Liga prvakov

Kako je odigral Benjamin Šeško na gostovanju v Zagrebu?

Zagreb, 12. 10. 2022 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski reprezentant v vrstah Salzburga je s soigralci iztržil remi na gostovanju v Zagrebu (1:1). Benjamin Šeško je odigral 86 minut na stadionu v Maksimirju in je bil začetnik akcije ob vodilnem golu avstrijske zasedbe. Šeško je v statistiko vpisal tri strele in je dobil oceno 6,8.

Več videovsebin
  • Gol Salzburga za vodstvo v Zagrebu proti Dinamu
    00:50
    Gol Salzburga za vodstvo v Zagrebu proti Dinamu
  • Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 2. del
    13:40
    Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 1. del
    10:45
    Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 1. del

 

Nogometaši Salzburga so v četrtem krogu skupinskega dela Lige prvakov v skupini E gostovali v Zagrebu pri Dinamu. Tekmeca sta se razšla brez zmagovalca (1:1). Slovenski reprezentant v vrstah avstrijskega prvaka je v 12. minuti krenil v protinapad, žoga pa se je od njega odbila do Nicolasa Seiwalda, ki je poskrbel za gol in vodstvo Rdečih bikov na stadionu Maksimir in je bil tudi najboljši igralec Salzburga. V 40. minuti so domači izenačili, po strelu Roberta Ljubičića je žogo v lastno mrežo preusmeril Strahinja Pavlović.

Dinamo s štirimi točkami ostaja na zadnjem mestu lestvice skupine E, prvi je po sinočnji zmagi v Milanu (2:0) zdaj londonski Chelsea (sedem točk), sledita Salzburg (šest) in Milan (štiri točke). Salzburg je v tej skupini edini brez poraza (ena zmaga, trije remiji), do konca skupinskega dela pa bo še zelo zanimivo v boju za prvi dve mesti, ki vodita v izločilne boje Lige prvakov, saj je skupina zelo izenačena. Pomembno je tudi tretje mesto, ki vodi v Ligo Evropa, le zadnji v skupini ostane praznih rok. 

Statistika Benjamina Šeška
Statistika Benjamina Šeška FOTO: Sofascore.com

Benjamin Šeško je bil v udarni enajsterici Rdečih bikov in je igral do 86. minute, ko ga je zamenjal Roko Simić. Radečan je na tekmi ostal brez strela v okvir gola, v statistiki so mu sicer zabeležili tri strele. Po oceni spletne strani Sofascore je dobil oceno 6,8, imel je eno uspešno preigravanje, 29 dotikov žoge in 12 dvobojev (polovico jih je dobil).

V Ligi prvakov sledi teden premora, nato pa v naslednjem krogu Lige prvakov (25. 10.) Salzburg gosti moštvo londonskega Chelseaja, zagrebški Dinamo pa gosti zasedbo italijanskega AC Milana.

Benjamin Šeško
Benjamin Šeško FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
12. 10. 2022 11.49
+3