Liga prvakov

Dinamo s prepričljivo zmago do lepega kapitala pred povratno tekmo v Trondheimu

Zagreb, 21. 08. 2019 22.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Dinama Zagreb so na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij Lige prvakov na stadionu Maksimir premagali zasedbo Rosenborga z 2:0 in si tako priigrali lepo izhodišče pred povratno tekmo v Trondheimu. Strelca zadetkov v Zagrebu sta bila Bruno Petković in Mislav Oršić. Do zmage tudi Olympiacos, Young Boys in Crvena zvezda pa sta se razšla z remijem (2:2).

Več videovsebin
  • Zadetek Bruna Petkovića za 1:0 proti Rosenborgu
    01:07
    Zadetek Bruna Petkovića za 1:0 proti Rosenborgu
  • Zadetek Mislava Oršića za 2:0 proti Rosenborgu
    00:58
    Zadetek Mislava Oršića za 2:0 proti Rosenborgu
  • Priložnost Nikole Mora
    00:29
    Priložnost Nikole Mora
  • Neposrečeno posredovanje Lundema
    00:40
    Neposrečeno posredovanje Lundema
  • Prečka Samuela Adegbenroja
    00:33
    Prečka Samuela Adegbenroja

Obračun na dobro zapolnjenem Maksimiru so bolje začeli domači, ki so si že v uvodnih minutah priigrali dva udarca iz kota, po katerih Dinamo ni uspel zapretiti. Pod prvi strel v okvir gola pa se je podpisal Mike Jensen, ki je poskušal po odbiti žogi iz kota, njegov strel pa je povzročil nemalo težav Dominiku Livakoviću. V 8. minuti pa si je Dinamo priigral enajstmetrovko. Po strelu Petkovića je dobro reagiral gostujoči vratar Andre Hansen, a je v nadaljevanju akcije Dani Olmo žogo znova spravil do Petkovića v kazenskem prostoru, kjer je Marius Lundemo nespretno posredoval, glavni delilec pravice, Italijan Daniele Orsato, pa je brez pomisleka pokazal na belo točko. Petković je prevzel odgovornost in poskrbel za hitro vodstvo Dinama. Hrvaško ofenzivo je nadaljeval Izet Hajrović, a je bil njegov strel blokiran, nase pa je s strelom v 17. minuti opozoril Olmo, ki je bil po strelu z oddaljenosti 25 metrov blizu uspeha, a je žoga švignila mimo desne vratnice. 

Gostje so znova zapretili preko Vegarja Hedenstada, ki je nevarno poskušal s prostega strela, a je bil domači vratar dovolj priseben in žogo preusmeril preko vrat. Hrvaški prvak bi lahko svoje vodstvo podvojil v 24. minuti, ko se je z izjemnim predložkom izkazal Nikola Moro, vtekajoči Arijan Ademi pa je bil pri zaključku premalo zbran, saj je popolnoma zgrešil žogo. Takšne priložnosti pa ni zapravil Mislav Oršić v 28. minuti. Po dolgi podaji vratarja Livakovića je eden izmed obrambnih igralcev Rosenborga nenamerno žogo podaljšal do Oršića, ki se je dobro znašel pred Hansenom in mu žogo poslal med nogama. Norvežani po prejetem zadetku niso vrgli puške v koruzo, saj so še naprej pretili iz prekintev. Po četrtem izmed šestih kotov, ki so jih v prvem delu izvajali gostje, je poskusil Babajide David Akintola, z boksarsko obrambo pa se je izkazal Livakovič.

Nedosojena enajstmetrovka preprečila katastrofo za Norvežane
Kako je nevaren iz protinapadov, je Dinamo znova pokazal v 34. minuti, ko je sam proti trem obrambnim igralcem stekel Olmo in z iznajdljivo podajo zaposlil Mora, ki je z roba kazenskega prostora stresel prečko. Ob koncu 39. minute so, kot se je po ogledu počasnega posnetka izkazalo upravičeno, domači igralci zahtevali enajstmetrovko, ko je po podaji Olma eden izmed gostujočih branilcev igral z roko, a Orsato je zgolj odmahnil z roko. Norvežani iz igre niso bili nevarni, zato pa so po kotu znova ogrozili hrvaška vrata, zadnjo resno priložnost v prvem polčasu je zapravil Tore Reginiussen, ki je žogo z glavo poslal ob desni vratnici.

TEKMA

Drugi polčas bolje začeli gostje, a streljali s slepimi naboji
Na prvo pravo priložnost  v drugem polčasu nismo rabili čakati dolgo, saj se je že v tretji minuti nadaljevanja v obetavni situaciji znašel mariborski krvnik Akintola, a je bil njegov strel premalo natančen. Nasploh se Dinamo ni zmogel prebuditi, Norvežani pa so močno pritisnili. V 57. minuti je Samuel Adegbenro stresel prečko. Pritisk Norvežanov je za hip presekal Hajrović, ki je sprožil z velike oddaljenosti, a ni resneje ogrozil Hansena. V minutah, ko je Dinamova obramba najbolj trpela, pa je sledil nov bliskovit protinapad domačih. Žogo je po podaji Olma v kazenski prostor spravil Marin Leovac, pred Oršićem je nespretno posredoval Lundemo, ki je žogo preusmeril v prečko, žoga pa se je odbila v kot. Sledilo je nekaj minut umirjenejše igre, saj so pri Dinamu stopili na žogo.

V 73. minuti je imel po lepem predložku Petkovića Ademi na nogi vodstvo s 3:0, a je žogo zadel z zunanjim delom stopala, žoga pa je končala desno od vrat Hansena. Rosenborg je pot do rešilnega zadetka iskal preko prekinitev, znova so poskušali s prostega strela, a je bil po predložku Birgerja Melinga premalo natančen Anders Konradsen. V 79. minuti je bil znova nevaren Akintola, a je bil znova na mestu Livaković. V zaključku srečanja pa so pritisnili nogometaši Dinama. Po lepi globinski podaji Oršića je z leve strani proti golu stekel Leovac, ki je streljal po diagonali, Hansen se je izkazal z obrambo, odbito žogo pa je Olmo poslal prek vrat. Po predložku Leovaca s prostega strela v 87. minuti je bil v kazenskem prostoru najvišji Petković, a je žogo poslal preko gola. Zadnja priložnost na tekmi je pripadla gostom, a je bil s strelom z glavo premalo natančen Alexander Soderlund. Tekma se je tako zaključila z zmago Dinama z 2:0. To pa je že lep kapital za Zagrebčane pred povratno tekmo na Norveškem. 

POSTAVI

Liga prvakov, četrti krog kvalifikacij, prva tekma, Zagreb:
Dinamo Zagreb - Rosenborg 2:0 (2:0)

Olympiacos - Krasnodar 4:0 (1:0)

Young Boys - Crvena zvezda 2:2 (1:1)

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

90+4'

Konec tekme

Dinamo je zmagal z 2:0 in si priigral velik kapital pred povratno tekmo v Trondheimu. Toliko za nocoj, z vami bomo znova prihodnji teden, ko sledijo povratne tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
90+1'

3 minute sodnikovega dodatka

Še najmanj tri minute igre bo na stadionu Maksimir, potem ko se je izteklo 90 minut rednega dela tekme.

85'

Menjava pri Dinamu

Iz igre je odšel Mislav Oršić, strelec drugega zadetka, v igro pa vstopa nigerijski vezist Iyayi Believe Atiemwen.

82'

Novi priložnosti za Dinamo

V eni sami akciji dve krasni priložnosti za Zagrebčane: najprej je strel na daljšo vratnico z leve strani Leovacu Hansen ubranil, nato pa je strel Olma z desne strani blokiral eden od branilcev Rosenborga. Ostaja 2:0 v korist Dinama.

73'

Nova nevarnost pred vrati Rosenborga

Bruno Petković je podajal z desne strani, Arijan Ademi pa je z neposredne bližine slabo zadel žogo in meril mimo vrat Rosenborga. Dinamo je bil blizu povišanja vodstva na 3:0.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
22. 08. 2019 08.47
+4
na vsake 3 leta,skor komplet nova 11sterica,nosilci igre vedn mladenici,napadalni tehnicni nogomet..to je razlika med Dinamom in Mariborom..Maribor leta in leta gradi ekipo,nosilci vedn preko 30 let.,.Dinamo pa z Mladenici igra v Ligi Prvakov..ampak dobr Dinamo si zarad izjemnega talenta Hr naroda,to lahk prvosci,ker vsako sezono novi talenti,novi biseri..
Pa kaj
22. 08. 2019 10.34
+2
kratek spomin? kako je bilo pa tista leta, ko so v LP kasirali..koliko?? 22 komadov, dali pa ?? 1? označeni kot najslabše moštvo vseh časov v LP? samo to je itak klasika vas iz juga. ko se zmaguje, ste vsi glasni, ko izgublja, pa skriti v mišje luknje..sicer te pa kliknem drug teden..po tekmi..
DEEP
22. 08. 2019 10.49
Kliknal al ne isto ti se vata!! V mišji lukni boš ,nslednji teden!!!
mariomandzukic
22. 08. 2019 10.54
-4
ssale ne bit prevec pameten..ko ti v Ligi Prvakov-najtezje,najelitnejse nogometno tekmovanje na svetu,igro vodjo 18-19 letniki potem se tud ksn kiks lahk zgodi..in to je politika Dinama
Pa kaj
22. 08. 2019 11.09
+3
o politiki Dinama pa bi se dalo razglabljat na dolgo in široko..nekateri so zaradi te politike skriti v BIH... sicer pa si kot velikokrat zgrešil bistvo. problem je tvoja samohvala in grozna ljubezen do "domovine", ki te je sistematsko porinila v MOJO lepo deželo..uživej, če že doma ne moreš..
lookaaa
22. 08. 2019 11.29
+0
Dinamo je napol drzavni klub v katerega vlaga tako drzava kot obcina. S polno ritjo je lahko srat. Potem so tukaj se necedni posli Mamica and comp., s katero so se vrsile izjemno visoke prodaje igralcev in visoke nelegalne odskodnine za njih.... Kljub vsemu je palček iz MB že 3x igral LP in večrat LE, celo prezimili so že in za razliko od Dinama v LP tudi zbrali kar nekaj točk. Je pa trenutno Dinamo boljši, to je treba priznati. A vseeno, kar se evrope tiče glede na finance precej zaostajajo za MB!
Pa kaj
22. 08. 2019 08.38
+2
ah no...lepa zmaga, vendar ni še konec.. trenutno igra Dinamo zelo dober nogomet, vendar to ne pomeni, da bi bilo tudi proti MB enako.... zna biti še zanimivo..
mariomandzukic
22. 08. 2019 08.43
+9
Pa kaj
22. 08. 2019 10.29
+2
Pan1
22. 08. 2019 08.38
+2
Dinamo zmaga, udarna novica. Aluminij pihne Olimpijo, niti članka. Zanimivo.
Carrasco
22. 08. 2019 08.19
+7
Dinamo - Maribor 10 - 0 .. toliko o vaših okrepitvah za 0 evrov Maribor in 24 ur :)
Nimasmisla
22. 08. 2019 07.56
-8
nič še ni odločenega ker hrvati hitro začno podcenjevati nasprotnika in je lahko hitro 2proti 0
pinkopalinko333
22. 08. 2019 07.24
+8
Zaslužena in prenizka zmaga Dinama! Slovenska liga - kruta realnost - pač.... Druga hrvaška liga je premočna za zmagovalca 1. SNL, le-ta pa bi lahko z nekaj težav nastopal nekje v 4. italijanski ligi (kar sanjate lahko slovenske klube v ligi Evropa - še nekdanji pokal Intertoto bi bil preveč).
lookaaa
22. 08. 2019 07.44
+7
tako hudo pa zopet ni. ne mores kar po eni tekmi primerjat. ja, dinamo je trenutno premocen za mb, nikakor pa niso nasi najboljsi na nivoju druge hrvaske lige. trenutno ima mb krizo,a verjetno bi bil v 1 hvaski ligi vsaj med pet na koncu. je pa imel tudi dinamo padce v prejsnjih sezonah, slabo evropo, bil kanonfuter v LP, pa operira s precej vec denarja kot mb.
orcus
21. 08. 2019 21.54
+28
Bom po pravici povedal, da mi je sedaj boljse, da danes ne igra v Zagrebu Maribor.
procesoid
21. 08. 2019 21.53
-3
Bodo po tekmi fuzbalerji tudi pobirali smeti po mestu v znak pripadnosti svojemu delodajalcu (mestu)? Samo vprašam, ne se jeziti... pa take...
Castrum
21. 08. 2019 21.48
-26
Moja vplačana stava? V Zagrebu 2:2, povratna 3:1 za Rosenborg...​
Pessi1
21. 08. 2019 21.51
+16
Žac
21. 08. 2019 21.54
+1
Gospod Castrum dober večer. Sam vas pogrešal. Dopust končali? Bilo nekaj zanimljivih člankov kje ste manjkali? Škoda,čakal sam na vaše velekomentarje.Samo da ste zdravi,ostalo manj važno.
mojster44
21. 08. 2019 21.40
+30
pričakovan rezultat, Rosenborg je napol amaterska ekipa, ampak vseeno dosti boljši od maribora :-)
Pessi1
21. 08. 2019 21.52
-15
Dosti boljši od Maribora? A si ti ja nor Štajerci so bili vsaj 3 klase boljši od njih
lookaaa
22. 08. 2019 08.01
+2
od kod tebi, da je rosenborg napol amaterska ekipa?
MarkoMarko123
21. 08. 2019 21.37
+36
Ja, tudi sam se, sicer nerad, a moram, pridruziti temu mnenju, da bo Dinamo zdaj pokazal vso realno bedo Maribora! Po tiho si mislim, se dobro, da nismo prosli Rosenborg, ker bi tekma in rezultat z Dinamom precej precej bolj bolel... ;)
dark horse
21. 08. 2019 21.46
-10
Žac
21. 08. 2019 21.48
+11
PieBaracus
21. 08. 2019 21.31
+27
Tu vidimo kolko je slab maribor, dinamo zlahka naprej
John_Gotti
21. 08. 2019 21.09
+17
Poglejte danes zvezdo Danija Olma , ki pod 40 milijonov ga ne bodo prodali! Dinamo lagano prek ribičev....
orcus
21. 08. 2019 21.56
-3
DEEP
21. 08. 2019 12.51
-11
A ni ta članak o Dinamu?? Škoda ,da je blo po sreči, zdaj bi komentirali Dinamo-Maribor!!!
blazter
21. 08. 2019 09.52
+13
Liga prvakov? Potem pa v finalu angleška kluba. In nobeden od njiju prvak.... Liga prvakov.
blazter
21. 08. 2019 09.54
+14
Rad gledam nogomet, uživam. Ko pa prebereš o vsotah, obnašanju, odnosih.....
uporabnik123x
21. 08. 2019 09.37
+49
A to boste pa prenašali po TV. Sram vas bodi. Ko pa je Maribor igral - domači klub pa niste prenašali. No ja seveda, če bi Ljubljana igrala bi pa prenašali tako kot sedaj ko igra vaša ljuba država Hrvaška - res ste hlapci.
Houdor
21. 08. 2019 19.42
+7
masaker1975
21. 08. 2019 20.31
+11
Tak to je pri nas, na žalost. Hrčeke pa prenašajo. POP HR
mickeycek
21. 08. 2019 08.54
-2
Evo vam Čeferina, totalno zj*bal Ligo Prvakov.
IQeS
21. 08. 2019 07.20
+33
'Vedno slabše je' se definitivno strinjam. Vsak dan več novic o Hrvaški. Hlapci Slovenski
Dami27
21. 08. 2019 08.31
-13
kaj pa ma ta članek veze z hrvati? po vseh štirih si prišel prosit za službo v slovenijo a hlapci smo pa mi. hehe
IQeS
21. 08. 2019 10.17
+21
Kaj? Saj pa sem Slovenec, katerega motijo dnevne novice o Hrvatih. Kaj me briga kaj se pri njih/z njimi dogaja. Ampak cela Slovenija je še (očitno) vedno pobratena z njimi.
Sale Ozrenac
21. 08. 2019 21.31
+3
Kdo pa tle govori o hrvatih? To je clanek ligi prvakov
DEEP
22. 08. 2019 08.46
+0