Liga prvakov

Kroos in Asensio z zadetki od daleč poskrbela za Realovo zmago in prvo mesto v skupini D

Madrid, 07. 12. 2021 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec, Nina Mihalič, Jakob Batič
Komentarji
59

Na Santiagu Bernabeuu sta se na derbiju zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov pomerila Real Madrid in Inter iz Milana. Oba kluba sta bila sicer že pred zadnjim krogom uvrščena v izločilne boje, njuna tekma pa je odločala o tem, kdo bo vanje odpotoval kot prvo- in kdo kot drugouvrščeno moštvo. Inter je imel malenkost več od igre, a je streljal prazne naboje, za Realovo zmago pa sta z natančnimi streli poskrbela Toni Kroos in Marco Asensio.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem šestega kroga Lige prvakov, 2. del
    13:50
    Vrhunci torkovih tekem šestega kroga Lige prvakov, 2. del
  • Marco Asensio za 2:0 na tekmi Real Madrid – Inter
    01:05
    Marco Asensio za 2:0 na tekmi Real Madrid – Inter

 

Začetni enajsterici:
V začetni enajsterici, za katero se je odločil strateg Reala Carlo Ancelotti, ni bilo presenečenj; pričakovano v kadru Reala ni bilo Karima Benzemaja, ki ima težave z zadnjo ložo. Sestavljali so jo  Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Modrić, Casemiro, Kroos; Rodrygo, Jović in Vinicius Junior. Ancelottijev rojak na klopi Interja, Simone Inzaghi, pa se je odločil od začetka tekme zaupati naslednji enajsterici: Handanović; Škriniar, D'Ambrosio, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Džeko, Martinez.

S polovice igršča so prvi krenili domači nogometaši, pri katerih je kapetanski trak nosil 36-letni Luka Modrić, ki je ob tem vpisal svoj jubilejni, stoti nastop v Ligi prvakov. Prvi napad Reala je stekel po levi strani, ko je samostojni prodor izvedel vroči Vinicius, a je njegov strel oplazil Milana Škriniarja in zletel mimo vrat nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inter ni dolgo pustil, da bi Real nadziral posest žoge, in že v četrti minuti srečanja je tudi sam prišel do strela. Predložek Denzela Dumfriesa je domača obramba prestregla, do odbite žoge pa je prvi prišel Marcelo Brozović, ki je streljal naravnost v Ederja Militaa. Prav Brozović je čez nekaj minut prišel do nove priložnosti, ko je izkoristil podajo Danila D'Ambrosia in skušal z volejem premagati Thibauta Courtoisa, a je žoga zletela čez vrata. Čeprav je Real začel prevzemati pobudo, je bil še naprej nevarnejši Inter, ki je znova zapretil v 12. minuti, ko je strel Ivana Perišića blokiral Daniel Carvajal.

Kroosov zadetek je bil tisoči za Real Madrid v evropskih tekmovanjih in hkrati 599. v Ligi prvakov, kar je največ med vsemi evropskimi klubi.

V 17. minuti pa šok za goste na Santiagu Bernabeuu. Rodrygovo podajo je Casemiro prepustil Nemcu Toniju Kroosu, ta pa je žogo z močnim strelom z levico poslal v stransko mrežico nemočnega Handanovića. Domači bi se kaj kmalu znašli v še boljši situaciji, ko je po levi strani v nasprotnikov kazenski prostor znova prodrl Vinicius in se obregnil ob Škriniarja ter padel, a je glavni sodnik Felix Brych zgolj odmahnil z rokami.

Inzaghi je, kot kaže, svojim varovancem naročil, naj veliko streljajo od daleč in računajo na odbite žoge. V 29. minuti je z močnim strelom, ki je poletel čez vrata, poskusil Hakan Calhanoglu in tako so gostje dosegli že deseti strel na tekmi, a kaj, ko je le eden izmed omenjenih prvih desetih strelov letel v okvir vrat.

Luka Jović, ki je bil prve dobre pol ure na igrišču bolj ali manj neviden, je po Viniciusovi globinski podaji prišel do izjemne priložnosti. Po levi strani je prehitel Interjevo obrambo in žogo spravil prek Handanovića, a je Srbov strel zgolj oplazil zunanjo stran Interjevega gola. Le nekaj minut kasneje je beli balet izvedel nov hiter protinapad, a je Kroosov predložek prestregel Škriniar.

Tik pred koncem prvega polčasa so nogometaši belega baleta skoraj povečali vodstvo. Na robu kazenskega prostora je do strela prišel junak prvega srečanja, Rodrygo, a mu je žoga malenkost ušla čez nogo in zadela vratnico nemočnega Handanovića, ki je Brazilčev strel zgolj pospremil s pogledom.

Inter je tako na odmor odšel statistično boljši v vseh pogledih, razen v tistem, ki na koncu edini šteje.

Statistika prvega polčasa tekme Real Madrid – Inter

Ancelotti je drugi polčas začel z isto postavo kot prvega, Inzaghi pa se je med odmorom odločil za eno spremembo. Desnega bočnega branilca Dumfriesa je zamenjal Federico Dimarco. V drugem polčasu so prvi nevarneje zapretili gostje, po lepi Calhanoglujevi podaji se je Nicolo Barella sam znašel pred Courtoisom, a tako kot soigralci v prvem polčasu sprožil krepko čez nasprotnikova vrata.

V 55. minuti pa so prvič v drugem polčasu nevarno zapretili tudi igralci Reala, iz težkega položaja je sprožil Jović, a je bil Interjev vratar na pravem mestu, čez nekaj minut pa je nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste ubranil še Casemirov strel.

45-letni strateg Interja je moral nekaj spremeniti, saj je njegovim varovancem počasi zmanjkovalo časa. V 60. minuti se je tako odločil za trojno menjavo in rahlo spremembo taktike. Igrišče so zapustili Brozović, Calhanoglu in Džeko, ki tokrat ni bil pretirano nevaren, namesto njih pa so v igro vstopili Arturo Vidal, Matias Vecino in Alexis Sanchez

Upe o popolnem preobratu pa je v 62. minuti pokopal Barella, ki je po sicer grobem startu Militaa jezno odreagiral in Realovega branilca udaril po nogi, glavni sodnik Brych pa je po nasvetu VAR-a 24-letnika poslal pod predčasno prho.

Inzaghi je na izključitev odgovoril še z zadnjo menjavo na tekmi, s katero je verjetno nakazal, da že razmišlja o sobotni tekmi v domačem prvenstvu, saj je z igrišča odpoklical Lautara Martineza, priložnost pa ponudil Robertu Gagliardiniju. Po vseh petih izkoriščenih menjavah gostov je prvo menjavo opravil tudi Ancelotti, ki je počitek namenil nekoliko načetemu Casemiru, v igro pa je poslal obetavnega Edouarda Camavingo.

Podobno kot Inzaghi je tudi Ancelotti misli nekoliko že usmeril k domači ligi in sobotnemu madridskemu derbiju. V 77. minuti je iz igre potegnil prvega strelca Kroosa, razigranega Rodryga in napadalca Jovića, v igro pa poslal Mariana Diaza, Federica Valverdeja in Marca Asensia, ki je le nekaj trenutkov po prihodu v igro z natančnim strelom z roba kazenskega prostora premagal Handanovića in Realu dokončno zagotovil prvo mesto v skupini D.

Srečanje se je po drugem zadetku Reala povsem umirilo, gostje so se vdali v usodo, Madridčani pa so želeli srečanje zgolj mirno pripeljati do konca. Nekaj minut na igrišču je dobil tudi Eden Hazard, ki po odhodu iz Chelseaja ob mnogih poškodbah še vedno išče pravo formo.

Statistika tekme Real Madrid – Inter

Na drugi tekmi v skupini D sta se pomerila Šahtar iz Donecka in presenečenje letošnje sezone Lige prvakov, Šerif iz Tiraspola, ki bo (ne glede na razplet tekme zadnjega kroga) svojo evropsko sezono nadaljeval v Ligi Evropa. Nogometaši Šerifa so z izenačujočim zadetkom globoko v sodnikovem podaljšku znova poskrbeli za navdušenje svojih navijačev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.56

Za danes se poslavljamo!

Že jutri nas čaka tekma med Bayernom in Barcelono. Vroče bo! Bodite z nami ...

22.55

Ter igralca tekme:

22.49

Poglejmo si še statistiko celotne tekme:

22.48
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
22.46

KONEC TEKME!

Real je zasluženo zmagal. Videli smo dva krasna zadetka. Ostaja prvi v skupini D, s petimi točkami prednosti pred Interjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
08. 12. 2021 10.27
+7
Don carlo pa opravlja odlično delo. Ekipa deluje zelo zrelo in nevarno na zelenici💪
NaključniSprehajalec
08. 12. 2021 09.43
+4
Lep gol Asensia.
HALAcR7
08. 12. 2021 09.24
+7
Realovci so se sproščali ob gledanju tekme,,,ostali napet ti ves čas,,upali do zadnje minute
AntiFarseloncek
08. 12. 2021 09.01
+7
DaDo77
08. 12. 2021 08.55
+7
Inter dobesedno ni mel za burek proti Realu... Včeraj se je lepo vidlo razliko v zrelosti med ekipama... Pa kakšna naivnost barelle, ojoj k da igra v tretji pakistanski ligi
Kollerik
08. 12. 2021 08.47
+3
Inter nič od nič. In za Lautara Martineza je Inter ne tako dolgo nazaj hotel od Barce 115 milijonov....
Lukas92
08. 12. 2021 08.47
+8
Kakšno fajn jutro je danes? Kako ste dragi prijatelji in Fani nasprotnikov Reala? Ste se naspali? Koliko pomoči je imel včeraj Real? Koliko penalov bi moral dobiti Inter, koliko doseženih golov je bilo iz prepovedanega položaja? Danes pa poslastica vsekakor..... Dunajski zrezki po Katalonsko 🤣🤣😛
AntiFarseloncek
08. 12. 2021 09.00
+5
Kollerik
08. 12. 2021 09.17
-6
Tisti, ki si je ogledal včerajšnje mojstrovine najboljšega na svetu, je lahko spal kot bubica...
HALAcR7
08. 12. 2021 12.25
+2
bolje bavarska klobasa z katalonskim zeljem
alien8potnik
09. 12. 2021 21.25
kollerik, prvi gol messija je bil lep, drugi pa penal. asensio - to je bila mojstrovina.
HALAcR7
08. 12. 2021 08.41
+4
Kakšna elegantna igra,vseh razen Jovica,ta ne spada tukaj je preslab,,dober bi bil za kako drugo ligo ali za barco recimo
alien8potnik
09. 12. 2021 21.26
no, jović je dal super gol in super asistenco. ne razumem, kaj?!
madridista07
08. 12. 2021 08.22
+5
Hala Madrid. 😀😀
User416781
07. 12. 2021 21.55
+9
Inter proti Realu nima za burek.
TEDOxy50pMEDO
07. 12. 2021 21.53
-9
Zakaj je Real najbolj na vrhu na naslovnici??? Zelo objektivni ste. Aja, oprostite, ker vi prenašate to tekmo na kanalu a in hočete, da bi čim več ljudi gledalo reklame zdaj.
cripstoned
07. 12. 2021 21.53
+4
nic novega spet bo real tisti ki bo reševal spansko cast v ligi prvakov...ze 6.sezono zapored.. atleti v kolikor ne zmagajo so out tudi iz lige Evropa...
Lektor Jure T.
07. 12. 2021 21.51
+8
Inter nekoliko mocnejsi na zogi, real pa z veliko vec priloznostmi..zaenkrat zasluzeno vodstvo reala..bo sel pa inter zdej na vse ali nic, mislim, da bo se vec prostora za proti napade..ki pa bodo morali biti malo bolj dodelani kot so bili sedaj v prvem polcasu😀
cripstoned
07. 12. 2021 21.49
+4
kaj bo sele ko se jim mbappe pridruži... nebo je meja za real..
Kollerik
07. 12. 2021 21.58
-5
Mbappe, ki se je danes tako prisrčno objel z Messijem....oba dvakratna strelca... čedalje manj razmišlja o vas... :)
Lektor Jure T.
07. 12. 2021 21.59
+6
Kollerik upa da bo mbappe ostal v njemu priljubljenem klubu za katerega navija ze od otrostva😀
madridista07
07. 12. 2021 21.59
+5
Kollerik ne rabi real se enega vase zagledanega igralca. Naj samo ostane v PSG.
Kollerik
08. 12. 2021 09.23
-2
alien8potnik
09. 12. 2021 21.28
kollerik, sanjaj. zakaj bi mbappe gnil v parizu? samo neya naj pogleda, pa mu je lahko vse jasno, kako končaš, če si predolgo tam. messi pa je glih faktor za mbappeja, ja. kvečjemu faktor, da odide. če hoče sam zlato žogo, pa res ne bo ždel ob nekom, ki jo dobi, če kihne. letos si je messi ni zaslužil. pika.
alien8potnik
09. 12. 2021 21.29
to je pa tudi res. prihod mbappeja bi bil škodljiv za vinija ali rodryga. pa oba sta težek potencial. tako da ... če pride, fajn, če ne, pa tudi fajn. haaland me bolj zanima.
Kollerik
07. 12. 2021 21.49
+1
Real zasluženo. Bo Lautaro pokazal, kaj zna,?
Lektor Jure T.
07. 12. 2021 21.52
+8
Lukas92
08. 12. 2021 08.45
+4
Kaj je pokazu Lautaro? A to da je nevidn hmm to pa vsekakor zna🤣🤣🤣
Kollerik
08. 12. 2021 09.19
+7
Pokazal je to, da bi lahko postal še ene od nasedlih 100 milijonskih investicij Kataloncev, vkolikor bi ga kupili...to je pokazal...
Kollerik
08. 12. 2021 09.19
+1
Houdor
07. 12. 2021 21.49
-4
kakšen soler je ta rodrigo
Anticripstoned
07. 12. 2021 21.44
-6
HALAcR7
07. 12. 2021 21.49
+4
Klovn 2 najboljši strelec lalige,,,klovn ti je doma
cripstoned
07. 12. 2021 21.49
+2
to kar dela on ne dela nihče... taktika interja ko dobi vini zogo 3igralci okoli njega in nekdo naj stori prekršek... sicer pa tudi on si lahko privošči napako... ni problema dokler real razbija inter..
Lektor Jure T.
07. 12. 2021 21.49
+7
Za tebe k si en navaden cirkusant..igralcem interja se pa kar noge tresejo ko vini dobi zogo
igyyp
07. 12. 2021 21.51
+5
Lektor Jure T.
07. 12. 2021 21.54
+5
No igyyp, takega te zelim vidt😀ne pa neki skos kao lep..to je dolgcas..treba je ljudem povedat kaj jim gre (tistim, ki si to zasluzijo)
madridista07
07. 12. 2021 21.55
+7
Ni danes njegov dan. Ampak Real vodi. 😀 To je važno.
Andrej Volaj
07. 12. 2021 21.23
+1
HALAcR7
07. 12. 2021 21.19
+0
Jao jao jao,z levo,,,modrič ,kros daleč najboljši vezisti vseh časov
dark horse
07. 12. 2021 21.49
-4
Kollerik
07. 12. 2021 21.07
-3
Real v psihološki prednosti. Zanimivo bo.
Od Halerja ati
07. 12. 2021 21.13
-6
ocitno se za lulije lahko vlecejo. Sedaj vem zakaj cicibanko in sinko navijata za njih hihihi