Liga prvakov

Handanovićeva premiera v Ligi prvakov kratkega daha

Milano, 12. 12. 2018 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Samir Handanović, ki že vrsto let sodi med najboljše vratarje na svetu, je pri 34 letih prvič nastopil v Ligi prvakov. Kazalo je že, da bo izkušeni Ljubljančan s črno-modrimi dočakal tudi pomlad med elito, a so Milančani proti odpisanemu PSV-ju zgolj remizirali (1 : 1), Tottenham pa je z golom v končnici tekme v Barceloni poskrbel, da so Italijani izpadli in se bodo tolažili v Ligi Evropa.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Inter Milano - PSV Eindhoven
    02:52
    Vrhunci tekme Inter Milano - PSV Eindhoven
  • Vrhunci tekme Barcelona - Tottenham
    03:16
    Vrhunci tekme Barcelona - Tottenham
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti FOTO: AP
Inter nekdanjega vratarja slovenske izbrane vrste Samirja Handanovića je v Milanu igral 1 : 1 z ekipo PSV in si je na tretjem mestu zagotovil le Ligo Evropa. V predtekmovalni skupini B sta se tako obe tekmi končali z 1 : 1, Inter si je točko razdelil v dvoboju z ekipo PSV Eindhoven, ki je ob polčasu po zadetku Hirvinga Lozana (13.) vodila, Mauro Icardi pa je v 73. minuti poskrbel, da so bili nekaj časa v Ligi prvakov domači. Na drugi tekmi skupine je namreč Barcelona v dvoboju s Tottenhamom od sedme minute vodila po golu Ousmana Dembeleja za 1 : 0. Nato pa je angleško zasedbo v osmino finala Lige prvakov popeljal Lucas Moura z izenačenjem v 85. minuti. Barcelona je bila že pred tem zanesljiva zmagovalka skupine. Veliki osmoljenec je Internazionale, ki je imel vse v svojih rokah, saj ni bilo pričakovati zmage Tottenhama na Camp Nouu. Izkazalo se je, da je bil Londončanom dovolj remi, saj so črno-modri doma spodrsnili. "Razočaranje je veliko," je sprva priznal trener Interja Luciano Spalletti.

Mauro Icardi
Mauro Icardi FOTO: AP
"Nismo uspeli zadržati prepotrebne mirnosti, kljub temu, da je bilo prav vse še mogoče. Izgubljali smo žogo, taktično nismo bili dovolj disciplinirani in puščali možnosti za hitre protinapade gostov. Ko je napetost rasla, smo izgubljali nadzor nad tekmo. Imeli smo priložnosti, a nismo imeli pravega pristopa. Izenačili smo, imeli "momentum" na naši strani, toda morda so bili igralci preveč obremenjeni z razpletom tekme v Barceloni. Kot da bi sumili, da se bo tam nekaj zgodilo proti našim željam," je razloge za neuspeh v pogovoru z Gazzetto Dello Sport iskal trener Interja Spalletti. Barcelona, ki je nastopila z rezervno postavo, je proti Tottenhamu vodila vse do 85. minute, nato pa je Lucas Moura izenačil in šokiral navijače črno-modrih. 

Samir Handanović se je zaman veselil zadetka Maura Icardija za izenačenje. Sledil je gol na Camp Nouu in veliko razočaranje v taboru Interja.
Samir Handanović se je zaman veselil zadetka Maura Icardija za izenačenje. Sledil je gol na Camp Nouu in veliko razočaranje v taboru Interja. FOTO: Reuters

"Odgovorni so vprašali, če želim, da se na ekranu izpisujejo rezultati z drugih tekem in strinjal sem se. Navijači so vzklikali, ko je Barcelona povedla in igralci so hitro izvedeli za dobro novico. Ravno tako po izenačenju na Camp Nouu," je še dejal prvi strateg Interja, ki se bo sedaj trudil v Ligi Evropa. Jasno, z našim Samirjem Handanovićem v vratih. Slovenec je prvič v karieri nastopal v Ligi prvakov, kazalo je že, da bo 34-letni Ljubljančan dočakal tudi izločilne boje med elito, toda razplet tekem ni šel na roko Interju, ki se bo sedaj "tolažil" v Ligi Evropa. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
13. 12. 2018 10.18
+1
Mario Trener na igrišču nima nič z igro .Samo igralci so tisti .,ki igrajo in kako igrajo. Pri Olimpiji lahko pripeljejo najboljšega trenerja , pa se ne bo igral nič boljši nogomet. S slabimi igralci ne moreš napravit dobre ekipe. Pri večjih klubih je potrebna kemija in skupni en cilj zmagovati. Več je zvezdnikov v ekipi ,večja je možnost pomanjkanja prave kemije .
mariomandzukic
12. 12. 2018 15.10
+3
Spaleti je trener,ki zna dvignit klub in ga ohranit blizu vrha,ni pa on trener najvecjega kalibra,trener za lovorike.zal mi je Samira,clovek je top golman,bo pa zgleda koncal karijero z manj tekmami v ligi prvakov,kot pa jih ima njegov bratranec Jasmin pr Mariboru.ni mi zal Brozovica,Icardija,Perisica.,.saj bodo vsi oni poleti odsli v top klube,kot do Real,Barca,Liverpool in z nimi dalje igrali v ligi prvakov in osvajali lovorike,zal mi je teh veteranov ala Samir,ki so kvalitetni,nardili so pa sam povprecne karijere
klokcar
12. 12. 2018 12.26
+9
Prav jim je, ko so dal gol za izenačenje so se zaprl in čakal da totenham ne da gola, edino pravilno. S tempom ki so ga igrali do izenačenja bi z lahkoto še 2 gola piknal. Karma
Fuzbaler
12. 12. 2018 11.11
+19
Krivi so si pa popolnoma sami,Barca jim se se pomagala s tem ko je remizirala, a kaj ko Inter ni uspel premagi PSVja.
apodgra
13. 12. 2018 10.22
+1
Barca je dala veliko priložnost , ko pa jo Inter doma ni znal izkoristit. Včasih ti ne gre vse po planu in tudi kvaliteta , brez velike mere sreče , ti ne pomaga veliko. Male ,slabše ekipe premagujejo boljše in to ni nič novega ali presenetljivega.