Liga prvakov

Real izkoristil nespametno izključitev Vidala in prišel do pomembne zmage v Milanu

Milano, 25. 11. 2020 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na stadionu Giuseppe Meazza je Real Madrid v četrtem krogu skupinskega dela Lige prvakov morda na celo ključni tekmi skupine B premagal zasedbo Interja z 2:0. Beli balet je povedel z golom Edena Hazarda v sedmi minuti z bele točke, nato pa izkoristil nespametno izključitev Artura Vidala in v drugem polčasu z avtogolom Hakimija dokončno odločil tekmo v svojo korist.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem četrtega kroga Lige prvakov (2. del)
    12:05
    Vrhunci sredinih tekem četrtega kroga Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem četrtega kroga Lige prvakov (1. del)
    13:30
    Vrhunci sredinih tekem četrtega kroga Lige prvakov (1. del)

 

Po uvodnem otipavanju na sredini igrišča je že v peti minuti bilo vroče v kazenskem prostoru Interja. Milanski vezist Nicolo Barella je nespretno podrl branilca Reala Nacha, glavni sodniki tekme Anthony Taylor pa je takoj pokazal na belo točko. Ker VAR-soba ni posredovala, je Real na voljo imel enajstmetrovko. To je uspešno realiziral Eden Hazard, ki je z natančnim strelom ukanil slovenskega vratarja v vratih Interja Samirja Handanovića. Ta je sicer uganil smer, a je bil strel preveč natančen, tako da se je Real v sedmi minuti razveselil vodstva z 1:0. 

Zadetek je očitno Milančane močno šokiral, saj je Real nato v nadaljevanju povsem zavladal na zelenici. V 13. minuti je s strelom s kakšnih 22 metrov poskusil s strani Interjeve obrambe pozabljeni Lucas Vazquez. Handanović je ob strelu krilnega napadalca obstal kot vkopan, toda tokrat ga je rešila vratnica. Dobro minuto pozneje je s strelom z glavo poskusil še napadalec Mariano Diaz, a tokrat je Handanović brez večjih težav žogo ujel. V novi priložnosti se je Vazquez znašel v 17. minuti, ko ga je s podajo z leve strani zaposlil Ferland Mendy, toda francoski branilec je malce premočno podal, tako da Španec ni prišel do optimalnega strela. Inter se je po 20 minutah igre le malce opomogel in prišel do dveh priložnost, iz katerih bi moral biti bolj nevaren. Omeniti tako velja strel Artura Vidala z roba kazenskega prostora, a je ta romal krepko prek madridskih vrat ter prosti strel Romeluja Lukakuja, ki pa je z ugodnega položaja meril premalo natančno, tako da je žoga zletela dodobra prek Realovih vrat. 

Morda ključen trenutek tekme se je zgodil v 33. minuti, ko je v kazenskem prostoru Reala padel Arturo Vidal. Šlo je za podobno situacijo kot na začetku tekme na drugi strani, le s to razliko, da je Taylor ocenil, da Luka Modrić in Raphaël Varane ob zaustavljanju Čilenca nista storila prekrška. Vidal, ki je znan po tem, da (pre)hitro izgubi živce, (tudi) tokrat ni mogel iz svoje kože in nemudoma protestiral pri glavnem sodniku. 

Ta mu je v razmaku nekaj sekund dvakrat zažugal z rumenim kartonom, kar je pomenilo izključitev in predčasno pot pod prho. Sodniki v VAR sobi so ob protestiranju Interjevih nogometašev imeli dovolj časa, da pregledajo posnetke, Taylorja pa niso pozvali na ogled posnetka (očitno so ocenili, da je Varane čisto izbil žogo), tako da je ostalo pri prvotni odločitvi – Inter je tako ostal brez enajstmetrovke in brez igralca v polju.

V zaključku prvega polčasa, natančneje v sodnikovem dodatku, je Real speljal nevaren polprotinapad, ki pa ga s strelom z razdalje v zadetek ni znal pretvoriti Modrić. Ta je z roba kazenskega prostora s strelom z desnico meril premalo natančno, tako da je žoga šla v golavt.   

Inter odločno krenil v drugi polčas, toda znova je hitro prišel hladen tuš
V 53. minuti je Inter izvedel nevarno akcijo po podaji s kota, ko je podajal Ashley Young, žogo je z glavo podal Romelu Lukaku, nato pa je zadnji hip pred Stefanom de Vrijem odbil Nacho. Še pred tem so domačini želeli enajstmetrovko, potem ko sta se ob podaji ob prostem strelu Italijanov za dres vzajemno vlekla Vazquez in eden od domačih nogometašev, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen. Inter je nov hladen tuš doživel v 59. minuti, ko je le nekaj sekund po vstopu na zelenico z neposredne bližine zadel Rodrygo. Brazilec je zamenjal Diaza, nato pa je po le nekaj sekundah akcije podajo Vazqueza (ta je podajal z desne strani) pretvoril v zadetek – tega so kasneje pri Uefi označili za avtogol Achrafa Hakimija, ki se je žoge ob strelu brazilskega mladeniča dotaknil). Podajalec Vazquez, ki je bil danes veliko pri žogi, se je v 69. minuti znašel v lepi priložnosti, toda žoga mu je pri strelu z desnico z neposredne bližine ušla prek noge, tako da je zadel le zunanji del mrežice Handanovićevih vrat. Dobro minuto pozneje je sledil še silovit strel Hazarda z razdalje, toda belgijski reprezentant je meril premalo natančno, tako da je Handanović tokrat ostal brez dela. Na drugi strani je kmalu zatem Ivan Perišić imel lepo priložnost, pripravil si jo povsem sam, na robu kazenskega prostora. Sprožil je z levico, toda meril malce premalo natančno, tako da je žoga letela mimo Courtoisovih vrat. V 82. minuti je znova sprožil rezervist Perišić, ki se je izkazal za dobro zamenjavo, a mu je strel tokrat ubranil Courtois. Real je tekmo v zadnjih minutah varno pripeljal do konca in se veselil pomembne zmage z 2:0. S to je zdaj s sedmimi točkami sam na drugem mestu skupine B. Vodi Borussia Mönchengladbach z osmimi točkami, Šahtar jih ima štiri, Inter pa ostaja pri dveh. 

Liga prvakov, skupina B, 4. krog (prenos na Kanalu A in VOYO):

Ob 21.00:
Inter – Real Madrid 0:2 (0:1)
Hazard 7./11-m, Hakimi 59/ag.
RK: Vidal (Inter/33.)

Statistika Samirja Handanovića na tekmi Inter - Real Madrid.
Statistika Samirja Handanovića na tekmi Inter - Real Madrid. FOTO: Sofascore.com

Postavi:

Inter: Handanović; Škriniar, De Vrij, Bastoni (D'Ambrosio/46.); Hakimi (Sanchez/64.), Barella, Gagliardini, Vidal (rdeči karton/33.), Young; Lukaku, Martinez (Perišić/46.).

Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Fernandez, Mendy; Kroos, Modrić, Oedegaard (Casemiro/58.); Vazquez, Hazard (Vinicius/77.), Diaz (Rodrygo/58.).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.10

To bi bilo za nocoj vse z moje strani, zato naj vam želim le še lahko noč. Z vami sem bil Jan Krstovski.

23.00

Še statistika nocojšnjega obračuna

22.58

Tudi za Samirjem Handanovićem ni slaba tekma, a je s soigralci po novem porazu spet tik pred hitrim slovesom od sezone v Ligi prvakov ...

22.56

Igralec tekme po izračunih Sofascore.com je ...

22.54

Vrhunci tekme Liverpool - Atalanta kmalu na Kanalu A

Ostanite z nami, saj si boste na Kanalu A lahko čez nekaj minut ogledali še vrhunce z ostalih srednih tekem skupinskega dela. Ne pozabite, da je Atalanta presenetljivo slavila v Liverpoolu (2:0), prvi gol za Bergamčane pa je dosegel Josip Iličić!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (142)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
26. 11. 2020 21.48
+0
Real spet posran, oz. očitna pomoč skuz pri sodnikih, zkaj pa nikoli po domače povedano ne zaj.. mafijskega kluba Reala, vedno bom proti Realu, ker je to večna mafija
+0
11m veljajo le za 1klub...
chepps
26. 11. 2020 18.07
+2
če realno pogledaš bi rekel da Real ni bil tolk dober kolikor je bil Inter slab.po izključitvi Vidala je bila pa tekma čisto nezanimiva ,Inter je pač drugorazredna ekipa ni konkurenčen boljšim ekipam
Lima33
26. 11. 2020 16.10
+0
Sam ta Lukaku je pa mrcina... K da omara teče... Ajaa pa penala ni bilo! Vidal pa nemore spat zaradi Reala prov travme ma...
brezcasni
26. 11. 2020 15.35
+2
Interju se ne da tečt očitno ampak se raje sprehajajo,Vidal je igralec ki vedno pusti svoj klub na cedilu zaradi predolgega jezika in premalo pameti,vezisti so pa ravno za v Triglav Kranj ker niti ene žoge ne spravijo do napadalcev ob pravem času.......Real ni igral blesteče a pametno z veliko znanja,Modrič je pa igralec z pregledom in mirnimi živci,vsekakor zelo dober.....
RUBEŽ
26. 11. 2020 15.22
+3
Če je bil penal za Real, je bi 100% tudi za Inter. Spet čudno sojenje, pa spet " zmagovalec " Real.
Minx17
26. 11. 2020 14.22
+2
Roko na srce. Inter pa slab, da to ni za nikamor. Katastrofa. Tud če ne bi blo penala ga Inter ne bi zabil tudi če bi gral do Božiča
HALAcR7
26. 11. 2020 13.38
+1
za slamnate ,naj pogledajo kako je žoga tekla naravnost,pri dotiku varana zavila lev,se lepo vidi,le če hočeš,,...kar poglejte,potem pa tiho in v kot
DR.Fejsbuk
26. 11. 2020 13.33
+3
Sojenje se je spet izkazalo dobro za Real.....
kmet1
26. 11. 2020 13.08
+1
"Penalu" pač morajo sodniki pomagat, da ne bo padla gledanost (?). En penal piskaš, enega ne, pa za vsak slučaj še izključiš enega igralca. Barvo SODNIKI.
BellaCiao
26. 11. 2020 10.00
+8
Naj bo še tako talentiran Vidal pri meni nebi bil del nobenega moštva! Enostavno tempirana bomba, ki je nepredvidljiva.
blazter
26. 11. 2020 09.56
+4
Jaz prekrška nisem videl. Najprej in ves čas je bila žoga v Varanovih mislih. Ampak bilo je tesno. Ker , če so geniji Hakimiju gol za majhen dotik pripisali, potem so tega tudi videli.
kmet1
26. 11. 2020 13.09
-2
HALAcR7
26. 11. 2020 09.35
+4
Samo slep in hejter je včeraj videl penal,takšno umazano igro se je že posluževal Vidal,spomnimo se ko je igral za Juve,brcal v travo,ampak vi ste te tudi trakrat videli penal,,svaka čast za Realovo zmago,nadigrali so Inter,vi slamnati pa pokajte od zavisti
Od Halerja ati
26. 11. 2020 10.13
+0
a nisi ti za Juve? al Bayern? dans boš za Arsenal al Tottenham? olimoijo ali aluminij? tist ko zmaga ane haha čeprau sej to maš dobr sistem pol nikol nisi razočaran. Ko je Soler zabijal 3 komade si bil za Valencijo ane?
borut30
26. 11. 2020 12.16
+5
domenj, kaj pa si glasen? včasih si kej normalnega napisal, zdej si le še en pacient, ki ne dobi v času korone zdravil. Tukaj pod članek sem šel prebrati vse tvoje poste...."svaka čast stari", da imaš čas se tako zavzeto posvetiti včerajšnji tekmi. Pri Barci nisi napisal enega posta, tukaj 15+. Obrez ti je "heroj ulice"? Dej se mal ustavi, zadihaj, pojdi ven (z masko) in ti bo lažje...prebroditi včerajšnjo krizo grede Reala.
Kollerik
26. 11. 2020 14.57
+1
Od Halerja ati
26. 11. 2020 16.33
+3
borči nevem kdo se tuki razburja. se mi zdi da bol ti. js sm čist mirn, več sm zuni kot notr, počutim se super tako da nevem kakšen problem maš. če pa nisi opazu pa odgovarjam halerju ker se še zdej ni odloču za koga bo navijal in gre tja kamor veter piha
Od Halerja ati
26. 11. 2020 16.41
+1
drugač pa vidim da maš tut ti časa na pretek da si šel brat vse moje komentarje. mogoče bi blo bolš da bi ta čas posvetu prebiranju bontona oz se mal s starši pogovoru o komunikaciji in žaljenju drugih oseb. bi ti zelo koristilo
le?o
26. 11. 2020 08.56
+1
Zadnjič sem nekje prebral, da prihaja nova verzija VAR-a, ki bo bolj enostavna in predvsem cenejša. To bo priložnost za takšne klube, ki so pred bankrotom...da si tudi oni lahko privoščijo VAR.
le?o
26. 11. 2020 08.52
+5
Po dolgem času odlična tekma reala. Inter ni pošteno udaril na gol, pa imajo enega najbolj iskanih napadalcev na svetu. Najboljša na terenu modrić in pa nacho, ki ima nehvaležno " flika" vlogo v ekipi . Zidane presenetil z Odegardom, ki je tudi odigral perfektno. Penal nad nachom ni sporen. Arturo pa pravi mali talisman za real, in kot je sam izjavil "proti realu bom igral, kot da sem še vedno igralec barce". Bolj sporen dogodek, ko je lucas enega zrušil ob prekinitvi. Skratka real po dveh hladnih tekmah toplo. Upam, da naslednja ne bo po letošnjem vzorcu.
Lima33
26. 11. 2020 08.48
+7
Jah nekako tko zgleda, da ko Realu in Zizuju gori rita to nekako pogasijo... Bravo zasluženo... Pričakoval sem poraz ampak sm dobil zaušnico od Reala🤪... Modrič je klasa nimaš kj, Rodri je dober sam nej na pogumu dela, ker je prpica, Vasko borec smotan ampak bravo, Hazardinjo bo počasi zalaufal res pa je da bi lahko to mal pospešu, Načo sir pohvalno, Zizu pohvalno, ker Vinka ni igrala od prve minute... Vidal pač top 3 najbol antipatičnih in neumnih igralcev...
Trend01
26. 11. 2020 08.43
+2
Off topic - Uf, Diego Costa ima pa hude zdravstvene probleme. Krvni strdek v veni, in posledično globoko vensko trombozo! Nevarno.
HALAcR7
26. 11. 2020 10.16
+2
Konan
26. 11. 2020 11.24
-6
Trend01
26. 11. 2020 12.29
+0
Football Espana. Diario AS. Klub je pa tudi že potrdil.
Nimasmisla
26. 11. 2020 08.34
-2
pameten anglež ni maral pomoč vara ker potem bi moral biti penal vidal pač ne more iz svoje kože in zajebe soigralce
DarkHorse
26. 11. 2020 08.30
+3
zmaga zaslužena in čista kot solza .Inter si ene same priložnosti ni pripravil tako da tisti zlobneži ki se izgovarjate na sodnike očitno tekme sploh gledali niste. Hala Madrid!
User513426
26. 11. 2020 16.38
denis pohoric
26. 11. 2020 08.29
-9
nevem zakaj je bilo potrebno oskodovati inter za penal, ki ni dve podaji skupaj spravil, real bi zmagal v vsakem primeru, je bil preslab inter.
zabuko
26. 11. 2020 08.38
+10
Inter ni bil oškodovan, saj se je Varan prej dotaknil žoge, preden je Vidal zadel Varana. Vsaj tako je videti na posnetku in govoriti, da VAR ni deloval je res smešno.
Od Halerja ati
26. 11. 2020 08.44
-7
v youtub napisi vidal varan in maš 2 in 3 posnetek pa mi pol povej če je Varan izbil žogo
zabuko
26. 11. 2020 08.49
+9
Dobro si ga poglej pa boš videl, da je Varan prej pri žogi.
Od Halerja ati
26. 11. 2020 08.53
-5
napisal si da je najprej zadel žogo... nevem kje ti to vidiš. no pa sej ni važn. rdeč pa zame.čisti. nezna se obvladovat ta Vidal.
ehjaehja
26. 11. 2020 09.00
+8
domenj zadihaj🤣 deluješ mi uredu toda žal se spreminjaš v običnega provokatorja...zadnje čase razen sodnikov neznaš nič drugega povedati.Še o svoji ekipi ne napišeš nič pametnega čakaš samo kdaj boš lahko podjebaval😅🤣
Od Halerja ati
26. 11. 2020 09.05
-5
zakaj provokatorja? kje v mojih komentarjih zaznaš provokacije? vedno mi praviš naj podam dokaze in konkretne primere in ko to nardim ti spet ni vredu. maš prav brezveze o sodnikih kr itak vedno pošteno sodijo. razn proti Valenciji po tvojem mnenju niso ane.
Konan
26. 11. 2020 09.19
-5
Domenj ne trudi se,trend je rekel da je bil varane prvi pri zogi ker ima tako veliko stevilko noge,se sreca pravi
HALAcR7
26. 11. 2020 10.17
+2
denis pohoric
26. 11. 2020 10.54
-1
ja saj pri penalu reala tudi nevem kaj stika ni bilo...zame je bil preksrsek varana, sem pa napisal da bi real brez tezav zmagal tudo ce bi bil piskan...to je moje mnenje, nekateri imate drugacno, pac tako je