Liga prvakov

Atletico čaka na 'pravega' Felixa: Moj odnos s Cholom je zelo dober

Madrid, 16. 03. 2021 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je pred povratnim dvobojem s Chelseajem v osmini finala Lige prvakov potrdil, da bo tekmo na stadionu Stamford Bridge začel tudi portugalski biser Joao Felix. Prenos sredinega obračuna iz Londona boste lahko na Kanalu A in VOYO spremljali od 20.30 ure naprej.

Več videovsebin
  • Trening Atletico Madrida pred povratno tekmo osmine finala LP s Chelseajem
    01:09
    Trening Atletico Madrida pred povratno tekmo osmine finala LP s Chelseajem
  • Trening Bayerna pred povratno tekmo osmine finala LP z Laziem
    01:08
    Trening Bayerna pred povratno tekmo osmine finala LP z Laziem

Madridski Atletico oziroma njegov trener Diego Simeone še ni "odkril" najboljše verzije Joaa Felixa, Argentinec pa bo upal, da bo Portugalec "izbruhnil" ravno na sredinem povratnem obračunu s Chelseajem. Po nepričakovanem porazu v Bukarešti na prvi tekmi letošnje osmine finala Lige prvakov (0:1) mora Atletico nujno doseči vsaj en zadetek v Londonu, kjer bo Felix po trditvah Simeoneja tekmo tudi začel. 

"Tu sem srečen, srečna je tudi moja družina. Na vseh koncih imaš dobre in ne tako dobre trenutke," je na vprašanje, kdaj bo v slogu svojega imena prav zares postal srečen v Madridu, na torkovi novinarski konferenci odgovoril nekdanji član portugalskih velikanov Porta in Benfice.

Felix (z žogo) preigrava ob kapetanu Chelseaja Cesarju Azpilicueti na prvi tekmi v Bukarešti.
Felix (z žogo) preigrava ob kapetanu Chelseaja Cesarju Azpilicueti na prvi tekmi v Bukarešti. FOTO: AP

'Radi govorijo o rečeh, ki jih ne poznajo'
V španskih medijih je bilo prelitega kar nekaj črnila glede proslavljanja njegovega zadetka na prvenstveni tekmi z Villarrealom, ko je s prstom na ustih gledal proti klopi. Nekateri so menili, da želi kaj povedati trenerju Simeoneju, a je sam Portugalec na Instagramu nato hitro zatrdil, da je šlo zgolj za šalo. 

"Že prek Instagrama sem sporočil, da je šlo za šalo z (branilcem Atletica Renanom, op. a.) Lodijem. Mediji radi govorijo o rečeh, ki jih ne poznajo. Z Lodijem sva o tem govorila pred tekmo. Rekel mi je, da ne zabijem nikomur. Moj odnos s 'Cholom' (trenerjem Simeonejem, op. a.) pa je zelo dober, vedno mi poskuša pomagati. Tu smo, da drug drugemu pomagamo," je bil odločen Felix, ki je zanikal tudi, da ga pri Atleticu motijo številne zadolžitve v obrambi.

Pred tekmo Chelsea - Atletico Madrid.
Pred tekmo Chelsea - Atletico Madrid. FOTO: Sofascore.com

Ne želi zapraviti talenta
"Tudi pri Benfici in v reprezentanci je treba igrati v obrambi. Tu bom storil tisto, kar bom moral," dodaja šele 21-letni nogometaš, ki se ponaša s sposobnostjo odličnega barantanja z žogo z obema nogama.

"Brez truda talent ne splava na površje. Veliko igralcev s talentom ni doseglo 'top' ravni, saj se niso trudili, sam pa si ne želim, da bi se mi to zgodilo. Če je napočil trenutek Joaa Felixa? Ta trenutek mora napočiti vedno. Smo zelo močna skupina igralcev. Tako bo tudi jutri," je sporočilo tekmecem in kritikom še poslal Felix.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.