Liga prvakov

Kamplov Leipzig proti Liverpoolu: 'Zagotovo bo to zahtevna naloga'

Leipzig, 14. 12. 2020 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Leipziga, polfinalisti pretekle sezone Lige prvakov, so naleteli na neugoden žreb osmine finala. Pomerili se bodo namreč z Liverpoolom, zmagovalcem sezone 2018/19 in enim glavnih favoritov za naslov tudi v aktualni sezoni.

Julian Nagelsmann in Markus Krösche
Julian Nagelsmann in Markus Krösche FOTO: AP

"Zagotovo gre za težko nalogo," je po žrebu osmine finala Lige prvakov, ki ste si ga lahko ogledali na naši spletni strani, opozoril športni direktor RB Leipziga Markus Krösche. "Liverpool ima močno ekipo in veliko izkušenj, še posebej v Ligi prvakov," je opisal nasprotnika, ki na večni lestvici osvojenih lovorik s šestimi naslovi zaseda tretje mesto, zaostaja le za Real Madridom (13) in AC Milanom (7). 

Najuspešnejše ekipe v Ligi prvakov
Najuspešnejše ekipe v Ligi prvakov FOTO: Sofascore.com

Leipzig je v izjemno težki skupini H osvojil drugo mesto, zaostal je le za PSG-jem, finalistom Lige prvakov, ki je bil za Nemce usoden že v lanskem polfinalu. Potem ko je Leipzig pristal med nenosilci, je tako bilo jasno, da bo naletel na težkega nasprotnika, a vendarle bi lahko Nemci dobili na papirju nekoliko lažjega nasprotnika.

"Jasno je bilo, da nam bo žreb namenil enega od velikih imen in naredili bomo vse, da pokažemo svoj slog igre na igrišču proti Liverpoolu in se skušamo prebiti v četrtfinale. Že smo dokazali, da lahko premagamo najboljše ekipe," se je zmage v skupinskem delu Lige prvakov nad Parižani in lanskoletne zmage nad Atleticom Madrid v četrtfinalu Lige prvakov spomnil Krösche.

Slovenci v osmini finala Lige prvakov
Slovenci v osmini finala Lige prvakov FOTO: Sofascore.com
Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Periot222
14. 12. 2020 20.24
Timi s teboj smo!
rolica
14. 12. 2020 19.01
+2
ta tekma bo zanimiva