec Domagoj Vida. A Brozović bi morda le lahko zaigral proti Realu, če bo oddal dovolj negativnih vzorcev do ponedeljka, 23. novembra.

Za oba evropska velikana bo obračun v Milanu ključnega pomena, saj v skupini B po treh tekmah presenetljivo zasedata zadnji mesti na lestvici. Sploh Inter z Ljubljančanom Samirjem Handanovićem v vratih si z vsega dvema točkama na "računu" ne sme privoščiti novega spodrsljaja v lovu na osmino finala. Real je prvi medsebojni obračun v Madridu dobil tesno, s 3:2, potem ko je Interju po zaostanku z 0:2 uspelo izenačiti, Conte pa takrat ni mogel računati na pomembna člana prve postave napadalca Romeluja Lukakuja in vezista Stefana Sensija.

Lestvica skupine B:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slo_veter
17. 11. 2020 20.35
+1
mogoče tole reprezentančno druženje preko vseh meja le ni najboljša ideja v tem času. Spisek okuženih takole čez prst več kot 30.