Liga prvakov

Iz Rima ostro proti Madridu: 'Ronaldo je ostal brez Realove zaščite'

Rim, Torino, Madrid, 22. 09. 2018 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dogodki s tekme uvodnega kroga skupinskega dela Lige prvakov v Valencii, kjer je gostoval torinski Juventus, še naprej burijo duhove. V osrčju "viharja" pa kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki mu v nekaterih medijih polagajo na dušo, da naj po hitrem postopku pozabi na "popuste", ki jih je bil deležen kot član Real Madrida.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Burni odzivi na Ronaldov rdeči karton
    01:54
    Iz 24UR: Burni odzivi na Ronaldov rdeči karton
  • Cristiano Ronaldo jokal po izključitvi v Valencii
    03:09
    Cristiano Ronaldo jokal po izključitvi v Valencii

"Bo moral Ronaldo spoznati, da ni več v Realu, in da Juventus v Evropi nima takšne 'teže' kot Real?" je bilo prvo vprašanje italijanskih medijev na novinarski konferenci po tekmi v Valencii, kjer je Juventus po odmevni izključitvi Cristiana Ronalda z goloma Miralema Pjanića z enajstih metrov vseeno povsem rutinirano ugnal netopirje (2:0). Juventusov trener Massimiliano Allegri je v slogu največjih rutinerjev "obšel" provokativno vprašanje, ki pa več dni po obračunu skupinskega dela Lige prvakov še naprej odmeva.

Ronaldo je bil po svoji prvi izključitvi v Ligi prvakov (skupno sicer enajstem rdečem kartonu) povsem na tleh.
Ronaldo je bil po svoji prvi izključitvi v Ligi prvakov (skupno sicer enajstem rdečem kartonu) povsem na tleh. FOTO: AP
Po zadnjih informacijah bo Ronaldo "ušel" hujši kazni in bo moral izpustiti le eno tekmo Lige prvakov, ko bodo v drugem krogu v Torinu gostovali švicarski Young Boys. Uefa naj bi kazen Portugalcu izrekla naslednji teden, še posebej pozorni bodo na objavo iz Nyona pri Manchester Unitedu, saj bi se Ronaldo v 3. krogu lahko drugič v karieri vrnil na nekoč domači Old Trafford.

"Recimo, da ... VAR bi sodniku gotovo pomagal pri tej odločitvi. Težko je bilo to tekmo odigrati z desetimi zaradi izključitve, ki je, recimo temu tako, ni bilo," je na neposredno vprašanje o dvojnih merilih v najelitnejšem evropskem tekmovanju premišljeno odgovoril Allegri.

Italijani se čutijo 'zapostavljene'
Na podobno "vižo" je po tekmi zaigral osrednji rimski športni časnik Corriere dello Sport, ki je izpostavil že večkrat slišano teorijo o zapostavljenosti italijanskih klubov v evropskih tekmovanjih. Na Apeninskem polotoku so se v minuli sezoni Lige prvakov ravno na tekmi Juventusa z Ronaldovim Real Madridom še dolgo časa jezili zaradi načina, na katerega je beli balet napredoval.

Na Apeninskem polotoku in v Kataloniji so prepričani, da je bil v snežno belem Realovem dresu Portugalec deležen številnih "popustov".
Na Apeninskem polotoku in v Kataloniji so prepričani, da je bil v snežno belem Realovem dresu Portugalec deležen številnih "popustov". FOTO: AP

Spomnimo: Juventus je na povratni tekmi v Madridu nadoknadil zaostanek z 0:3, nato pa je v zadnjem napadu v dvoboju z Medhijem Benatiajem padel Lucas Vazquez, angleški sodnik Michael Oliver pa je pokazal na belo točko. Po večminutnem prerivanju in protestiranju je z enajstih metrov zadel Ronaldo, potem ko je bil Gianluigi Buffon izključen in si zaradi ostrih izjav na račun Oliverja kasneje prislužil še daljšo kazen, zaradi katere za PSG v Ligi prvakov (še) ni smel zaigrati. 

'Nima več zaščite'
Ronaldo je po ocenah rimskega dnevnika v Valencii spoznal "različna kriterija v dveh različnih dresih". Spoznal je tudi, "da nima več zaščite Madrida", so zelo pomenljivo zapisali pri Corriere dello Sport.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"V minuli sezoni je jokal Buffon, tokrat pa ..." še sporočajo iz Rima. Z zanimivim pogledom so postregli tudi pri katalonskemu Mundu Deportivu, kjer so opozorili na več primerov, ko naj bi Ronaldu v zadnjih sezonah sodniki pogledali skozi prste.

Kaznovan po 20 zaporednih prekrških
"Cristiano Ronaldo je v Real Madridu dosegel vesoljske strelske številke, ki so praktično neponovljive (450 golov na 438 uradnih tekmah), a poskrbel je tudi za nekaj številk, ki kvarijo njegov izjemen življenjepis," je poročal Mundo Deportivo.

"Portugalski as je to poletje prišel v Juventus z nič manj kot 20 zaporednimi grobimi dvoboji z nogometaši, zaradi katerih ni bil izključen, tako v majici Real Madrida kot v majici portugalske reprezentance. Zanimivo pa je, da je na prvi tekmi kot 'bianconero' v Ligi prvakov dobil neposreden rdeči karton," so dodali.

Pred skorajda točno enim letom je bil Ronaldo nazadnje izključen, ko je na prvi tekmi španskega superpokala v Barceloni odrinil glavnega sodnika Ricarda de Burgosa Bengoecheo, zaradi česar je moral izpustiti povratni obračun in štiri uvodne tekme španskega prvenstva. Sicer pa so portugalskemu asu pri Mundu Deportivu tudi našteli vse njegove "prestopke" iz minulih sezon, ob katerih je ostal na zelenici in bil kaznovan z največ rumenim kartonom. Tu je nekaj primerov:

Daniel Alves:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nacho Cases:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francisco Molinero:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Koke:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Clement Lenglet:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Attila Fiola:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jan Verthongen:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Morteza Pouraliganji:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (110)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

le?o
23. 09. 2018 13.23
+3
Pravi deci se zjocejo nekje v garderobi globoko pod stadionom, ko se reflektorji ugasnejo. Po izgubljenem finalu postane etiketa najvecjega samo se vecje breme in takrat se dedec zlomi, ker se zave da mu etiketa, ki so mu jo prilepili slepi sledilci in goreci fanatiki, niti malo ne pristaja. Njegova custva so z leti bolj trdna a ko reflektorji ugasnejo se otroci doma ne smejo govoriti o porazu. Ne pa punce,ki jokajo pred vsemi in tudi za malenkosti kot je rdeci karton...al pa ce si pri lasanju zlomi noht tudi spusti solzico.
resnicaosvobaja
23. 09. 2018 12.09
+3
Jack se tolk pali na višino, da bi človek pričakoval, da bo svojega ljubčka ali pravega moškega iskal med centri košarkaških ekip
resnicaosvobaja
23. 09. 2018 18.01
+1
Preberi si zadnjih 10 komentarjev, kjer mogoče samo v enem ne omenjaš zaljubljenosti, da ne sovražiš homoseksualcev, gay filmi pod tušem,mene imenuješ pe-der zraven pa še nisi pojasnil tvoje razlage za "pravega moškega"kakor tudi ne glede vsakokratne omembe višine v odnosu z Messijem, Se tudi ti na družinskih fotografijah slikaš kot Ronaldo na prstih, ki ga tudi 187 cm očitno bolj moti, kakor 170 cm čarovnika...
šumar
23. 09. 2018 11.10
+5
a ni to čudno mal čudno vseskupi. Če je odsel najboljsi igralec nogometa na svetu potem real nebi smel bit boljsi ampak veliko slabši. Haha toliko o tem kako dober je ronaldo pa upam da ga v italiji koncno naucijo mal preigravat v kar pa močno dvomim haha
apodgra
23. 09. 2018 08.35
+3
Po mojem igralec ,ki dobi rdeči karton in je izključen zaradi grobosti v nobenem primeru ne more biti nominiran za najboljšega igralca . Sedaj se počasi odpira pandurina skrinjica in iz nje podajo pretresljive znane anekdote o super zvezdniku Ronaldu. V prtljagi je k Juventusu prinesel najmanj 20 grobih prekrškov, za katere je bil kvečjemu kaznovan z rumenim kartonom. Stopil je svet realnosti in spustiti se bo moral na realna tla , če se bo hotel dokazati oziroma opravičiti visoko prestopno denarno ceno . Čas bo pokazal svoje .
ehjaehja
22. 09. 2018 19.28
-13
važno da Messi ne bo dobil zlato žogo in osvojil lige prvakov,drugo ni toliko pomembno zaradi mene lahko Ronaldo začne pljuvat in brcati Sano da vidim tu žalostne komentarje Kataloncev:))
fihner
22. 09. 2018 19.58
+6
Kollerik
22. 09. 2018 20.15
+5
tudi zapirač ima sodniško zaščito..... realovci pač...
Kollerik
22. 09. 2018 22.06
+5
...kot da je Messiju ne vem koliko mar za zlato žogo in podoben šunder... raje jo naj dajo jokici, da si res ne bo kaj naredil. Messi pa bo še naprej dokazoval svoje velemojsterstvo tam, kjer je najboljši, torej na zelenici....
apodgra
23. 09. 2018 08.49
+5
Zapiralko Predlagam , da jo dobi Ramos. Ker on poleg nogometne igre obvlada še rokoborbo in prosti stil podarjenih udarcev. Ker od treh nagrad je ostal samo en veliki biznis, ki nima nobene veze z nogometnim igro in kvaliteto. Dobi jo tisti, ki si jo kupi oziroma mu jo podarijo tisti, ki od tega imajo največ-bogato kreditno kartico.
nikajzadodat
22. 09. 2018 18.45
+10
Ce prav razumem se Itajani pritožujejo, da z nakupom niso dobili celotnega paketa privilegijev, ki jih je bil cr delezen pri sodnikih, dokler je igral za Real...ta dodatni paket bi stal verjetno se kakih 20 mio...so res skrtarl:)
Kollerik
22. 09. 2018 18.57
+4
Tako torej laufa celoten show,...in itailjani so bili tokrat zelo odkriti...torej bodo nekateri sudije spet delali za Real Madrid...ne še takoj.. v špici lige prvakov pa. VAR-a še ni, stare in utečene poti so ostale...
apodgra
23. 09. 2018 08.50
+3
Kupili so mačka v žaklju in sedaj jočejo .Normalno da jočejo ,
resnicaosvobaja
22. 09. 2018 17.49
+5
Jack ko boš našel pravega moškega v življenju ti bo komentiranje postranska stvar
RUBEŽ
22. 09. 2018 17.47
+10
Končno je imel en sodnik j..ca da je temu narcisoidu pokazal rdeči karton. Hvala Bogu. Dobiti bi jih moral v preteklosti kar nekaj.
alien8potnik
22. 09. 2018 17.44
+12
pa, kaj bi zdaj on. pereeez, pomaagaaaj ;)
resnicaosvobaja
22. 09. 2018 17.41
+6
Jack Sparrowvw...ko ne veš kdo ponavlja ...papiga ali on ?
botihh
22. 09. 2018 17.36
+6
Koja sisa joče za rdeč karton hahah weeee weeee
alien8potnik
22. 09. 2018 17.28
+8
cr7, tudi brez moje zaščite si ostal, izdaja je izdaja ;)
tedoVV2HCmedo
22. 09. 2018 17.03
+5
Lastnik Juventusa nima dovolj denarja za podkupovati sodnike. Morda Perez podkupuje sodnike, da naj Analdu kažejo rdeče kartone, ker si je Analdo dovolil zapustiti Real.
Kollerik
22. 09. 2018 16.55
+8
Sparrow in še nekaj rončijevih ženskic kar ne morejo preboleti solzic svojega idola....
JackSparrovwvw
22. 09. 2018 16.01
-19
Pa kaj se hahkate messijevi pudrčki, kok ste bogi v vaši nižini, dajte malo Aptamila jejte, da boste zrasli. Pravi moški tudi kdaj zajoka, palček pa samo skloni glavo in zbeži z svetovnega prvenstva kot miš.
Johnny_J
22. 09. 2018 16.24
+13
Ti boš vedel kaj je pravi moški...idi iskat otok zakladov! Cmera
JackSparrovwvw
22. 09. 2018 16.38
-13
Kollerik
22. 09. 2018 16.40
+14
sparrowu se prikazujejo pravi moški...ima vsaj nekaj skupnega z rončijem... :))
Johnny_J
22. 09. 2018 17.53
+9
Sparrowu je pravi moški njegov plišasti medvedek v postelji.
ares1976
22. 09. 2018 15.46
+4
Danes še nebo joka.. haha..
šumar
22. 09. 2018 15.07
+5
Kollerik
22. 09. 2018 14.53
+18
...Iz poslovnih krogov Palome na Sladkem vrhu je pricurljala zelo zanimiva in še ne povsem potrjena novica, da so močno navdušeni nad jokico številka ena v nogometnem svetu in širše (čisto resno razmišljajo, da bi legendarni Palomin logo belega golobčka na škrnicljih Paloma izdelkov... zamenjal lik močno objokanega rončija, press....)...
ehjaehja
22. 09. 2018 14.56
-12
Vsako leto isto,na začetku slaviš na koncu sezone pa pogoriš,jaz bi se na tvojem mestu bal biti tako hraber,od tiste penine ko si jo napovedal in hladil še nikoli nisi nič zadel😂😂😂
Kollerik
22. 09. 2018 14.58
+10
JackSparrovwvw
22. 09. 2018 15.44
-8
Če misliš, da si duhovit.....nisi. Si pa Ronyjev gayboy, o to pa si.
Kollerik
22. 09. 2018 16.32
+8
....od pernatih bitij so dohuvite samo papige... a ne,.... sparrow.... :)
Johnny_J
22. 09. 2018 14.48
+24
8 posnetkov prekrškov, za katere bi moral dobiti rdeči karton, seveda je teh situacij še več. Okostnjaki padajo iz omar, cr5,3 se bo sesedel kot hiša iz kart. Sramota za šport, kariera gre navzdol, sedaj je čas, da si tudi sponzorji nalijejo čistega vina in odstopijo od pogodb tega osebka, saj je zelo slaba vzor za mlade. Očitno je juve porabil preveč denarja za nakup in za sodnike ni ostalo. Ronaldofili pa kljub vsemu temu še vedno pojejo borbene pesmi....saj ste vedno bili poden družbe, tako, da nič novega na tem področju.
ehjaehja
22. 09. 2018 14.53
-16
to so samo tvoje skrite želje hahaha mar se nič nisi sposoben naučiti od zgodovine? vsako štartno leto se nekaj zgodi z Ronaldom in vsi ga odpisujete na to pa ŠOK,človek je na koncu prvi strelec lige prvakov pa jo še osvoji na koncu,lani je bilo identično oziroma še hujše po tistem elklasiku kjer vam niti sodnik ni mogel preveč pomagati pa je Ronaldo dobil par tekmi prepovedi toda na koncu je osvojil lovoriko ki jo Messi sanja že par let:)
Johnny_J
22. 09. 2018 16.29
+6
Briga me, pomembno je, da se lahko smejim tebi in tvojemu idolu. Kako ste patetični, si res ne morete najti pravega moškega za idola. Ni čudno, da ste današnji mulci taki mehkužci. Bogi ste
Kollerik
22. 09. 2018 21.45
-1
Johhny, nikar tako grobo z njim...se bo začel cmerit...
ehjaehja
22. 09. 2018 14.24
-23
kazen za hejterje pride zelo kmalu, liga prvakov:juve-barca to pa bi bilo smešno da jih Ronaldo izloči z juvetom hahaah:D
resnicaosvobaja
22. 09. 2018 14.41
+7
ehjaehja
22. 09. 2018 14.46
-16
dejansko je to zelo mogoče,saj zadnja leta vas prehitro kaznujejo vse vaše besede:)) lani ste proti Romi že po prvi tekmi govorili o finalu in čakali na nasprotnike hahahaah:D
Kollerik
22. 09. 2018 17.00
+3
Lani je Barsa premagala Romo s 4:1...ostalo je sodniška odločitev...