Liga prvakov

Bišćan verjel v sanjski preobrat Liverpoola

Zagreb, 29. 05. 2019 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./Izidor Kordič
Komentarji
0

Nekdanji strateg ljubljanske Olimpije Igor Bišćan je bil eden od redkih, ki je verjel, da lahko nogometaši Liverpoola izničijo visok zaostanek s prve polfinalne tekme Lige prvakov proti Barceloni na Camp Nouu, kjer so izgubili z 0 : 3. "V finalu 'redse' čaka izjemno zahtevno delo, saj je Tottenham dokazal, za kako kakovostno moštvo gre," je med drugim dejal član znamenite generacije rdečih iz leta 2005.

Enainštiridesetletni Igor Bišćan, ki se je že kot zelo mlad strokovnjak dokazal na klopi hrvaškega Rudeša in ljubljanske Olimpije, s katero je v lanski sezoni osvojil dvojno krono, v zadnjem obdobju uspešno vodi tudi moštvo Rijeke, ki je pred dnevi v finalu hrvaškega pokala vzelo mero favoriziranemu zagrebškemu Dinamu.

Le dan po velikem slavju je član nepozabne Liverpoolove generacije iz leta 2005, ki ji je uspel neverjeten preobrat v finalu Lige prvakov proti AC Milanu, novinarju Izidorju Kordiču zaupal marsikaj zanimivega. Še posebej se je nekdanji hrvaški reprezentant razgovoril o prihajajočem finalu Champions League v Madridu, kjer se bosta za najprestižnejšo klubsko lovoriko na svetu pomerila rivala iz angleške Premier league Liverpool in Tottenham. Prav Bišćan je bil eden redkih, ki je še verjel v sanjsko vrnitev svojega nekdanjega kluba: "Poznavajoč miselnost kluba, igralcev in trenerja Jürgena Kloppa, sem bil prepričan, da ta zgodba z Barcelono še ni končana. Predpostavljal sem, da se 'redsi' ne bodo kar tako predali. Nato pa je na povratnem obračunu neverjetna energija s tribun Anfileda v povezavi s sanjsko predstavo na zelenici naredila svoje." 



Na vprašanje, ali bi lahko nekdo od njegovih nekdanjih soigralcev iz generacije 2005 zaigral v sobotnem finalu v španski prestolnici, je Bišćan izstrelil kot iz topa: "Zagotovo bi svoje mesto v začetni enajsterici Liverpoola brez težav tudi danes našli Steven Gerard, John Arne Riise, pa Luis Garcia, da ne naštevam dalje ... Tudi tedaj smo imeli veliko število izjemnih nogometašev, ki so ustvarjali razliko na igrišču."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.