Liga prvakov

John Obi Mikel: od bedaka do junaka

Pariz, 17. 02. 2016 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obračun Lige prvakov med PSG in Chelseajem je v veliki meri krojil tudi Nigerijec John Obi Mikel. V prvem polčasu je najprej po prostem strelu Zlatana Ibrahimoviča nesrečno spremenil smer žogi in pomagal 'pretentati' odlično razpoloženega vratarja modrih Thibauta Courtoisa. Še pred koncem prvega polčasa pa se je izkazal tudi na drugi strani igrišča in dosegel gol v gosteh, ki 'drži' angleške prvake v igri za napredovanje.

John Obi Mikel je k ekipi Chelseaja prišel že poleti leta 2006. Takrat še 19-letni nogometaš je lastnika kluba Romana Abramoviča stal kar 20 milijonov evrov (15 milijonov za Manchester United, 5 milijonov za norveško moštvo Lyn), kar je za več ali manj anonimnega mladeniča ogromno.

Njegov prestop je v tistem času dvignil veliko prahu, saj se je iz norveškega kluba najprej preselil k Manchester Unitedu in že poziral pred fotografi z rdečim dresom vragov. Chelsea, ki je menda pomagal pri izobraževanju nigerijskega reprezentanta na Norveškem, je trdil da ima sklenjen dogovor z igralčevim zastopnikom. Naposled se je prestop v londonski tabor le zgodil. V slabih desetih letih je v modrem dresu zaigral že na 338 tekmah, v tem času je mrežo nasprotnika zadel zgolj šestkrat, če temu prišetejmo še včerajšnjo tekmo v Ligi prvakov proti PSG.

Odbitek, ki je 'prevaral' Curtoisa
Na semaforju se je iztekala 37. minuta tekme, ko je John Obi Mikel le nekaj metrov od roba kazenskega prostora nepravilno zaustavljal krilnega napadalca Pariza Lucasa. K žogi za izvedbo prostega strela se je takoj postavil Zlatan Ibrahimović. Šved je v 39. minuti močno sprožil. Žoga je najprej zadela živi zid in se od Mikela odbila v gol.

Tako je bil odločilni faktor za prvi zadetek na tekmi prav Nigerijec, ki se je v zraku nerodno zavrtel in spremenil smer žogi. Nekaj kritik na njegov račun sta po tekmi povedala nekdanja nogometaša Michael Ballack in Rio Ferdinand."V živem zidu moraš stati kot pravi moški. Nikakor se ne smeš premakniti, če ne veš, kaj se v tistem trenutku dogaja," je za BT Sport napako pokomentiral nekdanji nemški reprezentant in igralec modrih Michael Ballack. "Ko si bo tekmo še enkrat ogledal, ga bo sram glede na način njegovega obrata pri strelu," je pristavil Rio Ferdinand.

John Obi Mikel PSG Chelsea in Gary Cahill
John Obi Mikel PSG Chelsea in Gary Cahill FOTO: AP

Gol v sodnikovem podaljšku
Nigerijski nogometaš se redko znajde na seznamu strelcev. V angleški Premier League se je na 238 tekmah med strelce tako vpisal zgolj enkrat. Včeraj je tekla zadnja minuta igre na stadionu Park Princev, ko je Willian prigral kot za gostujoče moštvo, nekaj trenutkov zatem ga je sam tudi izvedel. Žogo je poslal na prvo vratnico. Tam je žogo pričakal Diego Costa in jo z glavo podaljšal do Mikela, ta si je žogo pred golom zaustavil in močno ustrelil iz bljižine. Žoga je končala v mreži nemškega vratarja Kevina Trappa, ekipa Chelseja pa je prišla do pomembnega gola v gosteh.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1110355
17. 02. 2016 17.25
Ferdinand, ta prav se je oglasil.
provokatorr
17. 02. 2016 15.41
+2
in zakaj so zdaj pomembne lestvice skupin? a ni to že mimo in se igra na izločanje?
Papapappa
17. 02. 2016 14.40
pa kot je priigral Fabregas :)
Papapappa
17. 02. 2016 14.38
+4
Zakaj je človek bedak če si da autogol???
Papapappa
17. 02. 2016 14.45
+3
edini bedaki ste vi uredniki, ki pišete take naslove in članke...
Sisoje
17. 02. 2016 14.49
+3