Liga prvakov

Flick z Bayernom še po četrto zaporedno lovoriko: 'Hočemo češnjo na torto izvrstne sezone'

Budimpešta, 23. 09. 2020 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši münchenskega Bayerna, aktualni nemški pokalni in državni prvaki ter tudi "osvajalci" letošnje Lige prvakov, imajo možnost osvojiti še četrto zaporedno lovoriko. V četrtek ob 21. uri v Budimpešti, prenos na Kanalu A in VOYO, bodo igrali tekmo 45. evropskega superpokala, tradicionalni obračun zmagovalca Lige prvakov in Lige Evropa. Po napovedih Evropske nogometne zveze (Uefa) bodo na Areni Puskas tudi gledalci, dovoljenih bo 20.000 na objektu, ki jih sicer sprejme 67.000.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Vroč obračun med Bayernom in Sevillo
    02:21
    Iz 24UR: Vroč obračun med Bayernom in Sevillo
  • Vrhunci tekme Slavia Praga - Midtjylland
    02:57
    Vrhunci tekme Slavia Praga - Midtjylland
  • Vrhunci tekme Krasnodar - PAOK
    04:20
    Vrhunci tekme Krasnodar - PAOK
  • Vrhunci tekme Maccabi - Salzburg
    04:37
    Vrhunci tekme Maccabi - Salzburg
  • Nogometaši Bayerna dobro razpoloženi pred evropskim superpokalom
    00:39
    Nogometaši Bayerna dobro razpoloženi pred evropskim superpokalom
Hans-Dieter Flick na rokah igralcev po osvojitvi Lige prvakov.
Hans-Dieter Flick na rokah igralcev po osvojitvi Lige prvakov. FOTO: AP

Ponos Bavarske je do zdaj igral štirikrat v superpokalu, zmagal je leta 2013. Sevilla je igrala petkrat (rekorder je Barcelona z devetimi nastopi, Milan in Real Madrid jih imata po sedem), slavila pa leta 2006. Zmagovalec bo deseti klub z več kot enim superpokalnim naslovom. Hkrati bo to tretjič, ko bosta za superpokal igrala nemški in španski klub. 

Bayern je v prestopnem roku pripeljal Leroya Saneja (Manchester City), Alexandra Nübla (Schalke) in Tanguyja Kouassija (PSG), Sevilla pa Ivana Rakitića (Barcelona), Oscarja (Real Madrid) in Marcosa Acuno (Sporting Lizbona).

Do zdaj je oba dobila Španija oziroma Barcelona, ki je leta 1992 ugnala Werder s 3:2, pet let pozneje pa še Borussio Dortmund s 3:1. Kluba sta se v evropskih tekmovanjih med sabo merila v četrtfinalu Lige prvakov 2018, s skupnim izidom 2:1 je napredoval nemški velikan. Ta bo tudi tokrat v vlogi favorita, saj je v zadnjem obdobju pokazal zastrašujočo formo, v domačem prvenstvu je z 8:0 odpravil Schalke, ne nazadnje pa je prvi klub, ki je zmagal na prav vsaki tekmi Lige prvakov v sezoni. Med drugim je Barcelono v zadnjem četrtfinalu premagal kar z 8:2. Skupaj je v pretekli sezoni Lige prvakov dosegel 43 zadetkov (rekord drži Barcelona s 45), od tega jih je levji delež (15) prispeval najboljši strelec tekmovanja Poljak Robert Lewandowski. Za nameček so Bavarci neporaženi na 16 zaporednih evropskih tekmah, ki jih niso igrali na domačem stadionu. "Lahko vam povem le to, kar so mi povedali tisti, ki so že igrali v superpokalu. Če osvojiš superpokal, je to češnja na torti po izvrstni sezoni. Naš cilj je torej jasen, hočemo zmagati. Prepričan sem, da nič drugače ne razmišljajo pri Sevilli," je pred superpokalom za uefa.com dejal 55-letni trener Bayerna Hansi Flick, ki je v minuli sezoni s klubom ob Ligi prvakov osvojil še domače prvenstvo in pokal.

Spomin na finale LP: Marquinhos in Robert Lewandowski
Spomin na finale LP: Marquinhos in Robert Lewandowski FOTO: AP

Dodal je, da bo to težka tekma, obe ekipi sta imeli le malo premora in malo časa za pripravo na tekmo. "To je nov začetek. Pogrešamo igralce, kot so Philippe Coutinho, Alvaro Odriozola in Ivan Perišić, ki na žalost niso več z nami, ampak se bomo prilagodili," poudarja Flick, ki bo pogrešal tudi Kingsleyja Comana.

UEFA Superpokal: Bayern - Sevilla
UEFA Superpokal: Bayern - Sevilla FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
23. 09. 2020 18.32
+10
Nemski stroj bo povozil tudi Seviljo ...
Kollerik
23. 09. 2020 19.36
+3