Liga prvakov

Italijani na čelo Juventusa posedli Pochettina, Allegri zagotavlja: S predsednikom imava odličen odnos

Torino, 13. 05. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tottenham se je po spektakularni zmagi proti Ajaxu zavihtel v madridski finale, ki bi ob uspehu obogatil njihovo vitrino z lovorikami, zmaga pa bi lahko pomenila tudi slovo Mauricia Pochettina. Argentinski nogometni strokovnjak je namreč namignil, da bi končni uspeh v Ligi prvakov lahko naznanil tudi njegov odhod z Otoka.

Sprva je sicer Mauricio Pochettino zagotovil, da razmišlja o slovesu le v primeru zmage, pozneje je priznal, da tudi ob porazu, v zadnji izjavi pa je zagotovil, da bo prihodnost znana po finalu Lige prvakov. Italijanski in angleški mediji so njegova namigovanja vzeli nadvse resno, Argentinca pa že povezujejo s številnimi nogometnimi velikani.

Allegri je Juventus letos spet popeljal do naslova italijanskih prvakov, vendar mu je spodrsnilo pri osvajanju največje lovorike – Lige prvakov.
Allegri je Juventus letos spet popeljal do naslova italijanskih prvakov, vendar mu je spodrsnilo pri osvajanju največje lovorike – Lige prvakov. FOTO: AP
Pri belo-črnih so sicer po izpadu iz Lige prvakov napovedali, da bo italijanski strateg ostal na čelu članskega moštva. Nekateri bi na njegovem mestu radi videli tudi nekdanjega trenerja Antonia Conteja.

Glasne so špekulacije, da bi lahko argentinski strateg sedel na klop Juventusa, ki pod Massimilianom Allegrijem ni dosegel zastavljenih ciljev. Torinčane je v četrtfinalu porazil prav Ajax, Nizozemci pa so v polfinalu morali priznati premoč Pochettinovi četi. Italijan na klopi stare dame vsa namigovanja zanika in poudarja, da želi tudi v prihodnji sezoni voditi črno-belo vojsko. O tem se je pomenkoval tudi s predsednikom Andreo Agnellijem, kaj več bo znano v prihodnjih dneh.

"Pred tekmo z Ajaxom sem vodilnim v klubu povedal, da ostajam. V naslednjem tednu smo dogovorjeni za sestanek in se bomo pogovorili tudi o tem. Nima smisla, da vam razlagam o tem. S predsednikom imava odličen odnos, prav tako tudi s športnim direktorjem Fabiom Paraticijem in direktorjem Pavlom Nedvedom. Klubska moč je poglavitna za doseganje uspehov," je za konec poudaril Allegri.

Tottenham se bo v finalu, 1. junija v Madridu, za lovoriko pomeril z Liverpoolom.
Tottenham se bo v finalu, 1. junija v Madridu, za lovoriko pomeril z Liverpoolom. FOTO: Uefa

Italijanski športni časnik Corriere dello Sport je sicer pred dnevi poročal, da naj bi Pochettino v primeru selitve v Torino zahteval 20 milijonov evrov letne plače. Po navedbah tujih medijev naj bi Allegri do zdaj na leto prejemal 13,5 milijona evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Menih
13. 05. 2019 08.35
+2
Levy bo letos mogu denarnico odpret. In mislim, da jo bo, ker takega trenerja enostavno moraš podpret.