Liga prvakov

Dva zadetka Ronalda nista bila dovolj: Lyon za četrtfinale zdržal nalete Juveta

Torino, 07. 08. 2020 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Francoski Lyon, ki je na prvi tekmi osmine finala doma minimalno ugnal Juventus (1:0), je na povratnem obračunu v Torinu zdržal vse nalete domačih in na račun gola v gosteh prišel do presenetljivega napredovanja v četrtfinale. Za goste je zlata vreden zadetek zabil Memphis Depay, v nadaljevanju pa je stari dami Pirovo zmago z 2:1 prinesel Cristiano Ronaldo.

Higuain namesto Dybale, nezadovoljni Dembele obsedel na klopi
V napadu Torinčanov je tokrat začel Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, ki se še vedno ukvarja s poškodbo stegenske mišice, pa je obsedel na klopi. Pričakovati je bilo, da bo na krilnem položaju poleg Cristiana Ronalda začel še Juan Cuadrado, a se je Maurizio Sarri odločil, da Kolumbijca postavi na desni bočni položaj, v napad pa doda še Federica Bernardeschija. Na drugi strani je Rudi Garcia v napadu znova računal na Memphisa Depaya, za katerega je bilo v decembru rečeno, da je zaradi poškodbe že končal sezono, a mu je na roko šla prekinitev zaradi koronavirusa. Pri gostih je od prve minute na sredini začel Houssem Aouar, ki se ga med drugim povezuje tudi z Juventusom.

Pred začetkom srečanja smo bili priča zanimivemu prizoru na polovici, kjer so se ogrevali nogometaši francoskega prvoligaša. Napadalec Moussa Dembele je kar nekaj minut nemotivirano sedel na žogi in le opazoval, kako se na začetek pripravljajo člani začetne enajsterice, medtem ko so si rezervisti posebej podajali okroglo usnje. Razlog? 24-letni Francoz je bil celotno sezono prvo napadalno orožje Lyončanov, sedaj pa je ob povratku Depaya izvisel, tako da je srečanje začel s klopi. 

Dvomljiva sodniška odločitev in Depayeva mojstrovina
Prve minute v Torinu so pripadle domačim, ki pa si niso uspeli pripraviti omembe vredne priložnosti. Na drugi strani je v osmi minuti za Lyon prvi zapretil Aouar, Wojciech Szczesny pa se je izkazal s posredovanjem in je žogo uspel odbiti v kot. Kmalu zatem je Sarrijev "joker" Higuain izgubil žogo na sredini igrišča, gostom je uspelo preiti v napad, v katerem je Aouarja v svojem kazenskem prostoru podrl Rodrigo Bentancur. Glavni sodnik Felix Zwayer ni okleval in je pokazal na belo točko, čeprav se je sprva zdelo, da se bo po posredovanju VAR-a premislil. A se ni. Ostalo je pri enajstmetrovki, ki jo je na mojstrski način realiziral kapetan Depay. Nizozemec je Szczesnyja premagal s pretkanim lobanim strelom – panenko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Juve je v tistem trenutku za napredovanje potreboval kar tri zadetke, zato se je pričakovano posvetil zgolj in samo ofenzivnemu delu igre. To bi sadove lahko obrodilo v 18. minute, ko je Bernardeschi sijajno nanizal kar štiri gostujoče nogometaše, nato pa še vratarja Anthonyja Lopesa, a je pri strelu preveč okleval, tako da ga je gostujoča obramba nekako uspela zaustaviti. Minuto zatem je zapretil še Ronaldo, a je Portugalčev strel z glavo šel čez vrata Lyona. 

Juve prek Ronalda do priključka
V 36. minuti je Cuadrado z visoko podajo sijajno našel Higuaina, ta pa z glavo ni bil dovolj natančen. Pritisk stare dame se je iz minute v minuto stopnjeval, gostje pa so vse bolj viseli. Kmalu za strelom Higuaina je Ronaldo natančno izvedel prosti strel s kakšnih 18 metrov, a je poizkus uspel zaustaviti njegov rojak Lopes, ki se je proslavil s sijajno enoročno obrambo. Tik pred iztekom prvega dela igre pa so domačini po prekršku nad CR-jem dobili nov prosti strel iz ugodnega položaja. Tokrat je strelsko odgovornost prevzel Miralem Pjanić, ki je streljal naravnost v Depaya. Žoga je Nizozemca zadela v roko, Zwayer pa se je še drugič na tekmi odločil za najstrožjo kazen. Odločitev je znova požela kar nekaj neodobravanja in začudenja, Ronaldo pa se s tem ni obremenjeval in je zanesljivo izvedel enajstmetrovko za 1:1, kar je bil tudi izid polčasa. To je bila za Portugalca že 11. zaporedna zadeta enajstmetrovka v Ligi prvakov. 

Mojstrovina Portugalca za 2:1
Drugi del se je začel s pričakovanim pritiskom domačih, ki so za napredovanje potrebovali še dva zadetka. Sarri si je verjetno v svojem življenju ogledal že dovolj nogometa, da je vedel, na koga se je potrebno obrniti, če v Ligi prvakov potrebuješ zadetek za povratek. Odgovor je seveda našel v najboljšem strelcu v zgodovini tega tekmovanja. Ronaldo je v 60. minuti praktično "iz nič" poskrbel za prednost stare dame, potem ko je dočakal podajo Bernardeschija, preigral enega od gostujočih nogometašev in s kakšnih 25 metrov s slabšo levico neubranljivo sprožil v zgornji desni kot vratarja Lopesa.

Statistika Cristiana Ronalda proti Lyonu.
Statistika Cristiana Ronalda proti Lyonu. FOTO: Sofascore.com

Takoj po zadetku smo videli prvo menjavo v domačih vrstah, Pjanića je nadomestil Aaron Ramsey. Kmalu po zadetku za 2:1 je z glavo nevarno zapretil Leonardo Bonucci, a je za las zgrešil okvir vrat. V 69. minuti je Ronaldo preigraval na levi strani napada in nato z visoko podajo lepo našel Higuaina, ki pa je vnovič meril nenatančno. Sarri je 20 minut pred koncem razkril vse karte – sicer razpoloženega Bernardeschija je nadomestil najboljši igralec sezone v Serie A Paulo Dybala, kar je napovedovalo popolno ofenzivo Juveta v sklepni fazi tekme.

Tveganje se ni izplačalo
V 76. minuti je imel Ronaldo na glavi zlato priložnost za hat-trick, a je po podaji iz kota tudi on meril prek vrat. Tveganje domačega tabora, ki je v igro poslalo rahlo poškodovanega Dybalo, se je hitro izkazalo za strel v prazno. Argentinec je namreč že od vstopa v igro vidno šepal, v 83. minuti pa so bile bolečine prehude in je igrišče zapustil. Zamenjal ga je 21-letni Marco Olivieri. V samem zaključku je Juventus napadel z vsemi možmi, a so žilavi gostje zdržali vse nalete. Zadnjo pravo priložnost je v tretji minuti sodnikovega podaljška dočakal Ronaldo, ki je izvajal svoj tretji prosti strel na tekmi, še drugič pa mu je veselje preprečil živi zid. 

Statistika tekme Juventus - Lyon.
Statistika tekme Juventus - Lyon. FOTO: Sofascore.com

Zadnja tekma Sarrija?
V italijanskih medijih se je takoj po tekmi že začelo šušljati, da je bila to zadnja tekma Sarrija na klopi stare dame. Odpuščen naj bi bil že ta vikend. Razočaranje za Torinčane je po izpadu še večje, ker jih je že drugo leto zapored izločil na papirju podrejeni tekmec. Spomnimo, lani je Juventus v četrtfinalu po preobratu izločil Ajax. To pa tudi pomeni, da Ronaldo drugič zapored ne bo videl polfinala. Nekaj, kar mu je pri madridskem Realu uspelo kar osemkrat zapored. 

Liga prvakov, 7. avgust, osmina finala: 

Juventus – Lyon* 2:1 (1:1) /0:1/ 
Ronaldo 43./11-m, 60.; Depay 12./11-m

// - izid prve tekme 
* - napredoval v četrtino finala

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
08. 08. 2020 17.07
+2
Halar in borat30 koristita vaucer, kjer nimajo wi-fija?
Konan
08. 08. 2020 17.42
+1
Čengiz
08. 08. 2020 15.55
+9
Sodnik je bil katastrofa. Dosodil je 2 neobstoječi enajstmetrovki, ne vem čemu služi VAR.
resnicaosvobaja
08. 08. 2020 18.21
+0
To je danes edina črna točka VARa. Interpretacija navijaških ali pa nesposobnih sodnikov, ki niti s pomočjo posnetka ne znajo ali pa nočejo videti, kar ni sporno za vse ostale, ki posnetka niso niti pogledali ...
RUBEŽ
08. 08. 2020 13.00
+9
Ronaldo, Varan.. HAHAHAHAHAHAHAHAHA
Kollerik
08. 08. 2020 09.46
+10
Kje je cripsy? Da si ne kaj naredil.... kajti včeraj je bilo zelooo hudo & travmatično zanj...
cripstoned
08. 08. 2020 10.53
-23
ce ves in se sprijaznes s tem da klub za katerega navijas nima kvalitet za ligo prvakov je potem vse lazje...izpad reala iz lige prvakov ni nic hudega...vsi vemo kdo je nesporni kralj tega tekmovanja in kdo se je najveckrat in epsko veselil...tako da lanski izpad in letosnji me nist niti malo bolela...glavna prioriteta reala za to sezono je bila laliga...osvojili smo to in superpokal...kaj je osvojila barcelona? je zmagala vsaj elklasiko?
denis pohoric
08. 08. 2020 11.27
+13
potem pa pojdi pa pokomentiraj se real vceraj...ali vseeno boli pa si se skril tam...
RUBEŽ
08. 08. 2020 13.01
+10
cripstoned - z nečim se je treba tolažiti
cripstoned
08. 08. 2020 16.01
-10
kripsi se ne skriva...smesno kdo o skrivanju...tistih ki jih ni bilo na spregled do vceraj...ce pa bi napredoval real pa bi ostali v luknjicah...tako pa ste doziveli izpad reala in to je vase najvecje veselje v tem letu...
resnicaosvobaja
08. 08. 2020 18.23
+0
Cripsi smo že zbližali mnenja....tudi nas ni bolel včerajšnji izpad Reala
ddolores
08. 08. 2020 09.44
+19
Hahaha Juve - LP so popušili, italijansko prvenstvo pa pokradli za 1 piko! Cmeraldo je pa včeraj bil bolj zadovoljen, ko je dvakrat zabil, kot pa, če bi Juve napredoval in on ne bi dal nobenga gola hahaha!
denis pohoric
08. 08. 2020 09.17
+18
kaksne penale se ze piska, to ne mores verjeti
Petarda10
08. 08. 2020 09.15
+12
hahahah kje siii ronciii tut s penalom vcasih ne gre
dajno
08. 08. 2020 09.10
+7
Pred 11 leti je Maribor dvakrat stresel Lyon, brez prejetega gola!
apodgra
08. 08. 2020 09.09
+11
Že drugo sezono je Juventus prehitro zapustil Ligo prvakov. Okrepitev Ronalda ni nič pomagala in sanje o osvojitvi naslova lige prvakov , se niso uresničile . Papa Juventus , morda pa bo drugo leto bolje ,ko več ne bo igral prvi medijsko popularni zvezdnik ekipe .
matej1111
08. 08. 2020 08.58
+19
Jaz sem mislil, da lahko Ronaldo sam igra in vse sam premaga.
šumar
08. 08. 2020 09.06
+8
sej lahko ce mu sodnik da 2 11 metrovki pa nasprotniku kak gol razveljavi haha
Konan
08. 08. 2020 17.45
Že čudež če nima penala res, ne rabi treninga ekstra za to
šumar
08. 08. 2020 08.56
+22
a zdej neboste pisali kako je ronaldo popeljal juve do izpada ko pa zadane 11 metrovko je pa najvecji junak tekme haha
Kritikizštajerske
08. 08. 2020 08.56
+21
Super....da se bo Ronaldo lahko jokal....narcisek😂😂😂
šumar
08. 08. 2020 08.22
+22
ja brez penala pa negre haha koncno je blo enkrat tudi to premalo
123maradona
08. 08. 2020 14.37
-3
Brez penalov bi bilo 1:0 kar bi vodilo v 30 nadaljevanja in penale. Arbiter pod ravnijo človeka.
šumar
08. 08. 2020 08.18
+21
haha popoln vecer je bil ane crips
+43
da te vn vrže 7.ekipa fransoskega prvenstva...jaooo..vsi vemo kako je juve letos spet postal prvak