Liga prvakov

Napoli prek Mertensa in Llorenteja do zmage nad aktualnimi prvaki

Neapelj, 17. 09. 2019 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./R.G./J.B./STA
Komentarji
13

Obračun med Napolijem in aktualnimi prvaki iz Liverpoola je bil upravičeno označen za vrhunec prvega dne letošnje sezone Lige prvakov. V prestolnici Kampanije smo spremljali sila zanimivo srečanje, v katerem so slavili nogometaši Napolija. Ti so do prvega zadetka prišli v 82. minuti, ko je zabil Dries Mertens. Piko na i pa je z zadetkom v sodnikovem podaljšku postavil Fernando Llorente.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Napoli do zmage nad aktualnimi prvaki
    02:13
    Iz 24UR: Napoli do zmage nad aktualnimi prvaki
  • Zadetek Fernanda Llorenteja v 92. minuti
    00:16
    Zadetek Fernanda Llorenteja v 92. minuti
  • Dries Mertens je v 82. minuti zadel z bele točke za vodstvo Napolija proti Liverpoolu z 1:0
    03:03
    Dries Mertens je v 82. minuti zadel z bele točke za vodstvo Napolija proti Liverpoolu z 1:0
  • Vrhunci tekme Napoli - Liverpool
    02:41
    Vrhunci tekme Napoli - Liverpool
Mohamed Salah tokrat ni bil med najbolj razpoloženimi.
Mohamed Salah tokrat ni bil med najbolj razpoloženimi. FOTO: AP

Prvo večjo priložnost na tekmi smo videli v sedmi minuti. Po hitrem protinapadu po levi strani je z razdalje dvakrat zapored sprožil Fabian Ruiz. Pri drugem poizkusu Španca je vratar Adrian žogo odbil naravnost na glavo Hirvinga Lozana, ki jo je sicer poslal v prazno mrežo, a je bil v prepovedanem položaju. V 21. minuti so Redsi dočakali prvo pravo priložnost. Kapetan Jordan Henderson je lepo zaposlil Sadia Maneja, ki pa s kakšnih desetih metrov ni bil najbolj natančen in je meril naravnost v Alexa Mereta. Domačini so igrali s praktično štirimi napadalci, saj sta poleg Lozana in Driesa Mertensa zelo visoko stala tudi oba krilna igralca Jose Callejon in Lorenzo Insigne. To je odpiralo veliko prostora za nogometaša Liverpoola, a je s posredovanji blestel Kalidou Koulibaly, ki je pokazal, zakaj velja za enega najboljših branilcev na svetu.Tik pred koncem prvega dela so gostje izvedli bliskovito akcijo. Mane je s podajo v prostor zaposlil Jamesa Milnerja, ki je želel žogo podati do osamljenega Mohameda Salaha, a je bil na pravem mestu tokrat odlični Mario Rui. Sledila je podaja iz kota, po kateri je nevarno zapretil Roberto Firmino, njegov strel pa je za las zgrešil okvir domačih vrat.

V drugi polčas so bolje krenili domači nogometaši. V 49. minuti je Mario Rui lepo zaposlil Mertensa, čigar zaključek je bil vse prej kot slab, a se je z izjemnim posredovanjem proslavil Adrian. Štiri minute kasneje je imel Liverpoolov udarni dvojec Mane-Salah zelo lepo priložnost za prvi zadetek na tekmi. Senegalec je na svoji polovici prestregel žogo Insigneju in jo nato povedel vse do domačih vrat, kjer pa mu je zmanjkalo zbranosti za natančnejšo podajo Salahu, s katero bi se Egipčan skoraj zagotovo znašel v položaju za zadetek. Po 20 minutah igre v drugem delu si je nedopustno napako privoščil Kostas Manolas, ki je žogo neposrečeno vračal Koulibalyju. Napako Grka je izkoristil Salah, a je bil 27-letnika premalo, da bi Redsi povedli. Fantastično je posredoval 22-letni Meret. V 74. minuti sta Mane in Firmino izvedla dvojno podajo, po kateri se je v kazenskem prostoru Napolija znova znašel senegalski krilni nogometaš, ki pa ni sprožil dovolj nevarno, da bi ugnal izjemno razpoloženega mladeniča v vratih Neapeljčanov. V 80. minuti je Andy Robertson storil domnevni prekršek nad Callejonom v kazenskem prostoru, sodnik Felix Brych pa je brez obotavljanja pokazal na belo točko. Strel z enajstih metrov si je vzel Mertens, ki sicer ni meril najbolj natančno, a je bil njegov strel dovolj močan za 1:0. V 92. minuti se je v obrambi poigraval Virgil van Dijk, žoga pa se je odbila naravnost na nogo rezervista Fernanda Llorenteja, ki mu ni bilo težko zabiti za končnih 2:0. Do konca srečanja večjih priložnosti nismo več videli. Večer na San Paolu pa je bil za domače navijače popoln, ko je nemški delilec pravice Brych odpiskal konec tekme. Liverpool je po Milanu postal druga ekipa, ki je sezono, v kateri brani naslov v Ligi prvakov, otvorila s porazom. Leta 1994 so Milančani klonili proti Ajaxu. 

TEKMA

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90+5. minuta

Konec: Napoli 2:0 Liverpool

Felix Brych je odpiskal konec tekme in slavje v Neaplju se lahko začne. Napoli je zasluženo prišel do prvih treh točk v skupinskem delu Lige prvakov. V drugem polčasu sta za domače zadela Dries Mertens in Fernando Llorente, ki se je razveselil prvega zadetka v sinjemodrem dresu. Napoli pa v drugi krog tekmovanja ne bo vstopil kot vodilna ekipa skupine E. Ta čast bo pripadla Salzburgu, ki je na domačem terenu s kar 6:2 premagal Genk.

90+2. minuta

GOOOOOOOOOOOL! Napoli 2:0 Liverpool

Tekma je odločena! Prvega zadetka v dresu Napolija se veseli Fernando Llorente. Po zmedi v obrambni vrsti Liverpoola je podajo van Dijka v sredino izkorsitil visokorasli Španec, ki je žogo poslal Adrianu med nogama in odločil današnji obračun.

88. minuta

Lahko Shaqiri poskrbi za točko?

Klopp je zdaj v igro poslal Xherdana Shaqirija, ki je Liverpoolu velikokrat pomagal po vstopu s klopi. Je tako lahko tudi tokrat?

85. minuta

Manolas skoraj zatresel svojo mrežo

Zdaj bi do izenačenja Liverpool prišel s pomočjo Manolasa. Po predložku Robertsona s strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Manolas, ki pa je žogo preusmeril proti lastnim vratom, žoga pa je švignila ob levi vratnici.

81. minuta

GOOOOOOOOL! Napoli 1:0 Liverpool

Napoli vodi! Zdaj gremi s tribun San Paola! Azzuri v prednosti! Enajstmetrovko je izkoristil Mertens, ki je meril v spodnji levi vratarjev kot. Adrian se je žoge dotaknil, a je bil strel Belgijca enostavno premočan. Bo še tretjič zaporedoma domačin zmagal z 1:0?

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

random15
18. 09. 2019 14.12
+1
Kje je pa bil najboljsi igralec na svetu da vam resi tekmo ;)
ehjaehja
18. 09. 2019 15.26
-2
ti se upaš javljati po včerajšnji tekmi in igri od barce?
+1
vceraj je bil van dyk obupen...tudi ocenjen zelo slabo
Mererrek
18. 09. 2019 09.10
+7
Angleški klubi spet kažejo predstave kot pred sezonami. Edino lani jim je nekaj uspelo narediti v evropi
cripstoned
18. 09. 2019 08.51
+10
jah se en dokaz kako zahtevna je liga prvakov...dejstvo je da je vsak videl liverpool zmagati ampak napoli doma je za angleze vedno bil problem...
slo_veter
18. 09. 2019 09.09
-1
meni je delovalo, kot da je za Liverpool igrišče prehitro in da se žoga preveč odbija .. Ja ampka to je fora UCL .. da greš igrat tudi na kakšno njivo, na travnik z visoko travo al pa na umetno ..
SadButTrue
18. 09. 2019 09.34
+7
Ni vsak videl Liverpool zmagati. Ne sodi druge po sebi.
apodgra
18. 09. 2019 08.42
+13
Liverpool izgubil prvo tekmo lige prvakov. Napoli z dve zadetkoma spravil najboljšo ekipo v lanski sezoni na kolena . Ni nogometnega recepta , po katere se bi dalo vedno zmagovati. Sestava , isti igralci, ista kvaliteta in isti trener . Enkrat zmaga , drugič poraz , sreča drugič smola .
slo_veter
18. 09. 2019 07.41
+4
a je tisto bil penal ?
kebbab
18. 09. 2019 08.36
+3
blazter
17. 09. 2019 21.19
+1
Velenapredni NEO, ne najde HBO z glasovnim ukazom, pa znorim in smo na YT. Drgač pa TV, večji kot je, bolš je pa 6 prenosov preko neta, prklop komp.
Debely
17. 09. 2019 09.55
+4
Nastop Robbota ni vprašljiv. Za to ni nobenega razloga! Poškodovan je Divock Origi, ki ima po tekmi s Srakami težave z gležnjem in ga ne bo cca 3 tedne.
KavčStrokovnjak
17. 09. 2019 09.34
-13
Vsekakor bom gledal to tekmo. Ampak ni edina danes. Žal imam samo 3 TV-je in telekomov velenapredni NEO ne podpira PIP, da bi lahko gledal 6 tekem hkrati.