Liga prvakov

Jardim ostal brez službe pri Monacu, Henry prvi kandidat za naslednika

Monaco, 11. 10. 2018 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Monaca so ostali brez prvega trenerja, saj se je vodstvo odločilo za spremembo in odpustilo trenrja Leonarda Jardima. Razlog za to potezo so slabi rezultati moštva v tej sezoni, tako v prvenstvu kot v Ligi prvakov. Prvi kandidat za naslednika naj bi bil Francoz Thierry Henry.

Francoski ligaš Monaco je na uradni spletni strani objavil, da je prekinil sodelovanje s 44-letnim trenerjem Leonardom Jardimom. Portugalski strateg je bil na klopi francoskega prvoligaša od leta 2014, moštvo je leta 2017 popeljal do naslova francoskega prvaka, uspešen pa je bil tudi v Ligi prvakov, saj so se prebili celo do polfinala. 

V letošnji sezoni Monacu ne gre po načrtih, v državnem prvenstvu je šele na 18. mestu in v senci drugih klubov. Zbral je le šest točk (1 zmaga, 3 remiji, 5 porazov), vodilni PSG ima že 27 točk. Slabo jim gre tudi v skupinskem delu Lige prvakov, saj so izgubili obe tekmi v skupini A: brez točk so ostali doma proti madridskemu Atleticu in v gosteh pri Borussii Dortmund. Jardim se je tudi zahvalil za sodelovanje na Twitterju: "Sem hvaležen in ponosen, da sem lahko treniral AC Monaco več kot štiri leta, vedno sem dal vse od sebe in delal sem s strastjo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uradnega naslednika še ni, številni francoski in britanski mediji pa namigujejo, da bo na njegovo mesto sedel Thierry Henry. Nekdanji francoski nogometni reprezentant je v preteklosti igral za Monaco, zbral je 141 nastopov in z moštvom osvojil naslov prvaka leta 1997. Henry je močan pečat kot igralec pustil tudi pri Barceloni, predvsem pa pri londonskem Arsenalu

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.