Liga prvakov

Juventus po koncu sezone zapušča legenda: 'Lepo bi se bilo posloviti z lovoriko Lige prvakov'

Torino, 14. 04. 2019 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski nogometaš Andrea Barzagli, svetovni prvak iz leta 2006, bo šel v nogometni pokoj po koncu te sezone. Branilec Juventusa, ki ga v torek čaka povratna tekma četrtfinala Lige prvakov, ko bo v Torinu branil 1 : 1 proti Ajaxu, je sporočil, da je pri 37 letih pravi čas za konec aktivnega igranja nogometa.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme SPAL - Juventus
    01:57
    Vrhunci tekme SPAL - Juventus
  • Vrhunci tekme Milan - Lazio
    01:44
    Vrhunci tekme Milan - Lazio
  • Nogometaši Milana in Lazia so si skočili v laseh
    01:11
    Nogometaši Milana in Lazia so si skočili v laseh
Andrea Barzagli in Robert Lewandowski
Andrea Barzagli in Robert Lewandowski FOTO: AP
"V nogometu je včasih težko razmišljati o življenju po nogometu, toda po poškodbah v tej sezoni sem ugotovil, da bo dovolj, junija bom nehal igrati. Seveda bi bilo prekrasno, če bi se od profesionalne kariere poslovil z laskavo lovoriko v Ligi prvakov, a tudi brez nje bom preživel," je po tekmi Serie A proti Spalu dejal izkušeni nogometaš Andrea Barzagli.
Massimiliano Allegri je v luči povratne tekme z Ajaxom na prvenstveni tekmi s Spalom spočil Cristiana Ronalda, Maria Mandžukića in Blaisa Matuidija. Juventus je namreč le korak oddaljen od naslova italijanskih prvakov, osmega zapored, tako so Italijani vse moči usmerili v elitno Ligo prvakov, kjer se jim naslov izmika že zadnjih nekaj let.

V tej sezoni so Barzaglija pestile številne poškodbe, zato je bil njegov nastop v začetni enajsterici Juventusa na današnji tekmi manjše presenečenje. A ob napovedanem slovesu vsaj danes zanj še ni bilo velikega slavja; Juventus je namreč zapravil priložnost, da bi predčasno potrdil naslov prvaka, saj je izgubil z 1 : 2. Barzagli je napovedal, da si bo vzel nekaj časa za razmislek, kaj početi po karieri. "Razmišljam o več stvareh, vse pa so povezane z nogometom. Upam, da bom tudi to počel z enako strastjo, kot sem igral nogomet," je še dejal nogometaš, ki je za Italijo zbral 74 nastopov, a se je reprezentančnemu dresu odpovedal po neuspešnih kvalifikacijah za lansko SP.

V klubski karieri ima največ lovorik z Juventusom, kjer je od leta 2011, bil je petkrat prvak in štirikrat pokalni zmagovalec, iz nemških let z Wolfsburgom pa ima še naslov prvaka iz leta 2009.

Izidi, Serie A, 32. krog:
SPAL - Juventus 2:1 (0:1) 
Bonifazi 49., Floccari 74.; Kean 30. 
Jasmin Kurtića (SPAL) ni bilo v ekipi zaradi poškodbe zadnjične mišice.

Roma - Udinese 1:0 (0:0)
Džeko 67. 
Žana Celarja (Roma) ni bilo v ekipi.

Milan - Lazio 1:0 (0:0)
Kessie 79./11-m

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
14. 04. 2019 18.04
-2
Barzagli legenda Juventusa??clovk je bil razn 4 sezon pod Contejom,prakticno vedn rezerva