Liga prvakov

Juventus proti Portu tudi brez Bonuccija in Dybale

Torino, 15. 02. 2021 09.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., J.K., STA
Komentarji
1

V dvoboju osmine finala Uefine Lige prvakov bo prav zanimivo tudi v Portu, kjer bo gostoval italijanski prvak Juventus (prenos na Kanalu A in VOYO v sredo ob 20.30). Torinsko moštvo je v vlogi favorita, a v moštvu italijanskih prvakov se dobro zavedajo, da jih čaka zelo zahtevna tekma. Že je bilo jasno, da torinski strateg Andrea Pirlo ne more računati na poškodovana Arthurja Mela in Juana Cuadrada, tik pred tekmo pa sta "odpadla" tudi branilec Leonardo Bonucci in napadalec Paulo Dybala.

Prva tekma osmine finala obeh tekmecev bo potekala na stadionu Dragao, Porto pa v tej sezoni zelo dobro igra v Ligi prvakov. Portugalski državni prvaki so v skupinskem delu LP zbrali 13 točk in v skupini zaostali le za Manchester Cityjem, na šestih tekmah so dobili vsega tri gole. Tekma bo nekaj posebnega tudi za portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki se vrača v domovino,  gostitelji mu bodo zanesljivo pripravili kaj posebnega.

Juventus v tekmo s Portom ne gre z dobro popotnico, na zadnji tekmi Serie A so izgubili na derbiju z Napolijem. A kot vedno belo-črni stavijo na izjemno obrambo, saj so dobili le dva gola na zadnjih osmih tekmah v vseh tekmovanjih, ob tem bodo računali na "prispevek" Ronalda v napadu. 

Cristiano Ronaldo in soigralci
Cristiano Ronaldo in soigralci FOTO: AP

"Porto je vedno nevaren tekmec, ko sem igral tam, se spominjam, da smo s soigralci komaj čakali takšne vrste tekem. Ne dvomim, da bo tudi tokrat tako, motivacija bo izjemna in na takšne tekme smo se pripravljali na poseben način. Pričakujem, da nas čaka zelo zahtevna tekma in prepričan sem, da bo trener Sergio Conceicao vrhunsko pripravil moštvo, da želijo zmagati in se prebiti v četrtfinale," pravi branilec Juventusa Danilo.

Pred prenosom tekem izločilnih bojev bo znova na sporedu studio Lige prvakov, danes na Kanalu A in VOYO tekma Barcelona - PSG, v sredo Porto - Juventus. Oba prenosa začnemo ob 20.30.

Juventus sicer v tej sezoni ni tako prepričljiv v italijanskem prvenstvu, kot je bilo to v preteklih letih, ko so nogometaši stare dame serijsko osvajali domače naslove. V tej sezoni močno pretita oba milanska kluba, AC Milan in Inter, slednji vodi na lestvici Serie A (50 točk), Juventus je četrti in zaostaja osem točk. A Liga prvakov je zgodba zase, Juve ima zelo izkušeno zasedbo in precejšnjo "kilometrino" v tem tekmovanju, tega se zavedajo pred gostovanjem na Portugalskem. 

"Dvoboji v Ligi prvakov so zgodba zase. Na Portugalsko gremo po ugodno izhodišče, obenem se zavedamo, da bo odločitev, ne glede na razplet prve tekme, padla v Torinu. Tudi taktika bo igrala pomembno vlogo, a ne bomo od tega preveč odvisni," pa pravi trener stare dame Andrea Pirlo, ki se dobro zaveda, da bodo na odločilni tekmi igrali na domačem igrišču, kar ni tako nepomemben dejavnik. 

Do tekme si očitno ne bosta opomogla napadalec Paulo Dybala in branilec Leonardo Bonucci. Dybala je izven pogona od sredine januarja in še naprej čuti bolečine v levem kolenu, Bonucci pa ima lažje zdravstvene težave od prejšnjega tedna. Pirlo bo na sredini tekmi na Portugalskem po dvotedenski odsotnosti zaradi poškodbe stegenske mišice lahko ponovno računal na Valižana Aarona Ramseyja.

Poleg Dybale in Bonuccija je izven pogona tudi Juan Cuadrado, kolumbijski krilni nogometaš, ki je za belo-črne pomemben tako v obrambi kot v napadu, je v ponedeljek začel z vsaj desetdnevnim okrevanjem zaradi poškodbe stegenske mišice.

Pasica osmina finala Lige prvakov
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
17. 02. 2021 09.43
+1
Porto!!!!!!!!!!
hom
16. 02. 2021 12.44
+1
bom zakupil voyo, bom tam gledal