Zmage

Jan Oblak sanja o naslovu Lige prvakov in zatrjuje: Nisem še na najvišjem nivoju

Madrid, 31. 07. 2019 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je aprila podaljšal pogodbo z Atleticom, ki je zanj postavil 120 milijonov evrov odkupne klavzule. Vratar madridskega kluba velja za enega najboljših vratarjev na svetu, v intervjuju za špansko Marco pa je odprl kar nekaj zanimivih tem.

Jan Oblak brez dvoma spada med najboljše nogometne vratarje na svetu, o čemer priča tudi njegov status pri madridskem Atleticu, tako kar zadeva plačo kot odškodnino, ki jo za morebitni odhod zahteva madridski klub. Škofjeločan je eden zvezdnikov La Lige, z Atleticom je podaljšal pogodbo do leta 2023, po neuradnih podatkih naj bi na leto zaslužil 10 milijonov evrov, odškodnina zanj je uradna: 120 milijonov evrov.

Vem, da me vsi, klub, igralci, trenerji, spoštujejo. Z novo pogodbo, je vsakotedenska zgodba v medijih, končana. To mi daje tudi psihično mirnost na to temo. Jan Oblak

Novinarja španske Marce sta z njim imela intervju, v katerem je odprl več zanimivih tem, tudi o dolgih pogajanjih in novi pogodbi z Atleticom. "Ja, bili so dvomi, bilo je malce čudno, a to je življenje profesionalnega nogometaša. Bil sem miren in verjel, da se bo vse izteklo v redu. Res je dolgo trajalo, vendar ko se usedeš, pogledaš v oči in poveš, kar misliš in čutiš, dosežeš dogovor. Vem, da me vsi, klub, igralci, trenerji, spoštujejo. Z novo pogodbo je vsakotedenska zgodba v medijih končana. To mi daje tudi psihično mirnost na to temo. Nisem se preveč obremenjeval s temi zadevami, za to je moj agent, ki je najboljši za te reči, on se je pogovarjal s klubom. Mislim, da smo se vsi potrudili, da dosežemo dogovor, ki nas vse dela zadovoljne," je povedal Oblak na temo dogovarjanj o novi pogodbi, o višini nove odškodnine pa je dejal: "Klavzule so le številke v pogodbah. Če želi igralec ostati in to želi tudi klub ... Številke ne spremenijo ničesar, ne glede na to, ali je to milijon ali 200 milijonov. Najbolj pomembno je, da sta obe strani zadovoljni in sledita isti poti."

Jan Oblak je eden ključnih mož Atletica.
Jan Oblak je eden ključnih mož Atletica. FOTO: AP

Postal je namreč najdražji vratar na svetu, prvi v zgodovini, ki je dosegel mejo 100 milijonov evrov, toliko je vreden po oceni transfermarkta, drugi na seznamu je Barcelonin Marc-Andre ter Stegen (90 milijonov). O ocenah, da je najboljši vratar na svetu, pa pravi: "To je pomemben kompliment. Vse življenje delaš za kaj takega. Dobro je, kar kaže, da si na pravi poti. Vsak dan je nova priložnost za napredek. Nisem še na najvišjem nivoju, še lahko napredujem. S tem je pomembno, da pridejo tudi moštvene lovorike, s pomočjo vseh je to uresničljivo. Vedno še lahko napredujem. vedno lahko skočiš dva centimetra višje, si hitrejši. So majhne podrobnosti, ki jih lahko izboljšaš z delom."

Oblak je pokomentiral tudi visoko zmago Atletica proti Realu (7:3), ko sta se velika rivala pomerila na prijateljski tekmi v ZDA: "Nihče ni pričakoval takega rezultata, vendar je bil to plod našega intenzivnega pristopa. Dosegli smo veliko golov, imeli precej priložnosti, najbolj pomembno je, da smo igrali dober nogomet. Vendar je to prijateljska tekma, nima smisla veliko govoriti o tem. To ni prvenstvo, ni Liga prvakov, takrat bo drugače. Moramo ostati mirni, sezona je dolga. Zmagali smo, vendar izid ne spremeni ničesar."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Velik motiv zanj je seveda najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje. "Liga prvakov so bolj sanje, ki jih želiš doseči, kot obsesija. Prepričan sem, da jo bomo osvojili. Atletico je imel dve priložnosti, ki jih ni izkoristil. To ni obsesija, to so sanje vseh športnikov. Vsako leto, ko se začne Liga prvakov, verjameš, da je to mogoče. Vendar je to šele na koncu sezone, vmes moraš narediti veliko stvari. Moraš igrati dober nogomet. Vsi morajo stremeti k istemu cilju. O tem, ali je to mogoče letos, ne razmišljam."

O pomembnih členih moštva, Simeoneju in Costi
Na vprašanje, kaj Diego Costa v takšni formi (štirje goli Realu) prinaša moštvu, je dejal: "Takšen Diego Costa prinaša ogromno. Nihče ne more prispevati toliko kot on, to je zelo pomembno. Mislim, da bo to izjemna sezona zanj. Že lani je bil pomemben, čeprav ni dosegel toliko golov, morda ker je igral manj. Vendar je takšen Diego Costa lahko izjemna pridobitev te sezone."

Liga prvakov so bolj sanje, ki jih želiš doseči, kot obsesija. Prepričan sem, da jo bomo osvojili. Jan Oblak

"Cholo (op. p.) je tu že precej časa in je Atleticu izjemno pomagal pri rasti. V prejšnjih sezonah nas je vedno pripeljal do Lige prvakov, osvojil je mnogo lovorik. On je vodja tega projekta in navdušen je, da je tukaj. Veselim se dela z njim, treba je opraviti vrhunsko delo, da se ekipa premika naprej," je o trenerju Diegu Simeoneju dejal slovenski vratar.

Po eni od statističnih primerjav je bil Oblak v konkurenci vratarjev v petih najboljših evropskih ligah najboljši tudi po elementu "preventive", saj je vsako drugo tekmo preprečil en zanesljiv gol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
01. 08. 2019 08.28
+2
Ne vem zakaj vsi toliko sanjajo o ligi prvakov in o osvojitvi naslova najboljšega kluba v Evropi. Tudi če osvojiš ta naslov , ne moremo trditi ,da je ta ekipa resnično najboljša ekipa v Evropi. Kaj vse vpliva na ta dosežek in kaj vse se mora pokriti oziroma izpolniti , da osvojiš ta naslov. Kvaliteta 50% , ostalo žreb, sodniki, razpoloženje , pristop in velika mera sreče. Je pa dejstvo , da si moraš najprej v državnem prvenstvu zagotoviti igranje v Ligi prvakov.
AtleticoSLO
31. 07. 2019 16.31
+4
Oblak ima lepe šanse da osvoji LP....zakaj ...igra v klubu...kjer so doma v vrhu...v zadnjih letih so igrali v LP zelo solidno...in še klub je zamenjal določene igralce...in če jim je 2x ratalo do finala lahko tudi v bodoče.....je pa res da to velja tudi za vse druge klube ...v LP je možno vse...se pa sam najbolj veselim...da vidim v La ligi nove 3 klube ...Atlete, Real ter Barco ( novimi igralci)….kar se pa tiče LP pa lahk nevem kako debatiramo in se prerekamo...a do začetka sezone se napovedovati ne da nič 100%
šumar
31. 07. 2019 15.33
-1
kr sanjej se naprej haha
seloveroni
31. 07. 2019 14.23
-7
sanja svinja kukoruz
Malo_sutra
31. 07. 2019 14.05
+16
Gremo Jan, ponos naš.
Rade 74
31. 07. 2019 13.58
+0
Na žalost, dokler noš branil v Atleticu, ne bo nič z naslovom. Bil si v finalu in vlak je pobegnil.
Sputnik
31. 07. 2019 14.03
-6
User513426
31. 07. 2019 17.02
+3
rade si bil tud ti verjetno v šoli pa ti je pobegnila. kaj si misli z besedo NOŠ, ko si že ravno tako pameten
Barni3
31. 07. 2019 13.37
+5
Letos se menjuje skor kompletna obramba....bomo vidl iz kasnega testa je jan....upam d atletom uspe sestavt mal bol napadalno igro....pustmo se presenetit
tedoVV2HCmedo
31. 07. 2019 12.50
-8
Ekipa, ki igra samo bunker, ne more postati prvak v LP.
tedoVV2HCmedo
31. 07. 2019 12.51
-6
Pa tudi ne sme, šefi uefe tega ne bodo dovolili, saj ljudje hočemo gledati gole. Atletico povprečno zmaga z 1-0 proti vsaki ekipi.
Barni3
31. 07. 2019 13.35
+11
Sputnik
31. 07. 2019 14.04
-6
kaj pa barca? tisto mučenje žoge.... a ni to bunker?
šumar
31. 07. 2019 15.34
+3
haha bunker od sredine naprej haha barca igra napadaln nogomet proti vsaki ekipi atleti se pa proti vsaki branijo
apodgra
01. 08. 2019 08.33
+1
Sputnik Vse ekipe ,ki igrajo proti Barci so prisiljene igrati bunker . Kako težko pa je igrati proti bunkerju , pa tudi vemo. Ne vem zakaj je zabila Barca , tudi največ golov v španskem prvenstvu , če se v napadu muči z žogo. Nimaš vse razčiščeno in jasno v tvoji glavi .
jodr
31. 07. 2019 12.03
+5
Jan, sanje so dovoljene, samo v Atleticu se ti te sanje ne bodo uresničile.